IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 19 Ocak 2023, 10:09   #1
BANLI ÜYE
KriminaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Çıplaklık Politikasını Gözden Gecirecekler

Facebook ve Instagram çıplaklık politikasını gözden geçiriyor

Facebook ve Instagram'ın ana şirketi Meta, çıplak göğüs yasağını kaldırmayı düşünüyor.



Facebook ve Instagram'ın ana şirketi Meta, çıplak göğüs yasağını kaldırmayı düşünüyor. Bu, sosyal medya platformunun içerik denetleme politikalarını incelemekle görevli bir gözetim komitesinin tavsiyesini takip ediyor. Komite, Meta'nın politikasının ikili bir cinsiyet görüşüne dayandığını ve ikili olmayan interseks ve transgender kullanıcıları yeterince hesaba katmadığını tespit etti. Bu blog gönderisinde, bu olası politika değişikliği ve #FreeTheNipple hareketini nasıl etkileyebileceği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Facebook ve Instagram'dan çıplak göğüs yasağını kaldırması istendi
Meta'nın sahibi olduğu Facebook ve Instagram, şirketlere içerik denetleme politikaları konusunda tavsiyelerde bulunan bir uzmanlar paneli olan bir gözetim komitesinin tavsiyesine göre yakında çıplak göğüs yasağını kaldırabilir. 17 Ocak tarihli karar, şirketin kurallarının elden geçirilmesi çağrısında bulunuyor. Yetişkinlere yönelik çıplaklık ve cinsel aktivite, uluslararası insan hakları standartlarına saygının açık standartlarını gösteriyor.




Karar, Facebook'un Amerikalı bir transseksüel ve nonbinary çift tarafından yönetilen hesaplardaki iki gönderiyi incelemesinin ardından geldi. Gönderiler, çiftin üstsüz olduğunu, ancak meme uçlarında trans sağlık hizmetlerini gösteren ve en iyi ameliyatlar için para toplayan yazılar olduğunu gösteriyordu. Bu Gönderiler kullanıcılar tarafından işaretlenir, ardından AI sistemleri tarafından incelenir ve silinir. Çift karara itiraz ettikten sonra Meta sonunda görevi geri aldı.

Gözetim kurulu, politikanın ikili bir cinsiyet görüşüne ve erkek ve kadın bedenleri arasındaki ayrıma dayandığını tespit etti; bu da interseks ikili olmayan ve transgender kullanıcılar söz konusu olduğunda meme uçlarının gösterilmesine karşı kuralları belirsiz hale getirdi. Meta'nın, tüm insanlara uluslararası insan hakları standartlarıyla tutarlı bir şekilde davranılması için makul derecede çıplaklık konusunda iyi tanımlanmış nesnel saygı hakları Standartları tanımlamasını önerir.

Bu, göğüsle ilgili sansür sorunlarının sosyal medya platformunda ilk kez ortaya çıkışı değil. #FreeTheNipple hareketi, Facebook'un aktör/yönetmen Lina Esco'nun "Free the Nipple" belgeselinin görüntülerini kaldırmasının ardından 2013 yılında ana akım haline geldi. Etkinlik, üniversite kampüsleri tarafından geniş çapta desteklendi ve Rihanna, Miley Cyrus ve Lena Dunham gibi ünlüler tarafından desteklendi.

Gözetim Kurulu'nun kararı, sosyal medya platformlarında cinsiyetçilik ve cinsiyete dayalı ayrımcılıkla mücadelede ve tüm kurumlarda özerklik ve katılımın teşvik edilmesinde ileriye doğru atılmış bir adımdır. Meta, kurulun kararını memnuniyetle karşıladığını ve platformunu herkes için daha güvenli hale getiren Politikalarını geliştirmek için sürekli çalıştığını söyledi.







Keyifli Forumlar.




Alıntıdır:
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:46.