IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 29 Temmuz 2021, 17:01   #1
Kusursuz dost arayan dostsuz kalır.
CURRY SAUCE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart İtalyan Geleneği ve Pareto

Pareto’yu etkileyen yerleşik düşünce okulları büyük ölçüde belirli ülkelerle bağlantılıdır: Pozitivizm Fransa, Faydacılık İngiltere ve İskoçya. Bu uluslardaki egemen düşünce tarzlarının aksine, İtalya’da toplumsal düşünce daha eklektiktir, birçok farklı kaynaktan beslenir.
Ancak İtalyanlar bazı özel düşünce geleneklerine, en belirgin biçimde toplumsal güce ve güç kullanımına ilgi duyarlar. Bu noktada Niccolo Machiavelli’nin çalışması çoğu İtalyan bilim adamının düşünce atmosferini şekillendirmiştir.


Gerçekte, Pareto Machievelli’nin Prens’ine yöneltilen eleştirilerin haksız olduğunu düşünür, zira Machiavelli kendi kişisel ideallerini, yani daha fazla güç elde etmek için güç kullanma arzusunu toplumsal dünyanın üst gerçekliği olarak betimlememiştir. İtalyan aydın çevrelerdeki bir başka düşünce eğilimi değerler ve inançların insanları kontrol ve yönlendirmek için nasıl kullanıldıklarına odaklanır. Örneğin, Giambattista Vico’nun inanç sistemlerindeki döngülerin önemi konusundaki çalışması Pareto’yu büyük ölçüde etkilemiştir.
Bu yüzden, İtalyan düşünce geleneği özellikle ilişkili iki soruna yoğunlaşmıştır: güç kullanma ve inançlardaki döngüsel değişimlerin toplumsal düzenlemeler üzerindeki etkisi. Her iki sorun da Pareto’nun sosyolojisinde öne çıkar.


alıntı
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 07:16.