IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 17 Şubat 2022, 11:50   #1
Webmaster
CeReN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Ozhan Canaydin Kimdir?

Ozhan Canaydin, 23 Ocak 1943 tarihinde Bursa’da dunyaya gelmistir. Canaydin’in spor dunyasina girisi, 1958 yilindan 1964 yilina kadar aktif basketbolculuk donemi ile baslamistir.



1957 yilinda, 155 sicil numarasi ile Galatasaray Spor Kulubu uyesi olmustur. Henuz 14 yasindayken gerceklesen bu uyelik sureci sonrasi, kulubun en genc uyesi unvanini almistir. 1962 yilinda, Genc Basketbol Milli Takimi ile Avrupa Sampiyonasina katilmistir. Canaydin, basketbol oynadigi donemde Galatasaray Basketbol Yildiz ve Galatasaray Basketbol Genc takimlarinda da forma giymistir. 1963 yilinda Turkiye Sampiyonu olan Galatasaray Basketbol Takimi’nin as oyuncularindan biri olmustur.

Ozhan Canaydin, 1965 yilinda Asuman Canaydin ile evlenmistir. Bu evlilikten 2 cocugu ve sonrasinda da 4 torunu olmustur. Ozhan Canaydinin oglu Murat Canaydin, babasi gibi Galatasaray Lisesi mezunu olmustur. Ozhan Canaydin, baba meslegi olan tekstil sektorunde, 1963 yilinda is yapmaya baslamistir. Ardindan gecen kisa bir sure sonrasinda, kendi isini kurmustur. 1984 yilinda Italyan ortagi ile birlikte boyama, orgu, dokuma gibi tekstil kollarinda yatirimlarda bulunmustur. Islerini buyuten, dunya capindaki markalara ureticilik ve tedarikcilik yapan fabrikalarini, Galatasaraya baskan secilmesinin ardindan profesyonel yoneticilerin ellerine birakmistir.


Ozhan Canaydin, Galatasaray yonetim kurullarinda defalarca yonetici olarak gorev almistir. 2002 yilinin Mart ayinda gerceklestirilen secimli kongrede, Galatasaray Spor Kulubu Baskanligi’na secilerek kulup tarihindeki 33. Baskan sifatini almistir. 2004 yilinin Mart ayinda ve 2006 yilinin Mart ayinda gerceklestirilen secimlerde de oldukca basarili sonuclar alan Canaydin, 3 donem ust uste baskanlik yaparak da kulup tarihinde farkli bir yere ismini yazdirmistir.

Ozhan Canaydin, Galatasaray Spor Kulubu baskanliginin yani sira, bir donem Turkiye Kulupler Birligi baskanligi gorevini de yurutmustur. Ozhan Canaydini diger yoneticilerden ayiran en buyuk ozelligi ise, centilmen durusu ve tasidigi fair � play ruhu olmustur. Ezeli rakiplerinden yedikleri golleri dahi alkislayan, rakip kulubun baskanini her gol sonrasi tebrik edebilen Canaydin, bu ozelligi ile her takim taraftari ve yoneticisi tarafindan sevilmis ve olumunun ardindan yapilan saygi duruslarinda, kendine yakisir sekilde ugurlanmistir.

Canaydin, 22 Mart 2010 tarihinde, gece saat 23.30 civarlarinda, tedavi gordugu Bursa Acibadem Hastanesi’nde hayata veda etmistir.


ALİNTİ ~
________________

Bizde MutSuz Olalim ~
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 17:05.