IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 Post By BirGün

 
 
Seçenekler Stil
Alt 16 Kasım 2023, 18:32   #1
Standart Hayvanlarla Konuşan Çağla

Bir varmış bir yokmuş Evvel zaman içinde kalbur saman içinde yeşillikler içinde uzak bir köyde yaşayan Çağla adında bir kız varmış. Çağla hayvanlarla konuşur onların dilinden anlarmış. Nerede yardıma muhtaç bir hayvan görse hemen duyup yardıma koşarmış. Günlerden bir gün annesi Çağla’ dan dereden su getirmesini istemiş. Annesinin her dediğini yapan, onun sözünden çıkmayan Çağla, eline kovayı alıp dereye koşmuş. Derenin kenarında karşısına acı ile bağıran yaralı bir keçi çıkmış. Hemen yanına gidip nasıl bu hale geldiğini sormuş.

Keçi:Çobanımız az ilerdeki ovada bizi otlatmaya götürmüştü. Bizi doyururken Ben dayanamadım. Az ilerdeki kayalıkların üstündeki taze otlardan canım çekti. Sonra kayalıklardan aşağı yuvarlandım. Aşağıdaki dereye düşüp sürüklendim. Sonra canımı zor kurtarıp buraya çıktım.
Çağla keçinin durumuna çok üzülmüş. Ona sahip çıkıp, derenin kenarında yaralarını temizlemiş. Ona su ve taze otlardan toplayıp yedirmiş. Birlikte Çağla’nın evine gitmişler. Çağla olup biteni annesine anlatmış. Annesinden keçiyle ilgilenmek için izin istemiş. Annesi iyileşene kadar ona bakabileceğini söylemiş. Çağla keçiye bakabileceği için çok mutlu olmuş. Gerçekten Çağla o günden sonra keçiye gözü gibi bakmış. Onun yaralarına her gün pansuman yapmış. Yemini, suyunu düzenli vermiş. Hatta keçi iyileşmeye başlayınca onu kırlara gezmeye götürmüş. Birlikte çok güzel oyunlarda oynuyorlarmış. Günler günleri, haftalar haftaları kovalamış. Artık yaralı keçi iyileşmiş. Bunu gören Çağla’nın annesi artık keçinin evine dönmesi gerektiğini söylemiş. Çağla keçiye çok alışmış, hiç gitmesini istemiyormuş. Annesi onunda bir ailesi olduğunu, ailesinin onu merak etmiş olabileceğini söylemiş. Çağla annesine hak vermiş. Kendisi ailesinden uzakta olsa çok üzülürmüş.

Ertesi gün son kez Çağla ve keçi kırlarda dolaşıp eğlenmişler. Mutlu günün sonunda keçi tüm yaptıkları için Çağla’ ya teşekkür etmiş. Yaptıklarını ömrünce unutamayacağı söylemiş.

Çağla keçiye veda edip, onu götürüp çobana teslim etmiş. O günden sonra ne Çağla, ne keçi dostluklarını unutmamışlar
KivanC bunu beğendi.
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 03:33.