IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 30 Aralık 2023, 10:55   #1
Editör
GüLbahaR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Yılbaşı Gecesi Evde Ne Yapılır?




Yılbaşı Ağacı Süsleyebilirsiniz
Yeni yılın ilk dakikalarına evinizde eğlenceli şekilde girmek için misafirlerin ve aile üyelerinin oturacağı alanda bir yılbaşı ağacı bulundurabilirsiniz. Bu ağacı dilerseniz gün içinde hazırlayabilirsiniz ya da sevdiklerinizle aynı anda süsleyebilirsiniz.

Işıklı toplar, minik dekor süsler ve hediye kutularını yılbaşı ağacı çevresinde konumlandırabilirsiniz. Bu yılbaşı ağacı hem gecenin simgesi olacak hem de hatıra fotoğraflarını renklendirecek.

İlginizi çekebilir: Yılbaşı Ağacı Nasıl Süslenir? 8 Adımda Süper Dekor

yılbaşı ağacı
Yılbaşı Çekilişi ile Hediyeleşin
Yılbaşı geleneklerinden biri de hediye almak ve vermektir. Ufak da olsa gönülleri mutlu etmek için bir hediye alınır. Yılbaşı yemeğini yedikten sonra kahve ve çay saatine geçmeden önce kısa bir hediyeleşme saati yapılabilir. Bu süreçte herkes birbirine hediyesini verirken yeni yıl dileklerini de dile getirir. Aile içi bağlar kuvvetlenir ve gecenin eğlenceli dakikaları yaşanır. Dilerseniz yılbaşı gününden önce bir hediye çekilişi yaparak sürprizin dozunu artırabilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Yılbaşı Hediyeleri: En Hesaplı 8 Fikir

yılbaşı hediyesi
Fotoğraf ve Notlarla Anı Panosu Oluşturun
Zaman su gibi akıp giderken, en özel ve güzel anlarınızı durdurabilirsiniz. Nasıl mı? Birkaç fotoğraf çekerek. Yılbaşı gecesinde evde yapılacak eğlenceli anlardan biri de fotoğraf çekmek ve kısa notlarla birlikte anı panosu hazırlamak olacaktır. Samimi ve doğal pozlar vererek daha sonra baktığınızda tebessüm ettirecek kareler yakalayabilirsiniz.

yılbaşı fotoğraf
Doyurucu Yılbaşı Sofrası Hazırlayın
Yeni yılda özenilen anlardan biri de hindili, etli, tatlısı eksik olmayan sofralardır. Bu geceyi evde geçirecekseniz sabahtan hazırlıklara başlayabilirsiniz. Evde yapılacak en eğlenceli şeylerden biri de yeni yıl kurabiyesi, mezeleri veya tatlıları hazırlamaktır. Gerekli malzemeleri aldıktan sonra çocuklarınızla ya da kardeşlerinizle yılbaşı menüsü tarifleri hazırlayabilirsiniz. Kalabalıktan uzak bir yılbaşı gecesi geçirmek isteyenler mutfağa girip hazırlıklara başlayabilir.

İlginizi çekebilir: Yılbaşı Sofrası Nasıl Hazırlanır? 7 Şık İpucu

Tarif için: Sofranızı Zenginleştirecek 5 Nefis Meze


Geçmişteki Fotoğrafları İnceleyerek Anıları Tazeleyin
Yemek yeme telaşı bitti, çay ve kahve saatine geldiyseniz evdeki tüm fotoğrafları bir masa üzerinde dağıtın. Aile üyelerinizi bu masaya davet edin ve herkes bir fotoğraf alıp incelemeye başlasın. Laf lafı açacak, akıllar çok eski senelere gidecektir.

Herkes fotoğraflarda hissettiğini dile getirirken birkaç saat geçmiş olacak. Zamanın nasıl geçtiğini ifade eden fotoğraflar sayesinde aile içi iletişim de kuvvetlenecektir.

yılbaşı albümü
Kutu Oyunlarıyla Zekanızı Konuşturun
Yeni yılın son gecesinde evde kalabalık misafirler varsa kutu oyunlarıyla geceyi renklendirebilirsiniz. Reverse, dama, satranç, tabu, tombala gibi zeka oyunlarını birkaç kişiyle oynayıp eğlenceli anlar yaşayabilirsiniz. Genci yaşlısı demeden herkesi davet ederseniz oyuna, hayatınızda unutamayacağınız bir yılbaşı eğlencesi yaşamış olursunuz.

İlginizi çekebilir: Yılbaşı Oyunları: Evde 12 Eğlenceli Aktivite

yılbaşı akşamı ne yapılır
Sakin Kalmak İsteyenlere: Hobilerinizle İlgilenin
Yılın son gecesinde tüm kalabalıktan ve sesten uzak kalmak istiyorum ama zamanı da güzel değerlendirmek lazım diyorsanız hobiyle ilgilenebilirsiniz. Punch, örgü, boyama ya da taş boyama gibi eğlenceli aktiviteleri seçebilirsiniz. Fonda en sevdiğiniz müzikler, yanınızda çayınız içeceğiniz varken siz de ruhunuzu hobiyle dinlendirebilirsiniz.

yılbaşı aktiviteleri
Evinden Uzakta Olanlara: Görüntülü Konuşma Hiç Bitmesin
İş ve okul telaşlarından ötürü yılbaşında ailenizden uzakta olabilirsiniz. Bu durumu düşünerek üzülmemek için görüntülü konuşma imkanını değerlendirebilirsiniz. Evdeki işleriniz bittiğinde yılbaşı ağacının önüne geçin ve sevdiklerinizi tek tek kamerayla arayın. Mesafelerin kutlamaya engel olmadığını göstermek için büyük bir coşkuyla görüntülü konuşma yapabilirsiniz.

yılbaşında ne yapılır
Eğlenceli Müzik Listesi Oluşturun
Yılın son gününde evinizde dinlendirici, eğlenceli müzikler çalıp sohbetlerinize eşlik ettirebilirsiniz. Yemek esnasında, sohbet anlarında arkada hafiften çalan müzik sayesinde bir kulağınız hep ritimde olacak. Evdeki eğlenceli havayı gece boyunca yaşamak için birkaç gün öncesinden çalma listenizi oluşturmalısınız.

yılbaşında ne yapılır
Puzzle Başında Sohbete Devam Edin
Yeni yıl yemeğini yedikten sonra masayı topladınız ve masa boş kaldı öyle değil mi? Hayır, hemen puzzle parçalarını masaya serin ve aile üyelerini masaya davet edin. Herkes birkaç parça birleştirse gece sonunda büyük tablo tamamlanmış olur. Eğlenceli bir gece geçirmek isteyenler puzzle alıp yılbaşı akşamında evde puzzle sayesinde zamanını dolu dolu geçirebilir.

yılbaşı aktivite
Kendinizle Olmanın Tadını Çıkarın
Yılbaşında tek başına ne yapılır? Pek çok aktivite! Kendinizle baş başa kalmanın keyfine eş değer çok az şey var. Dilerseniz yılbaşı için dışarıda güzel bir akşam yemeği yedikten sonra eve gelip keyifli bir akşam için yukarıda sıraladığımız maddeleri kendinize uyarlayabilirsiniz. Film izleyebilir, sevdiklerinizle görüntülü görüşebilir, yeni yıl planlarınızı ajandanıza yazabilir, sevdiğiniz bir etkinliğe online katılabilir ya da sadece hafif bir müzik açıp zihninizi dinlendirebilirsiniz.

yılbaşı kutlaması
Kıyafet Dolabını Düzenleyin
Uzun zamandır aklınızda olan kıyafet dolabını düzenlemek bu gecede bitebilir. Sevdiğiniz müziği açıp tüm kıyafetlerinizi tek tek katlayabilirsiniz. Bu işleri yaparken eski ya da kullanmadığınız ürünleri de ayırarak ihtiyaç sahiplerine gönderebilirsiniz. Kıyafet dolabına girişmişken evin diğer bölümlerini de gözden geçirip bir düzenleme yapabilirsiniz.

yılbaşı akşamı ne yapılır
Film Gecesi Organize Edin
Uzun süredir film izlemek için zaman bulamayanlar, yılbaşı gecesini değerlendirebilir. Hem en çok izlemek istediğiniz filmi seçerek hem de şöyle bir ayaklarımı uzatayım da dinleneyim diyerek bu gecenin konforlu devam etmesini sağlayabilirsiniz.

İş güç telaşı bitmişken, lezzetli bir tabak hazırlayıp koltuğa geçerek yılbaşı gecesi evde ne yapsam derdine son verebilirsiniz. En sevdiğiniz eşofmanları giyerek, yemek istediğiniz lezzetli tabağınıza konuk ederek filmin de anın da tadını çıkarabilirsiniz. İsterseniz tek başınıza isterseniz en sevdiklerinizle bu etkinliği yaşayabilirsiniz.

yılbaşı film gecesi
Mandala Boyama Yapın
Bu gece için herhangi bir plan yapmadıysanız ve sevdiklerinizden çok uzakta yaşıyorsanız sayılarla boyama veya mandala sistemini kullanarak evde tablo boyayabilirsiniz. Kanvas tablo üzerinde sevdiğiniz renkleri kullanarak tablonun desenini renklendirip kendinize yılbaşı hediyesi hazırlayabilirsiniz.

Sayılarla boyama etkinliğini dilerseniz ufak bir sehpada dilerseniz geniş bir masada yapabilirsiniz. Bu sırada yiyecek ve içecekleriniz de size eşlik edebilir. Üstelik fonda en sevdiğiniz şarkı da çalıyorsa yılbaşının en şanslı kişisi siz olabilirsiniz.

yılbaşında ne yapılır
Yılı Planlayın, Yapılacaklar Listesi Oluşturun
Evde tek başına yılbaşı gecesinde neler yapsam diyorsanız kendinize bir ajanda alın ve bu gece ajandayı doldurun. Tüm sene boyunca yapmak istediklerinizi, görmek istediğiniz şehirleri ve okumak istediğiniz kitapları ajandanın sayfalarına not düşün.

Bir yandan müzik dinleyip bir yandan evinizde sevilen lezzetleri yerken elinizdeki ajandaya daha neler yazabilirim diye düşünebilirsiniz. Okul ve iş telaşındaki görevlerinizi, fiziksel ve ruhsal açıdan olmak istediğiniz konumu, yapmak istediğiniz tüm eylemleri 12 aya böldüğünüzde koca bir seneyi verimle geçirebilirsiniz.

yılbaşı ajandası
Karaoke Partisi Düzenleyin
Yılbaşını evde geçirecekler için dışarıdaki aktiviteleri eve taşıdık! Bar ve canlı müzik mekanlarındaki karaoke partilerini kendi evinizdeki müzik uygulamaları ile kolaylıkla düzenleyebilirsiniz. En sevdiğiniz şarkıları ister kendi başınıza ister sevdiklerinizle birlikte listeye koyarak keyifle söyleyin; bu gecenin yıldızı sizsiniz!

yılbaşı karaoke
Sosyal Medyadaki Canlı Yayınlara Katılın
Evdeyken teknolojik cihazlarla dünya turuna dahi çıkabilirsiniz! O halde size hitap eden mekan, fenomen veya aktivite hesaplarını takibe alarak onların sosyal medyada paylaştığı canlı yayınlara katılabilir, ev ortamında canlı bir aktivitede olmanın konforunu doyasıya yaşayabilirsiniz.

yılbaşı canlı yayın
Evinizde Sokaktan Patili Dost Misafir Edin
Evde yalnız mısınız? Sevdiklerinizle birlikte ortamı renklendirmek ve sıcacık bir enerji katmak mı istiyorsunuz? Aralık gecesinin soğuğunda dışarıda üşüyen patili dostlarımız için yardım eli uzatabilirsiniz! Kedi veya köpek dostlarımızdan evinize, bahçenize konuk edebilir, bu gece ona hem sıcak bir yuva hem de güzel yiyecekler sunabilirsiniz. Bu aktivitenin hem size hem de o güzel cana vereceği mutluluk ve doygunluk hissine paha biçemiyoruz!

yılbaşında evde ne yapılır
Bilgi Yarışması Düzenleyin
İster online olarak telefon konferansıyla ister sevdiklerinizi davet ederek kendi evinizde muhteşem bir bilgi yarışması düzenleyebilirsiniz. Soruları önceden derleyip hazırlayabilir veya bilgi yarışması uygulamalarından herhangi birini indirerek çekişmeli bir geceye imza atabilirsiniz! Gecenin sonunda ödül veya ceza sistemiyle eğlencenin dozunu yükseltebilirsiniz…

yılbaşı bilgi yarışması
Gündemi Unutun; Ertelediklerinizi Yapın
Bugün yılbaşı gecesi evet! Her yerde süslemeler, hediyelik eşyalar, programlar, planlar… Eğer yılbaşı temasının çok yoğun olduğunu düşünüyorsanız bu gecenin sadece sıradan bir tatil olduğunu düşünün, pijamalarınızı giyin ve kendinizle vakit geçirin! Gündeme koşmak veya onu yakalamak zorunda değilsiniz; sadece o anın ve dinleniyor olmanın keyfini hissedin… Bu gece uzun zamandır ertelediklerinizi hayata koymak için de enfes bir zaman dilimi olabilir, ne dersiniz?
 
Alt 30 Aralık 2023, 19:46   #2
YiLDiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

TV ninn karşısına geçilir, bir film açılır, çekirdek mısır kola alınır içilir oh mis daha ne olsun

________________






H u z u r . . .
 
Alt 30 Aralık 2023, 21:45   #3
Standart

En güzel yılbaşı ailen ile birlikte geçirmektir.

 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 04:22.