IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 22 Ağustos 2021, 15:47   #1
Kayıtlı Üye
DeLLy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ircforumuicon (1) Ton Balıklı Enginarlı Salata Tarifi

Ton Balıklı Enginarlı Salata Tarifi İçin Malzemeler

Salata İçin:
1/4
demet
roka
(iri doğranmış)
1
kase
akdeniz yeşilliği
(iri doğranmış)
1
avuç
taze nane
1
adet
havuç
(soyacakla dilimlenmiş)
4
adet
cherry domates
(ikiye bölünmüş)
2
adet
badem salatalık
(küçük küpler halinde doğranmış)

Enginar ve Salata Sosu İçin:
1
adet
enginar
(soyacakla dilimlenmiş)
3
yemek kaşığı
zeytinyağı
1/2
adet
limonun suyu
1/2
çay kaşığı
tuz
1
çay kaşığı
keten tohumu
(öğütülmüş)
1
avuç
dereotu
(kıyılmış)

Ton Balıklı Harç İçin:
160
gram
ton balığı konservesi
(yağı süzülmüş, tercihen zeytinyağlı)
1
yemek kaşığı
mayonez
(light)
1
tatlı kaşığı
hardal
2
adet küçük boy
kornişon turşu
1/2
adet
kapya biber
(közlenmiş)
1/2
adet
limonun suyu ve kabuğu
(kabuğu rendelenmiş)
1
avuç
dereotu
Kıtır Lavaş İçin:
1
adet küçük boy
lavaş
1
yemek kaşığı
zeytinyağı
1
çay kaşığı
toz kırmızı biber
KALORİ
745/kcal
*1 porsiyon için


Ton Balıklı Enginarlı Salata Tarifi Nasıl Yapılır?

Enginarı soymadan önce salata sosunu hazırlamak için zeytinyağı, limon suyu, tuz, keten tohumu ve dereotunu bir kavanozda çalkalayarak karıştırın. Enginarı soyacak yardımıyla dilimleyin ve ardından salata sosundan üzerine gezdirip kenarda bekletin.
Ton balığını bir kaseye alın. Üzerine mayonez, hardal, limon suyu, limon kabuğu rendesi, kornişon turşu, közlenmiş kapya biber ve dereotunu ilave edip güzelce karıştırın.
Lavaşı küçük üçgenler olacak şekilde kesin. Bir kasede zeytinyağı ve toz kırmızı biberi karıştırıp lavaşların üzerine fırça yardımıyla sürün. Tavada önlü arkalı 3-4 dakika kızartın.
Akdeniz yeşilliği, roka, cherry domates, salatalık, havuç ve taze naneyi bir kasede karıştırıp servis tabağına alın.
Üzerine enginar dilimleri ve ton balıklı karışımı ekleyip salata sosunu üzerlerine gezdirin.
Kıtır lavaşları da salatanın üzerine batırıp afiyetle tüketin!

Ton Balıklı Enginarlı Salata Tarifinin Servis Önerisi

Ton balıklı karışımını marul ve lavaşla birlikte atıştırmalık bir dürüm olarak da servis edebilirsiniz. Kırmızı soğan da bu salataya çok yakışacaktır, tavsiye ederiz!
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:32.