IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 08 Eylül 2021, 14:33   #1
BekLentiLer Üzer BekLemeyin
Ecem12 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Bethany Hamilton Kimdir?



Içerik
özet

Erken yıllar
Köpekbalığı saldırısı
Kurtarma ve Ünlü
Bethany Hamilton, bir şampiyon sörfçü ve ilham verici halk figürü olmak için bir köpekbalığı saldırısında sol kolunun kaybının üstesinden geldi.

özet
1990'da Hawaii'de doğdu, Bethany Hamilton 8 yaşında rekabetçi sörf yapmaya başladı. Umut veren kariyeri, sol kolundan bir köpekbalığı ısırdığında 13 yaşında görünüşte raydan çıktı, ancak kısa bir süre sonra sörf yapmaya devam etti ve 2005'te ulusal bir unvan kazandı. Başarılı bir yazar ve konuşmacı Hamilton, belgesel filmlerdeki deneyimlerini paylaştı ve birçok popüler gerçeklik TV programında yer aldı.
Erken yıllar
Bethany Meilani Hamilton 8 Şubat 1990'da Hawaii'deki Lihue, Kauai, aileleri Tom ve Cheri'de doğdu. Sörf bir ailede, ağabeyleri Noah ve Tim ile birlikte yükselen Hamilton, dalgaları küçük yaşta ele almayı öğrendi. 8 yaşında rekabetçi sörf yapmaya başladı ve 9 yaşında ilk sponsorluğunu kazandı.Hanalei Surf Co. ekibinin bir üyesi olan evde eğitim gören Hamilton, rekabet içinde daha deneyimli sörfçüleri dövdüğünü kanıtladı. 2003 yılının Mayıs ayında, hem yaş grubunu hem de Hawaii'de Yerel Hareket / Ezekiel Sörf Yaz Etkinliğine açık bölümünü kazandı. Kısa bir süre sonra, San Clemente, California'daki Ulusal Skolastik Sörf Birliği (NSSA) Ulusal Şampiyonası'nın açık bayanlar bölümünde ikinci oldu.
Köpekbalığı saldırısı
31 Ekim 2003 sabahı Hamilton, Ha'ena'daki Tunnels Plajı'nda en iyi arkadaşı Alana Blanchard ve Blanchard'ın babası ve erkek kardeşiyle birlikte sörf yapmaya gitti. Tahtasında yatarken, Hamilton aniden sol kolu üzerinde yoğun bir baskı hissetti ve telaş geçmeden birkaç saniye ileri geri çekildi. Başlangıçta hiç acı hissetmediğini, etrafındaki suyun kırmızıya döndüğünü fark etti ve şok arkadaşları, sol kolunun neredeyse omuza doğru çekildiğini fark etti.“Tahtaya tutuyordum, baş parmağımla, çünkü muhtemelen aşağı çekilmek istemedim. Beni ileri geri çekmek gibiydi, beni sualtına çekmek gibi değil. biftek? Öyle bir şeydi. "Blanchard'ın babası onun sörf tahtası tasmasını hızlı bir turnike haline getirdi ve herkesi kıyıya çıkardı. Hamilton, babasını diz ameliyatı geçireceği ameliyathaneden çarparak Wilcox Memorial Hastanesi'ne koştu. Saldırının ardından kanının yaklaşık yüzde 60'ını kaybetmesine ve birkaç ameliyat geçirmesine rağmen, birkaç gün sonra stabilize edildi ve serbest bırakıldı.Hikaye ulusal olarak dikkat çekti, Hamilton’a 14 ayak kaplan köpekbalığı saldırısına uğradığı belirlendi. Olay ve vücudundaki radikal değişim konusunda seviyeli göründüğü için, en kısa sürede sörf yapmaya geri dönme sözü verdi.
Kurtarma ve Ünlü
Hamilton saldırıdan sadece bir ay sonra sörf yapmaya devam etti ve kararlılığı haberin haberde hayatta kalmasına yardımcı oldu. 2004 yılı otobiyografisi, Soul Surfer: Gerçek Bir İnanç, Aile Hikayesi ve Tahtaya Geri Dönmek İçin Mücadele EtmekEn çok satanlar arasına girdi ve MTV, ESPN ve Birleşik Devletler Spor Akademisi'nden aldığı cesaretle onurlandırıldı.Daha da önemlisi, Hamilton bir kol kaybının onun sörf hedeflerine ulaşmada bir engel olmadığını gösterdi. 2005 NSSA Ulusal Şampiyonasında Explorer Bayanlar bölümünü kazandı ve 2007'de profesyonel devre yarışmasına başladı.O yıl da serbest bırakılmasını getirdi Bir Ruh Surferinin Kalbi, yaşamı değiştiren saldırıdan sonra Hamilton'un suya dönüşünü kronikleştiren bir belgesel. Belgesel yaratılmasına ilham verdi Soul Surfer, AnnaSophia Robb'ın Hamilton rol aldığı bir 2011 filmi.2012'de Hamilton gençlik papazı Adam Dirks'le çıkmaya başladı ve Ağustos 2013'te evlendiler. 2014'te, Sezon 25'in kadrosuna seçildiler. İnanılmaz yarış, üçüncü sırada bitirmeden önce güçlü bir gösteri sunmak. Hamilton ayrıca böyle gösterilerde ortaya çıktı Aşırı Makeover: Ev Sürümü ve En büyük kaybeden.Hamilton, sağlıklı bir yaşam tarzını teşvik etmeyi ve kendi kişisel inancının hikayelerini konuşma sözleri, kar amacı gütmeyen Bethany Dostları ve ardından geniş bir sosyal medya aracılığıyla paylaşmaya çalıştı. İkinci kitabı Beden ve Ruh: Zinde, Eğlenceli ve Muhteşem Bir Yaşam İçin Bir Kız Kılavuzu 2014 yılında yayınlandı ve başka bir belgeselin yapımına katıldı. Bir Kız Gibi Sörfler. Ayrıca, Mart 2014'te Surf n Sea Pipeline Women’in Pro etkinliğinde birinciliğe imza atarak sudaki rekabet üstünlüğünü korumayı başardı.2015'in başlarında, Hamilton hamile olduğunu ve yakında yoğun bir şekilde yeniden programlanacağını açıkladı. O ve kocası, 1 Haziran'da bir oğlu Tobias'ı karşıladı.

Alıntı
________________


Bir Defa Aldatan Kisiyi Affedersen, Seni Yine Kullanir;
Çünkü Ihanet Bir Ruh Hali Degil, Karakterin Dökülüş Biçimidir.
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 02:58.