IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 29 Temmuz 2021, 17:00   #1
Kusursuz dost arayan dostsuz kalır.
CURRY SAUCE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Newtoncu Devrim ve Pareto

Pareto matematik ve inşaat mühendisliği eğitimi almış ve sonuç olarak, Newtoncu fiziğin vaadinden büyük ölçüde etkilenmiştir; ampirik dünyanın temel özellikleri soyut olarak onları gözlemleyerek ortaya konulabilir ve onlar arasındaki yasa benzeri ilişkiler bulunabilir.
O, bir mühendis, toplumsal yorumcu, bir akademisyen iktisatçı ve bir sosyolog olarak, farklı entelektüel kariyerlerinde, “asıl ilgisinin toplumsal tek biçimlilikleri, toplumsal yasaları araştırmak” olduğu görüşünden asla vazgeçmemiştir.


Onun toplumsal dünya hakkındaki düşüncesinin ana hedefi evrensel yasaları ortaya koymaktır. Bu yüzden, ona göre, meta-teorik yorumlar, felsefi şemalar ve somut ampirik gözlemler sadece toplumsal evrenle ilişkili soyut yasaları ortaya koymaya yardımcı oldukları ölçüde kullanışlıdır. Pareto’ya göre, sınırlandırılmamış felsefi spekülasyonlar, söylemleri dünyanın gerçek özelliklerinden uzaklaştırabilir ve düşüncelerle temellendirilmeyen ampirik gözlemler evrensel yasaların ortaya konulması için büyük önemi haiz soyutlama sürecini engelleyebilir. Bu yüzden sosyal teori ancak olgular ve felsefe tüm bilimlerin iki hedefine, yani tek biçimliliklerin keşfine ve bu tek biçimliliklerin anlaşılmasını sağlayan yasaların ifade edilmesine hizmet edecek biçimde konumlandırıldığında ortaya çıkacaktır.


alıntı
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 16:13.