IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


Sinema Sinema dünyasına dair tüm konulara bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

 
 
Seçenekler Stil
Alt 30 Ekim 2023, 15:47   #1
Kayıtlı Üye
DeepSilence - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart 13. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali Basına Tanıtıldı



13. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali tanıtım toplantısı, Festival Direktörü Bengi Semerci ve Festival Başkanı Prof. Dr. Adem Sözüer'in sunumuyla 26 Ekim 2023 Perşembe günü Beyoğlu Metrohan'da yapıldı. 13. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali bu yıl; 17-23 Kasım 2023 tarihlerinde, Atlas 1948 Sineması, Kadıköy Sineması ve İBB Beyoğlu Sineması'nda gerçekleşecek. Akademik program ise her yıl olduğu gibi İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde yapılacak.

Bu yıl film gösterimleri her yıl olduğu gibi Türk ve Dünya sinemasından seçilmiş, ana temaları adalet olan filmlerden oluşuyor. Altın Terazi Uzun Metraj Film Yarışması’nda 9 film yarışacak. Yine Türk ve Dünya sinemasından seçilmiş, ana temaları adalet olan filmler Altın Terazi Kısa Metraj Kurmaca Film Yarışması’nda yerini bulacak. Bu bölümde 10 film yarışacak. Altın Terazi Kısa Metraj Belgesel Yarışması kategorisinde 10 kısa metraj belgesel film gösterime girecek ve yarışacak. “Adalet Terazisi" bölümünde ise dünya sinemasının seçkin örneklerinden 14 film yer alıyor.

Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali'nin her yıl verdiği onur ödülleri belli oldu. “Sinema Onur Ödülü” sinema ve tiyatroda yıllardır sürdürdüğü çalışmaları için oyuncu Ayşenil Şamlıoğlu’na, insan hakları ve ifade özgürlüğü konusunda sürdürdüğü çalışmaları nedeniyle “Akademik Onur Ödülü” Prof. Dr. İonna Kuçuradi’ye, 16 Kasım 2023 Perşembe akşamı festivalin açılış töreninde takdim edilecek.

13. ULUSLARARASI SUÇ VE CEZA FİLM FESTİVALİ'NİN JÜRİ ÜYELERİ
Altın Terazi Uzun Metraj Film Yarışması Jürisi

Festival Direktörü Bengi Semerci; 13. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali jüri üyeleri hakkında şu açıklamaları yaptı: "Altın Terazi Uzun Metraj Film Yarışması Jürisi; Yolande Zauberman, Anna Margarita Albelo, Carmen Gray, Melis Behlil ve Selen Öztürk'ten oluşuyor. Bu yıl jüri başkanlığını Yolande Zauberman yapacak."

Altın Terazi Kısa Metraj Kurmaca Film Yarışması Jürisi

13. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali, Altın Terazi Kısa Metraj Kurmaca Film Yarışması Jürisi başkanlığını, Julie Rousson yapacak. Lalehan Öcal ve Serdar Örçin diğer jüri üyeleri olarak en iyi kısa filmi belirleyecek.

13. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali Altın Terazi Kısa Metraj Kurmaca Film Yarışması'nda yarışacak olan kısa filmler; İrem Akbal, Maxine Williamson ve Kasım Ördek'ten oluşan ön jüri tarafından seçildi.

Altın Terazi Kısa Metraj Belgesel Film Yarışması Jürisi

Altın Terazi Kısa Metraj Belgesel Film Yarışması'nın jüri başkanlığını Enis Rıza Sakızlı üstlendi. Diğer jüri üyeleri ise; Aslı Akdağ ve Yorgos Zois'den oluşuyor. Filmler; Ayşegül Selenga, Farhad Eyvazi ve Muhammed Beyazdağ'ın ön jüriliğinde seçildi.

SİYAD jürisi

13. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali Altın Terazi Uzun Metraj Film Yarışması SİYAD (Sinema Yazarları Derneği) jürisi; Aslı Ildır, Rıza Oylum ve Sezen Sayınalp'den oluştu. Ayrıca öğrenci jürisinde; Günsu Akçatepe, Merve Baba, Tulya Tuana Diplomat, İrem Varol ve Mert Baran Yeşilbahçe yer alıyor.

13. ULUSLARARASI ALTIN TERAZİ UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI
Çavdar Başağı / O Corno Yönetmen: Jaione Camborda
Deniz Kızı / La Sirene Yönetmen: Sepideh Farsi
Fani Dizeler / Ayeh Haye Zamini Yönetmen: Alireza Khatami, Ali Asgari
Hayat Yükü / Al Murhaqoon Yönetmen: Amr Gamal
Karganın Uykusu / Sleep Of The Crow Yönetmen: Tunahan Kurt
Kurban / Sacrifice Yönetmen: İsmail Güneş
Özgürlük / Libertate Yönetmen: Tudor Giurgiu
Saman Altında Su / ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΘΗΜΩΝΙΕΣ Yönetmen: Asimina Proedrou
Sınır / The Wall Yönetmen: Philippe Van Leeuw


BEYAZPERDE
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 17:34.