IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


Ağaç Şeklinde Aç2Beğeni
  • 1 Post By Kaf Dağı
  • 1 Post By birsevda

 
 
Seçenekler Stil
Alt 06 Mart 2023, 16:13   #1
Kayıtlı Üye
birsevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Dış seo hakkında bilmeniz gerekenler

Dış SEO Çalışmaları DIŞ SEO

Dış Seo nedir?

Seo çalışmalarında sitenize dışarıdan yaptığınız müdahalelerdir. Farklı sitelerin size link vermesi, tanıtım yazısı almanız, sosyal medya kullanmanız, text ve banner reklamlar almanız dış seo çalışmalarını kapsar.
Backlink
Siteniz dışında gelen tüm linklere verilen isimdir. Bu linkleri Search Console > Arama Trafiği > Sitenize bağlantılar ekranından ulaşabilirsiniz. Link analiz bölümünde buna detaylı olarak değineceğiz.
Kısa sürede yükselmeniz için backlinkler önemli bir dış seo faktörü olarak biliniyor. Ancak Google 2016 yılının sonlarında yaptığı bir değişiklikle linkleri kötüye kullanan kişilere engel olacak bir güncelleme yaptı. Eğer doğru bir şekilde bu linkleri kullanmazsanız pozitif etki yerine zarar görebilirsiniz. Çok fazla backlink almak, kalitesiz sitelerden link almak, doğal olmayan linkler almak sitenizin spam cezası almasına neden olabilir.
Backlink nasıl alınmalı bunları link türlerine göre inceleyelim;


Footer ve Header link

Header link bir dönem popülerdi ancak son dönemlerde tamamen yok olmanın eşiğine geldi. Sitenin header dosyası içinde verilen link türüdür. Son güncellemelerle gizlenen kötü amaçlı link olarak kabul edilip alan ve veren sitelere büyük zararı vardır. Dizinlerden kaldırılmaya kadar çeşitli cezalara maruz kalabilirsiniz bu nedenle kullanmamanızı tavsiye ederiz.
Footer Link, sitelerin footer dosyası içerisinde eklenen link türüne verilen isimdir. Eklenen sitenin tüm sayfalarında gözükür ve bu sayfaların tamamından sitenize link gelir. Özellikle gizlenmediği sürece ziyaretçilere gözüken bir link türü olduğu için header kadar zararlı değildir. Tavsiye edilen siteler, sponsor bağlantılar gibi açıklamalarla alındığında herhangi bir cezai işlem yapılmasının da önüne geçebilirsiniz. Ancak sitenize faydası tartışılır. Bu link türü genellikle 3 ile 6 ay aralığında alınır ve maliyetleri yüksektir. Maliyet oranına göre size sağlayacağı katkıda düşüktür. Kullanmanız hem tehlikeli sonuçlara nedenolabilir hem de etkisi geçicidir. Linklerin kaldırılmasıyla sitenizde gerileme görebilirsiniz ve tüm çalışmalarınız bir anda toparlaması zor bir duruma düşer.

Tanıtım Yazısı

Sitenize backlink sağlamanın en etkili ve kalıcı yolu tanıtım yazılarıdır. Genellikle tanıtım yazıları yayınlanan sitenin ömrü boyunca kalacağı şekilde alınır. Böylece link kaldırılacak site yeniden gerilemeye başlayacak sorunu yaşamazsınız.
Tanıtım yazıları aslında sizin sitenizi ve markanızı tanıttığınız text reklamlardır. Bu yazıları alırken;
Sizden daha otoriter bir siteden yazı almayı deneyin. Tanıtım yazıları içinden ikiden fazla link çıkışı yapmamaya özen gösterin.
• Yazıları organik veya sitenin kendi kitlesinden ziyaretçi alabileceği şekilde düzenleyin.

Tanıtım yazısının etkisi

Sadece tanıtımlarda değil tüm yöntemlerle link almak tehlikelidir. Doğal olmadıkları tespit edildiğinde çeşitli cezalar uygulanabilir veya yanlış bir içerikle alınan yazılar sıralama kaybetmenize neden olabilir.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Eğer toplu bir tanıtım yazısı alırsanız ve bu yazılar okunmaz ve linkler üzerinden ziyaretçi almazsanız düşüş yaşamaya başlarsınız. Ancak bir habere konu olmuşsunuzdur. Çok sayıda haber sitesi site linkinizi vererek haber yapar binlerce insan bu yazıları okuyarak linke tıklayıp sitenizi ziyaret ederse ilk sıraya kadar birkaç saat içinde dahi çıkabilirsiniz.
Alınan yazıların asıl amacının yazılarda bulunan linklerden ziyaretçi edinmek olduğunu unutmayın!
• İçeriklerinizle bağlantılı sitelerden tanıtım yazısı almaya özen gösterin.

Tanıtım yazısı başlıklarını sizin alternatif anahtar kelimelerinizden oluşacak şekilde düzenleyin. Eğer yayınlanan site çok otoriter ise doğrudan anahtar kelimenizi kullanın.
Tanıtım yazı içeriğini iç seo kurallarına uygun bilgi ve açıklama içeren bir şekilde hazırlayın.
Banner Link

Anahtar kelimelerde yükselmenizi kolaylaştıracak bir başka yöntem ise banner linklerdir. Backlink sağlayacak şekilde reklam almak için;
<a href="Siteadresiniz.com"title="Anahtar kelime"><img class=' alt=src="resim URL" /></a>

Kod yapısını kullanın, yayınlanan resme title eklemek hedef URL'in anahtar kelimesini gösterir. Bu bannerlere tıklayan ziyaretçiler sitenize gelerek zaman geçirir ve sitenizi kullanmaya başladıkça sıralamalarda büyük bir yükseliş elde edersiniz. Hit sayısı fazla, güvenilir sitelerden Banner link reklamları alarak kolay bir şekilde hem sıralamalarda yükselir hem de ziyaretçi kazanırsınız. Ancak maliyet oranlarının fazla olması nedeniyle çok tercih edilen bir yöntem değildir.

Blogger

Google'ın sunduğu blogger ücretsiz backlink sağlayapabileceğiniz bir başka platformdur. Burada sitenizde yayınlanan yazıları aynen yayınlayıp kendinize link verebilirsiniz bunda herhangi bir sorun olmadığını Google kendisi de belirtmektedir. Tek kuralı içeriklerdeki kopya oranın %60'dan fazla olmamasıdır. Yani 10 içerikten 6'sı kendi sitenizden 4'ü ise blogger'a özel olarak hazırlanmalıdır. Blog sitesinin sadece backlink amacıyla kullanılması kötüye kullanım olarak kabul edilir ve ceza almanıza neden olabilir.
Blogger haricinde, wordpress, tumbler gibi diğer blog sitelerini kullanarak sitenize backlink kazanabilirsiniz. Bu blogların küçükte olsa katkıları vardır ancak abartılırsa tüm etkisi bir anda yok olabilir. Sadece önemli içeriklerinizde belli zaman araklarında kullanmanızı tavsiye ederiz. Bu yöntemi yeni kurulan sitelerin kullanması gerekmektedir. Otorite kazanmış köklü sitelerin ortalama gelen link değerlerini düşüreceği için fayda yerine zarar verebilir. İmkanınız varsa bu blog sitelerine de SEO çalışması yapmanızı tavsiye ederiz.

Forum Tanıtımları

Forum tanıtımları bazı kaynaklarda zararlı veya faydasız olarak yazılmakta ancak forumlarda sitelerinizi tanıtmak en doğal hakkınız ve doğru yapılırsa etkili bir yöntem olmaktadır. Forum tanıtımı yaparken her forum sitesinde aynı yazılarla kendinizi tanıtmamalısınız. İlgili kategorilerde kendinizi ve yaptığınız işi anlatmalısınız. Yüzlerce forum sitesi yerine kullanıcısı olan otoriter birkaç sitede tanıtım yapmalısınız. Ancak forumlarda doğru bir strateji uygulamazsanız sitenizin prestij kaybetmesine neden olursunuz.

Sosyal Medya'nın SEO Etkisi

Sosyal medya kullanımı SEO'da hem olumlu hem de olumsuz etkilere sahiptir. Tamamen sitenize gelen ziyaretçinin davranışına bağlı olarak olumlu veya larak olumlu ve olumsuz etkilerle karşılaşırsınız.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Eğer gelen ziyaretçiler ilk açılan sayfada kısa süre kalip çıkıyorsa site genelinde sıralama düşüşleri yaşamaya başlarsınız ancak gelen ziyaretçiler sitenizi kullanarak zaman geçiriyorsa, tekrar sitenize gelerek kullanıyorsa olumlu etkilerle karşılaşırsınız ve sıralama yükselmesi elde edersiniz.

Sosyal Medya sitelerinden link almak

Facebook ve Twitter'da yaptığınız her paylaşım permal bir link olarak index alır. Bu linkler arama motorları tarafında da takip edilir. Gönderiler ne kadar fazla kişiye ulaşırsa o kadar fazla bot tarafından görülür. Gönderilerin ilk satırında kullandığınız cümleler ise alınan index'in anahtar kelimesi olarak Google sıralamalarında gözükür.
İlk satır index başlığı olarak alındığı için anahtar kelimenizi kullanmanızı tavsiye ederiz. Başlığın sizin anahtar kelimenizi içermesi ve içeriğin sizin sitenize yönlenmesi sıralama kazanmanıza yardımcı olur. Eğer büyük bir Facebook sayfasından bu şekilde gönderi paylaşıp ziyaretçi alabilirseniz sıralamada kısa sürede yükselebilirsiniz. Twitter'da ise bolca retwit alıp bunlar üzerinden ziyaretçi almanız gerekmektedir.

Kaynak: [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
________________

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]<> [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alt 06 Mart 2023, 16:21   #2
Kayıtlı Üye
Kaf Dağı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve ekibi ikabil yazılım firması gerçekten güzel iş yapıyor sıkıştığım anda yardıma her zaman geliyorlar çok teşekkür ederim.

birsevda bunu beğendi.
________________



[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]













[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


 
Alt 06 Mart 2023, 18:03   #3
Kayıtlı Üye
birsevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Alıntı:
Kaf Dağı Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve ekibi ikabil yazılım firması gerçekten güzel iş yapıyor sıkıştığım anda yardıma her zaman geliyorlar çok teşekkür ederim.
Güzel yorumunuz içinde teşşekürler.
Sizden ekstra olarak bir teşşekür konusu bekliyoruz.

Kaf Dağı bunu beğendi.
________________

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]<> [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 13:30.