IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 30 Mayıs 2023, 20:17   #1
Memories last forever.
Alisa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Bademli kısır tarifi

Bademli kısır tarifi



MALZEMELER

● Yarım su bardağı badem
● 1 su bardağı ince bulgur
● Yeteri kadar sıcak su
● Yarım çay bardağı sıvıyağ
● 2 adet orta boy soğan
● 1 çorba kaşığı biber salçası
● 1 tatlı kaşığı domates salçası
● 10 dal ince kıyılmış taze soğan
● 10 dal ince kıyılmış maydanoz
● Yarım limonun suyu
● 2 çorba kaşığı nar ekşisi
● Tuz

YAPILIŞI
Bademleri kaynayan suya atıp, 5 dakika sonra çıkarın. Süzüp kabuklarını soyun ve ikiye bölün. Yapışmaz yüzeyli bir tavada karıştırarak, renkleri dönene dek kavurun. Bulguru bir tencereye alıp üzerini bir parmak geçecek kadar sıcak su ilave edin ve kapağını kapatın. Diğer taraftan sıvıyağı kızdırıp, yemeklik doğranmış soğanı rengi dönene dek kavurun. Üzerine salçaları ilave edin. Bir-iki dakika kavurup ocaktan alın. Daha sonra şişen bulgurun üzerine ilave edip iyice karıştırın. Badem, soğan, maydanoz, limon suyu, nar ekşisi ve tuz ilave edin. Buzdolabında 1 saat bekletip servis yapın.

Alinti
________________

Sanalı bıraktım..
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 09:25.