IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


Sinema Sinema dünyasına dair tüm konulara bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

 
 
Seçenekler Stil
Alt 06 Kasım 2023, 14:06   #1
Ada
BANLI ÜYE
Ada - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart 19. Çin-ABD Film Festivali’nde ödüller sahiplerini buldu



19. Çin-ABD Film Festivali’nde ödüller sahiplerini buldu.

Dünya’nın en büyük iki film pazarını, birbirine bağlayan Çin-ABD Film Festivali’nin, bu yıl 19’uncusu düzenleniyor. Film ve televizyon endüstrisi alışverişini ve Çin ile ABD arasındaki iş birliğini teşvik etmeyi amaçlayan kültürel etkinlik için, yaklaşık bin katılımcı bir araya geldi.

Çin menşeli bir medya şirketi olan EDI Media tarafından, 2005 yılında ilki düzenlenen festival, genellikle her yıl Kasım ayında Los Angeles’ta düzenleniyor. Bu yıl festivale, 500’ün üzerinde Çin ve ABD filmleri farklı kategorilerde yarıştı.

Bu yıl, dikkatleri üzerine çeken bir film, The Wandering Earth II idi. Bilim kurgu sevenlerinden tam puan alan film, festivalde de bu başarısını “En İyi Film” ödülünü kazanarak bir kez daha kanıtladı. Filmin kadrosu, Andy Lu ve Wu Jing gibi Çin’in en ünlü aktörlerinden oluşuyor.

Katılan filmlerin arasında, Çin’de bu yıl gişe rekorunu elinde tutan No More Bets, festivalde “Altın Melek” ödülünü kazandı. Siber saldırı ile ilgili farkındalık yaratan konusuyla dikkatleri üzerine çeken film, Zhang Yixing ve An Juncai gibi güçlü oyuncu kadrosuyla da oldukça beğenildi.

“En İyi Çin ve ABD Ortak Yapımı Film” ödülü ise The Meg 2: The Trench’e verildi. Başrollerinde ABD’li ünlü oyuncu Jason Statham ve Çinli ünlü aktör Wu Jing’in olduğu film 4 Ağutos’ta vizyona girmişti. Film 395 milyon dolar gişe hasılatı elde etti.

Disney ***tures’ın Avatar: The Way of Water ve Guardians of the Galaxy Vol. 3, Universal ***tures’ın Fast X ve Paramount ***tures’ın Transformersı da dâhil olmak üzere, dört ABD filmi “Çin’deki En Popüler ABD Filmi” ödülünü kazandı.




Alıntı
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 09:14.