IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 18 Şubat 2024, 00:37   #1
Memories last forever.
Alisa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Elgato, HDMI 2.1 Destekli 4K X ve 4K Pro Görüntü Yakalama Kartlarını Tanıttı



Elgato, HDMI 2.1 teknolojisi özelliklerini destekleyen 4K X ve 4K Pro adlı görüntü yakalama kartlarını duyurdu. 4K X ve 4K Pro, gerçek HDR10 desteği, USB 3.2 bağlantısı ve VRR sunarken 144 FPS’de 4K oyun kaydedebiliyor.

Elgato 4K X Özellikleri


Elgator 4K X yeni USB-C bağlantılı iPad modelleriyle de çalışıyor. Elgato ve ana şirket Corsair’e göre bu, bir görüntü yakalama kartının iPad’ler için destek sunduğu ilk sefer. Ürün, hem Windows hem de Mac bilgisayarlarla uyumluyken 144 FPS’de 4K oyun yakalayabiliyor. Öte yandan, bu ölçümleri destekleyen bir ekrana ihtiyacınız var. Yoksa 120 FPS’de 4K çekim yapabilirsiniz.




Elgato 4K Pro Özellikleri

Elgato 4K Pro daha da ileri giderek 4K X tarafından sağlanan tüm özelliklere 8K ve 60 FPS desteği ekliyor. Elgato, bu kartın “üst düzey tek veya çift bilgisayar kurulumunuzu canlı yayın yapan bir güç merkezine” dönüştüreceğini iddia etmiş.





Bu amaçla 4K Pro, 4K’da 240 FPS’ye kadar düşük gecikmeli geçiş desteği sunarken 1080p ve 240 FPS’de 4K içerik yakalıyor. Kart aynı zamanda şirketin Multi App aracıyla da entegre olarak, aynı anda birden fazla uygulamaya yakalama akışları göndermenize olanak tanıyor. Böylece Elgato, OBS, Discord ve Zoom’da eş zamanlı yayın yaparken ham oyun kaydetmenin bir örneğini veriyor. 4K Pro yalnızca PCIe 2.0 x4 bağlantısı aracılığıyla Windows makineleriyle uyumlu.

Her iki kart da OBS Studio, Twitch Studio, Streamlabs Desktop, vMix ve diğerleri dahil olmak üzere en popüler yayın uygulamalarıyla çalışabiliyor. Ayrıca, Adobe Premiere, Vegas Pro ve ilgili yazılımlarda düzenleme için içeriği AAF dosyaları olarak dışa aktaran şirketin yakalama yönetimi uygulamasına da erişebilirsiniz.

Görüntü yakalama kartlarının her ikisi de yurt dışında piyasaya çıkmış durumda. Taşınabilir 4K X, 230 dolar fiyat etiketi taşırken PCIe bağlantılı 4K Pro ise 280 dolar.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
________________

Sanalı bıraktım..
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 13:32.