08 Şubat 2024, 18:20
|
#1
|
|
Coleslaw Salatası Tarifi
Hollanda mutfağına ait bir salata olan Coleslaw'ı Müjgan Yurtseven'in tarifiyle denemeye ne dersiniz?
Temel malzemesi lahana olan Coleslaw Hollanda mutfağına ait leziz bir salata. Lahana haricinde havuç, mevsim otları, kapari, mayonez ve sirke ilave edilerek çeşitlendiriliyor. Tavuk & et yemekleri, makarna ve pizza gibi birçok yemeğin yanına çok yakışan leziz salatayı yılbaşı sofralarınız için hazırlayabilirsiniz.
Servis: 6 kişilik
Hazırlama süresi: 40 dakika
Malzemeler:
- 1 mor soğan, piyazlık doğranmış
- 1 kereviz sapı, ince doğranmış
- 3 - 4 sap kereviz yaprağı, ince doğranmış
- 3 yemek kaşığı beyaz üzüm sirkesi
- 8 - 9 dal dereotu, ince doğranmış
Yapılışı:
*Lahanayı yıkayıp incecik doğrayın, tuzu ekleyip yumuşayana kadar iyice ovalayın. Rendelenmiş havuç ile birlikte temiz bir tülbentin üzerine alın, uçlarından toparlayarak sularını iyice sıkın (altta kalan suyu çorbalarda değerlendirebilirsiniz).
*Suyu sıkılmış lahana ve havuçları geniş bir kaba aktarın, mor soğan, kereviz sapı ve yaprağı, toz şeker, yoğurt, mayonez, sirke, 2 yemek kaşığı kapari ve karabiberi ilave ederek karıştırın. Salatanın üzerini kapatarak buzdolabında bir gün dinlendirin. Ertesi gün dereotunu ekleyip karıştırın. Servis kâsesine alarak bir yemek kaşığı kapariyi üzerine serpiştirin.
Kısa bir not:
*Buzdolabında 3 - 4 gün bekletebilirsiniz. Hatta birkaç gün sonra lezzeti kat kat artıyor.
Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla evde kalın...
________________
"𝐻𝑒𝑟𝑘𝑒𝑠𝑖𝑛 𝑦𝑎𝑛𝑖𝑛𝑎 𝑔𝑖𝑡𝑚𝑒𝑘 𝑖𝑠𝑡𝑒𝑑𝑖𝑔𝑖 𝑏𝑖𝑟𝑖𝑙𝑒𝑟𝑖 𝑣𝑎𝑟𝑑𝑖𝑟, 𝑔𝑒𝑐𝑒𝑛𝑖𝑛 𝑢𝑐𝑢, 𝑠𝑎𝑏𝑎ℎ𝑖𝑛 𝑘𝑜𝑟𝑢, 𝑐𝑒ℎ𝑒𝑛𝑛𝑒𝑚𝑖𝑛 𝑑𝑖𝑏𝑖 𝑏𝑖𝑙𝑒 𝑜𝑙𝑠𝑎..."
|
|
|