IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 25 Ocak 2023, 18:41   #1
BANLI ÜYE
KriminaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Google, Android kullanıcılarını depremden önce bildirimle uyardı

Google, Android kullanıcılarını depremden önce bildirimle uyardı

Bugün Muğla'nın Fethiye ilçesinde meydana gelen ve Akdeniz illerinde hissedilen depremde Google Deprem Uyarı Sistemi, bildirim yolladı!



Google ‘ın sadece Android akıllı telefonlar için Deprem Uyarı Sistemi bulunuyor. Sistem, bugün yaşanan Akdeniz açıklarındaki deprem öncesinde de çalıştı. Deprem Uyarı Sistemi, birçok kişinin telefonuna sarsıntıdan birkaç saniye önce bildirim yollayarak uyarıda bulundu. Bildirim görüntüleri kısa süre içinde sosyal medyada paylaşıldı. Peki, Google’ın Deprem Uyarı Sistemi nasıl çalışıyor ve nasıl kullanılır? Haberin detaylarına bakalım.

Google Deprem Uyarı Sistemi, kullanıcılarını birkaç saniye önce uyardı
Google Deprem Uyarı Sistemi, merkezi Muğla’nın Fethiye ilçesinde olan 5.9 depremi öncesinde uyarıda bulundu. Kimsenin zarar görmediği depremde yine de bildirimin yaklaşık 10 ila 15 saniye öncesinde gelmesi Android kullanıcılarını sarsıntı için hazırladı. Sistemin gönderdiği uyarı bildirimi, sosyal medyada da birçok kişi tarafından paylaşıldı.




Google’ın Android için Deprem Uyarı Sistemi, akıllı telefonun şarja takılı olduğu durumlarda ivmeölçer ile sismometre görevi görüyor. Bu sayede çok kısa bir zaman dilimi için bile olsa öncesinde kullanıcılarını deprem için harekete geçiriyor.

Sistemin uyarı bildirimi yollaması için cihazdaki Konum’un da açık olması gerekiyor. Çünkü bu sistem, çevredeki herhangi bir sarsıntıyı algılaması için aynı zamanda Konum bilgilerinden de yararlanıyor. Google Android için Deprem Uyarı Sistemi’ni aktif etmek için aşağıdaki adımları izlemek yeterli:

Ayarlar
Konum
Gelişmiş
Deprem Uyarıları




Öte yandan Apple müşterileri ise iPhone’lar için böyle bir özellik olmamasından yakındı ve teknoloji devinden beklentiye girdiklerini belirtti.




Not: bu uyarıyı alabilmek için Konumuzun açık olması gerekmektedir
Gercekten uygulama güzel bende bu bildirimi aldım


Keyifli Forumlar.




Alıntıdır:
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 16:44.