IRCForumu.ORG   Cilek Chat
sohbetkeyfim


Ağaç Şeklinde Aç51Beğeni

 
 
Makale Araçları Stil
  #1  
Alt
Selale - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Selale
Editör
Üyelik Tarihi: 29 Mayıs 2024
Yaş: 35
Çevrimiçi Süresi : 1 Hafta 1 Gün 2 Saat 14 Dakika 11 Saniye
Avg. Time Online: 35 Saniye
Seslenilen: 113
Tecrübe Puanı: 1
Selale seçkin bir yolda.
Standart İlk Uçurtmam
Gönderen: Selale 10 Haziran 2024, 12:10

Günümüzde birbirimiz için iyi dileklerimizi dahi paylaşamaz durumdayken, çocukluğumuzda uçurtmamızın eksik kuyruğunu, ipini paylaşırdık biz. Herkesin uçurtması da olmazı ha! Hem hepsinin babası yapamazdı ki uçurtma ..



Öyle her bildiğin kâğıt ile de yapılmazdı. Ucu ucuna, köşesi de bir diğer köşesine tam denk düşecekti sarsılmadan, düzgünce uçabilmesi için. Çıtası bile en hafifinden olacaktı ki gövdesini sağlam tutsun çelikten örülmüş bir kazak gibi. Altı ayrı köşesine yine altı ayrı süsler yapıştırır, resimler çizerdik. Bir mimarın ustalığı gibi ölçüsü ölçüsüne iplerini bağlar, rengarenk kuyruğunu ekler salıverirdik bulutların arasına ..


Yükselirdi yükselirdi taa ki yıldızlara. İpin ucunu serbest bıraktıkça yıldız tanesi gibi parıldardı bulutların arasında. Ne kadar hızlı koşarsak o kadar uzaklardan el sallardı bize.


O gün, babam yaptığı uçurtmamın üzerine en büyük hayalimi yazmamı istedi. İstedi istemesine de yazamadım ki çünkü henüz yazmayı dahi bilmiyordum. Gülüştük. Bir kömür tanesi bulduk kapkara bir renkle bembeyaz bir hayal yazdık. Bakmayın kara kara yazıldığına gözüm de karaydı işte o kömür tanesi gibi.


Var gücümle koştum yüzüme üfleyen rüzgâra doğru öyle ki uçurtma çok daha yüksekleri görmeliydi çok daha yükseklere hayallerimi ulaştırmalıydı. Derken rüzgarımız kesilmiş uçurtmam da yere düşmüştü. Aslında bana göre düşen kara kara yazdığım hayallerimdi. Hani çocuktum ama göklerden ayrılışını gördüğüm uçurtmama daha bir küçük çocuk kalıbına bürünmüşçesine ağlamaya başlamıştım.


Ahh babam! Galiba anımsadığım ilk öğüdüdür bana. ‘’Hayallerinin rengi ne olursa olsun, kaç defa ipi elinden kaçırırsan kaçır yine de her defasında çok daha hızlı koş ve hep yükseklerde tut onları.’’ diyerek gözyaşlarımı elleriyle sildi.


Bir baba iseniz çocuğunuza fakat hala çocuksanız kendi çocukluğunuza bugün bir uçurtma yapın ve bir hayalle, dilekle bulutlara gönderin.


Biricik babam, dilerim o günlerde bana, kardeşime yaptığın o güzel uçurtmaları bir gün torunlarına da yapmak nasip olur.


KinGStaR, iÇRe, KoJiRo ve 10 diğerleri bunu beğendiler..
__________________
En büyük kavgalarımız dudaklarımız arasında olsun hatta birbirine girsinler, ayırırsam ş*refsizim.
Alıntı ile Cevapla
Görüntüleme 188 Yorumlar 15
Toplam Yorumlar 15

Yorumlar

Alt 10 Haziran 2024, 12:23   #2
Emektar
KinGStaR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Kaleminize sağlık.

nesimsek, iÇRe, Selale ve 1 diğerleri bunu beğendiler..
________________

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alt 11 Haziran 2024, 02:06   #3
Standart

Alıntı:
Bir baba iseniz çocuğunuza fakat hala çocuksanız kendi çocukluğunuza bugün bir uçurtma yapın ve bir hayalle, dilekle bulutlara gönderin.
Kesinlikle katılıyorum, babanız ile çok güzel bir anı olmuş.
Kalemine yüreğine emeklerine sağlık @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] hanımcım çok sonuna kadar severek okudum, mürekkebin bol olsun.

nesimsek, Selale, iÇRe ve 1 diğerleri bunu beğendiler..
 
Alt 11 Haziran 2024, 02:19   #4
People who touch your heart are always with you.
MarjinaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Bende az uçurtma yapmadım küçükken, gökyüzüne yollayıp acabalarımız olmadı değil.)

Selale, nesimsek, iÇRe ve 1 diğerleri bunu beğendiler..
________________

Love the life you live. Live the life you love.


 
Alt 11 Haziran 2024, 11:41   #5
Editör
KARAŞAİR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

anılar ancak bu kadar güzel ifade edilebilirdi @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bir de uçurtma özgürlüğün de ifadesiydi değil mi

Selale, nesimsek ve iÇRe bunu beğendiler.
 
Alt 11 Haziran 2024, 12:17   #6
✰ ÖzeL..
oMeN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Kalemine ve yüreğine sağlık @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Selale, nesimsek, KARAŞAİR ve 1 diğerleri bunu beğendiler..
 
Alt 11 Haziran 2024, 12:20   #7
E̴l̴☯Ş̴
Lykia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Ah @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] hanımcım kaleminiz de sizin gibi naif insanın ruhuna işliyor (: emeğine sağlık çok güzel olmuş Allah sana ve sevdiklerine güzel ömürler versin

nesimsek, iÇRe, Selale ve 1 diğerleri bunu beğendiler..
________________


𝐼'𝓂 𝒶𝓌𝒶𝓇𝑒 𝑜𝒻 𝑒𝓋𝑒𝓇𝓎𝓉𝒽𝒾𝓃𝑔, 𝐼 𝓌𝒾𝓈𝒽 𝐼 𝓌𝒶𝓈𝓃'𝓉
 
Alt 12 Haziran 2024, 22:37   #8
Editör
Selale - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Sayın @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] beyefendi kıymetli vaktinize sağlık, çok teşekkür ederim. Sizin de uçurtmalarınız bol olsun

Sevgili @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] hanımcığım kıymetli vaktinize sağlık, çok teşekkür ederim. Babama tüm kalbimle teşekkür ederim. O kadar içten severek büyüttü ki biz bizleri. Şu yaşımızda bile hala çocuk olabiliyoruz onunla. Bizim bu neşemize alkış tutan kıymetli anneme de çok teşekkür ederim. Bir çocuğun hayattaki en büyük şansı ailesidir. Sonrasında öğretmeni ve son olarak eşidir. Ümit ederim her birimiz bu üç aşamayı mutlulukla yaşarız.

Sayın @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] beyefendi kıymetli vaktinize sağlık, çok teşekkür ederim. Artık sokaklarda çocuklarımız kalmadı. Kalan tek çocuklar bizim çocukluğumuz. Her insan ölmeden bir uçurtma bırakmalı göklere. Ne mutlu size ki kirpiklerinizi göklere açabilmişsiniz

Sayın @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] beyefendi kıymetli vaktinize sağlık, çok teşekkür ederim. Onu özgürlüğüne kavuşturduk da belki bazı bazı içimizde pır pır eden parçayı uçuramadık. Belki bir gün ne dersiniz?

Sayın @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] beyefendi kıymetli vaktinize sağlık, çok teşekkür ederim. Sizden de uçurtmalı günler haberi bekleriz.

Sevgili @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] hanımcığım kıymetli vaktinize sağlık, çok teşekkür ederim. Siz beni kendiniz gibi görmüş yine kendiniz gibi bilmişsiniz, değerli kalbinize sağlık. Kocaman âmin, kıymetli duanızı yine sizinle de paylaşmak isterim. Hep birlikte bereketli bir ömre


iÇRe, yeSa, KinGStaR ve 2 diğerleri bunu beğendiler..
________________

En büyük kavgalarımız dudaklarımız arasında olsun hatta birbirine girsinler, ayırırsam ş*refsizim.
 
Alt 12 Haziran 2024, 22:49   #9
Süper Moderatör
iÇRe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Emeğine sağlık canım çok güzel anlatmışsın romandan alıntı gibi,yine
çok duygulu paylaşım olmuş kalemin,hissetmemek mümkün değil.
Yüreğinden 😘🥰❤️💐

nesimsek, KARAŞAİR ve Selale bunu beğendiler.
 
Alt 12 Haziran 2024, 22:55   #10
Editör
KARAŞAİR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Sayın @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] beyefendi kıymetli vaktinize sağlık, çok teşekkür ederim. Onu özgürlüğüne kavuşturduk da belki bazı bazı içimizde pır pır eden parçayı uçuramadık. Belki bir gün ne dersiniz?

ne cevap vereceğimi bilemedim @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] umarım her şey gönlünce olur umarım o pırpır eden parçaya da nereye uçacağını nereye konacağını bilir(:

Selale ve nesimsek bunu beğendiler.
 


Bu Makaleyi Görüntüleyen Şu Anda Aktif Kullanıcılar : 1 (0 Kayıtlı Üye Ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 08:20.