IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 Post By BirGün

 
 
Seçenekler Stil
Alt 16 Kasım 2023, 18:47   #1
Standart Kraliçe Aslan Ve Geyik

Bir varmış bir yokmuş evvel zaman içinde kalbur saman içinde Develer tellal pireler berber iken ben anamın beşiğini tıngır mıngır sallar iken ormanın derinliklerinde hayvanların kraliçesi olan bir dişi aslan varmış. Günün birinde kraliçe Aslan ölmüş hayvanların kralı olan erkek aslan ikinci bir emre kadar yas tutulacağını bütün ormana ilan etmiş. Bu emre itaat etmeyenlerin büyük bir şekilde cezalandırılacağını bildirmiş.

Kraliçe aslanı ormanın en güzel köşesine çiçeklerle bezenmiş bir yere muhteşem bir törenle gömmüşler kralın emri gereğince herkes yas tutmaya başlamış fakat bir hayvan bu emre itaat etmemiş bu hayvan bütün geyik nesline düşman olan dişi aslanın öldüğüne sevinen erkek geyikmiş artık intikamının alındığını düşünerek tatlı tatlı gülümsüyormuş. Geyiğin düşmanları onu gülerken ölmüşler. Hemen gidip ormanlar kralı aslana bildirmişler.

Ormanlar kralı aslan büyük bir öfkeye kapılmış kraliçenin ölümüne sevinen bir hayvanın varlığını asla tahammül edemezmiş. Askerlerini göndererek geyiği hemen yakalamalarını emretmiş. Askerler geyiği yakalayıp getirince korkunç bir sesle kükremeye başlamış.

Aslan geyiğe dönerek:

– Demek kraliçenin ölümüne sevinen emrime rağmen yas tutmayan geyik sensin öyle mi demiş. Böyle bir suçun cezasını biliyor musun söyle bakalım demiş.

Geyik çok akıllı bir hayvanmış aslanın karşısında soğukkanlılıkla cevap vermiş.Kralım boşuna öfkelenmişsiniz. Gülmüş olduğumu saklamıyorum. Evet doğru fakat bunun sebebini öğrenince sizin de memnun olacağınızı düşünüyorum demiş.

Aslan Büyük bir merakla sormuş

– Neymiş bunun sebebi bakalım umarım haklı bir gerekçe gösterirsin demiş.

Geyik tebessüm ederek sözlerine devam etmiş.

– Evimin nerede olduğunu herkes gibi siz de biliyorsunuz. Kraliçemizin mezarına çok yakın bir yerde yaşıyorum. Törenden birkaç saat sonra mezarın yanından geçerken kraliçemizi gördüm. Eski günlerdeki gibi genç ve kuvvetli bir haldeydi. Çiçeklerin önünde uzanıyordu. Yüzünde mutluluk ve sevinç vardı önünde saygı ile eğilip bu mutluluğun sebebini sordum bana ruhunun renk renk çiçeklerin olduğu altından ırmakların aktığı envaı çeşit yiyeceklerin olduğu cennette gezdiğini söyledi kralın da ileride buraya geleceğini söyledi mutluluğunun sebebinin bu olduğunu söyledi demiş. Kraliçemizin bu sözleri beni çok mutlu etti sevincimden Yüzümde bir tebessüm oluştu. İşte tam bu haberi vermek için buraya gelirken askerleriniz beni yakaladı. Bu yüzden gülüyordum kralım demiş.

Aslan bu sözlere çok memnun kalmış onu cezalandırmayı bırak hatta onu hediyelere boğmuş. Bütün hayvanlara Emir vererek geyiği kimsenin üzmemesini söylemiş.
KivanC bunu beğendi.
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 11:40.