IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


Ağaç Şeklinde Aç5Beğeni
  • 3 Post By CeReN
  • 1 Post By CeReN
  • 1 Post By MaquSa

 
 
Seçenekler Stil
Alt 26 Nisan 2022, 08:52   #1
Webmaster
CeReN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Backlink Stratejisi: Sitenizin Siralamasini Yukseltin

Anahtar kelime analizleri, sayfa ici optimizasyon ve backlink elde etmek SEO calismalarinin temelini olusturur. Birini digerleri olmadan yapmak web sitesini siralama ve populerlik acisindan basariya ulastirmaz.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], bir web sitesinden digerine verilen baglantidir. Bir Web Sitesi A Web Sitesi B’ye kopru olusturdugunda, Web Sitesi B Web Sitesi A’dan backlink almis olmaktadir. Backlinkler, kullanicilarin siteden siteye gezinmesine ve yeni icerikler kesfetmesine zemin hazirlar.

Backlinkler Google’in belirli sorgular icin hangi sayfalarin daha uygun oldugunu anlamasina yardimci olduklari icin arama motoru optimizasyonunun onemli bir parcasidir. Backlink, siralamalar uzerinde dogrudan etkilidir. Google’da ilk sayfada cikmak isteyen her site tartismasiz backlink almak zorundadir. Dolayisiyla backlink, bir web sitesinin niteliklerini ortaya koyan sosyal medya sinyalleri, web sitesi indirme hizi, alan adi yasi, web sitesi mimarisi, icerik kalitesi gibi faktorlerden daha etkili bir aractir.

Backlink ve Arama Motoru Siralamasi
Arama motorlari, backlinki bir siralama sinyali olarak kullanmaktadir. Bunun nedeni, backlinklerin web sitesinin kullanicilar arasinda ne kadar populer oldugunun bir gostergesi olarak gorulmesidir. Bu yuzden yuksek kaliteli backlinkler, bir sitenin arama motoru sonuclarinda siralamasini ust siraya tasimaktadir.

Kullanicilari bir web sitesine yonlendiren backlinkler, arama motorlarina o sitenin iceriginin degerli oldugunu ima eder. Dolayisiyla arama motorlari, backlinke deger atfederler ve hedef siteyi odullendirdigini varsayarlar. Cok fazla odul ya da oy toplayan bir sitenin iyi bir site oldugu dusunulur.

Backlinkin onemini ilk fark eden arama motoru Google olmustur. Google 1998’de web sayfalarini populerligine gore siralamak icin o gune kadar gorulmemis bir algoritma kullandi. Buna gore bir sayfaya verilen link ne kadar cok olursa, sayfanin daha ust siralara yukselme sansi da o kadar yukselmektedir. Bunun temel mantigi baskalarinin sizin hakkinizda soylediklerinin, kendiniz hakkinda soylediginiz her seyden daha guvenilir olmasidir. Google, sayfalariniza isaret eden backlinkleri tarayarak baskalarinin sizin hakkinizda ne dusundugunu rapor eder.

Google’in PageRank algoritmasi, web sayfalarini backlinklerin sayisina ve kalitesine gore siralar. Ancak gunumuzde, sadece backlink miktari bir web sitesinin konumunu yansitmasi acisindan yeterli gorulmemektedir. Google’in Penguin algoritmasi gibi filtreler, backlinklerin kalitesini dogrulamak ve yapay cogalmalarini sinirlamak icin gelistirilmistir. Dolayisiyla kaliteli backlinklere sahip siteler arama motoru sonuc sayfalarinda daha iyi siralanmaktadir. Nitelikli bir adet backlink, yuzlerce dusuk kaliteli backlinkden daha etkili olabilir.

Google siralamasindaki en onemli faktorlerden biri olmaya devam etse de son birkac yilda geri baglantilarla backlinklerle ilgili cok seyin degistigi gorulmektedir. Penguin algoritmasi kullanima sunuldugundan bu yana backlinklerin sayisindan ziyade kalitesi dikkate alinmaktadir. Bu yuzden web sitesinin daha hizli kesfedilmesi ve arama sonuclarinda ust siralara yerlesmesi, yetkili ve ilgili sitelerden link almasiyla mumkun kilinmaktadir.

Backlink Turleri
Nofollow ve dofollow backling olmak uzere iki temel backlink turu vardir. Arama motorlari web’i dofollow baglantilari araciligiyla tararlar ve boylece kimin kime baglandigini gormus olurlar. Google ve diger arama motorlari, kendisine nofollow etiketi eklenmis baglantilari dikkate almaz. Bu yuzden, nofollow etiketine sahip baglantilar tam anlamiyla guvenilmeyen backlink turudur.

Backlink Almanin Avantajlari
Yukarida genis bir bicimde bahsedildigi gibi backlinkler web sitelerinin Google siralamasini yukseltir. Backling olusturmak baska amaclar icin de kullanilabilir. Aramada gorunurlugu artirmanin otesinde backling, cesitli pazarlama avantajlari da saglamaktadir.

1. Yonlendirme Trafigi
Backlink’in en buyuk faydalarindan biri, yonlendirme trafigi almaniza yardimci olmasidir. Arama motorlari cevrimici trafigin bir bolumunu yonlendirmektedir. Ancak bir gonderiyi okuyan kisi, konu hakkinda daha fazla bilgi edinmek icin sitenize backlink yapan gonderi baglantisini gonullu olarak tiklayabilir. Boylece sizin sitenize arama motorunda arama yapmadan ulasmis olur. Populer bir siteye yerlestirilmis bir baglanti, web sitenize uzun yillar trafik cekmeye devam edebilir.

2. Marka Bilinirligi
Backlinkler, web sitenizin ziyaret edilmeye veya iceriklerinizin okunmaya deger olduguna dair bir onaylama semboludur. Saygin web siteleri okuyucularini sitenize yonlendirmesi, insanlarin iceriginizi kesfetmelerine yardimci olacaktir. Itibarli sitelerin sizin hakkinizdaki yorumlari, markanizin bilinirligi ve taninirligina katki saglayacaktir.

3. Otorite
Coca Cola sirketinin web sitesinden backlink almayi mi yoksa rastgele bir web sitesinden backlink almayi mi tercih edersiniz? Gorunuse bakilirsa, Google da ayni seyi dusunuyor. Bir web sitesinin itibari veya bilinirligi Domain Authority (domain otoritesi) olarak adlandirilir. Esasen, bir site ne kadar fazla itibara veya otoriteye sahipse, bir baglanti yoluyla da sitenize o kadar fazla itibar ve otorite saglayabilir.

Unlu markalara ait olan ya da domain otoritesi yuksek olan bir web sitede yer alan bir baglanti hem arama motorlari tarafindan hem de kullanicilar tarafindan bir guven unsuru olarak gorulur. Taninmis bloglarda veya haber sitelerinde sitenizden bahsedilmesi, ziyaretcileri etkileyecek ve urunlerinize olan guveni artiracaktir. Bu backlinkleri almak ya da bu linklere ulasmak cok da zor. Ancak buna deger.

Bununla beraber unutulmamasi gereken bir nokta var: Itibari yuksek bir site de olsa, ayni web sitesinden ust uste baglanti gelmesi getirileri azaltmaktadir. 10 farkli web sitesinden 10 baglanti almak, ayni web sitesinden 100 baglanti almaktan daha iyidir.

4. Iliskiler Kurmak
Backlink yeni iliskilerin kapisini aralamaktadir. Gorunurluk ve takipci kazanmak icin, backlink etkili bir yoldur.

5. Terfi
Backlink daha fazla backlinki kendine ceker. Ilgi goren ve itibari olan sitelerde kaliteli backlinkiniz varsa, bu siteleri ziyaret edenlerin de sizin hakkinizda yazmasi ve kendi sitelerinde sizinle baglanti kurmasi muhtemeldir. Sizin backlink vermeniz ise karsi tarafin ilgisini cekecek ve onun da size backlink vermesine yol acacaktir.

Backlink Alma Yontemleri
Backlink tesadufen de gelebilir. Tesadufen backlink almak sIk rastlanan bir durum degildir. Sitenizin taninirligi ve iceriklerinizin niteligi yuksekse backlink alma sansiniz az da olsa var. Bunun yaninda, gelen backlink’in etki alani otoritesi siralamasi dusuk bir siteden gelmesi de pek bir ise yaramaz.

Web sitesinin herhangi bir sayfasina bu tur referanslarin farkli turlerini almak icin bir yol var mi? Evet, cok sayida yontem var.

1. Muhabirlere veya Blogculara Ulasmak
Otorite haber sitelerinden ve bloglardan geri baglantilar olusturmaniz kolay bir is degildir. Yapabileceginiz tek sey onlara ulasmak ve onlari ikna etmektir. Bu arada “Help a Reporter Out” programini kullanarak bilgi kaynaklarina ihtiyac duyan sitelere veya blog yazarlari ve gazetecilere ulasabilirsiniz. Help a Reporter Out (HARO)’nun web sitesinden ‘I am a Source’ butonuna tiklayarak yonergeleri izlerseniz backlink alabileceginiz sitelerle temas kurabilirsiniz.

2. Bozuk Baglantilari Duzeltme
Itibari yuksek olan sitelerde calismayan baglanti kesfederseniz, siteyi haberdar edersiniz ve kendi iceriginizi sunarsiniz. Kirik baglanti yerine kendi sitenizin adresini onererek backlink alma firsatini yakalamis olursunuz. Screaming Frog SEO Spider programiyla hedeflediginiz siteyi tarayabilir ve bu sitedeki olu baglantilarin bir listesini elde edebilirsiniz.

3. Misafir Gonderi Yayinlatmak
Gonderilerinizi kabul edecek otorite bir site bulursaniz icerik kisminda veya yazar biyografinizde kendi web sitenize backlink verebilirsiniz. Diger populer web sitelerinde makaleler yayinlamakla sitenize dikkat cekecek ve daha fazla gosterim kazanacaksiniz. Kendi web sitenizde nitelikli icerikler sunuyorsaniz, cogu site size bir baglanti vermekte tereddut etmeyecektir.

4. Backlink Almayi Kolaylastiran Icerikler Paylasmak
Asagidaki icerik bicimlerinin cok sayida backlink olusturma egiliminde oldugu bilinmektedir:

Bilginin gorsel sunuldugu icerikler
Nedir, Nasil Yapilir, Neden Gonderileri
Videolar
5. Nihai (Kapsamli) Kilavuz Biciminde Icerik
Konu hakkinda bilinmesi gereken her seyi ele alan kilavuzlar bir cirpida tum bilgiyi kullaniciya sunmaktadir. Bu tarz sunumlar yaygin olarak web siteleri tarafindan kaynak gosterilmektedir. Ayrica uzun iceriklerin Google’da kisa makalelerden daha iyi performans gosterme egiliminde oldugu da bilinmektedir.

6. Benzersiz Bir Strateji veya Taktik Gelistirmek
Bir konuyu benzersiz bir tarifle aciklamaniz ve stratejinizi bir yaratici isimle adlandirmaniz backlink almanizi saglayacak yollardan bir digeridir. Stratejinizi bir blog yazisi seklinde yayinlayin ve atif almasini bekleyin.

7. Roportaj Verin
Mulakat vererek roportajlar yapan web sitelerinde kendi web sitenizin haberini yapabilirsiniz. Boylece roportaji kaydeden web sitesinden kendi sitenize backlink alabilirsiniz.

Kaliteli Bir Backlink Nasil Olur?
Arama motorlarinin kaliteli gordukleri backlinkler, guvenilen ve yuksek etki alanina sahip web sitelerinden gelen baglantilardir. Ayrica baglantinin geldigi web sitesiyle sizin web sitenizin icerik konusunun eslesmesi gerekmektedir. Farkli konularda yazilmis icerikler arasindaki baglanti Google’in gozunde supheli bir pozisyondadir.

Sonuc
Iyi bir backlink stratejisi, web sitenizin arama motoru siralamasini, yonlendirme trafigini, marka bilinirligini ve gelirini artiracak yuksek kaliteli baglantilar almanizi saglar. Ne kadar cok backlink alinirsa o kadar iyi olacagi varsayimi hatalidir. Populer ve guvenilir bir siteden tek bir backlink almak, dusuk yetkili sitelerden gelen 10 baglantidan daha degerlidir. Backlink almak icin strateji kurmanin meyve vermesi biraz zaman alabilir. Ancak kaliteli bir backlink aldiginizda buna ne kadar degdigini gormus olacaksiniz.


ALİNTİ ~
S4S, YiLDiZ ve MaquSa bunu beğendiler.
________________

Bizde MutSuz Olalim ~
 
Alt 26 Nisan 2022, 10:14   #2
YiLDiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Emeğine sağlık @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ;d

________________






H u z u r . . .
 
Alt 26 Nisan 2022, 11:02   #3
Webmaster
CeReN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Alıntı:
YiLDiZ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Emeğine sağlık @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ;d
tşkler.

YiLDiZ bunu beğendi.
________________

Bizde MutSuz Olalim ~
 
Alt 26 Nisan 2022, 11:59   #4
MaquSa Limanı
MaquSa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Emeğine sağlık.

CeReN bunu beğendi.
________________

 
Alt 26 Nisan 2022, 14:40   #5
Webmaster
CeReN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Alıntı:
MaquSa Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Emeğine sağlık.
tşk ederim.

________________

Bizde MutSuz Olalim ~
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 22:51.