IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


Ağaç Şeklinde Aç2Beğeni
  • 2 Post By Ecem12

 
 
Seçenekler Stil
Alt 07 Ağustos 2021, 18:13   #1
BekLentiLer Üzer BekLemeyin
Ecem12 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Antalya Piyazı Tarifi

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Yapımı için malzemeler

500 gram Çandır fasulyesi

Sosu için:

3 yemek kaşığı haşlanmış kuru fasulye
1 kahve fincanı tahin
5-6 diş sarımsak
2 kahve fincanı zeytinyağı
1 adet limonun suyu
1 kahve fincanı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
2 çay bardağı su

Üzeri için:

3 adet domates
6 adet yeşil sivri biber
4 adet haşlanmış yumurta
4 adet taze soğan
Yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı karabiber
2 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz

Antalya piyazı tarifi Nasıl yapılır?

Fasulyeleri bir gece öncesinden tuzlu suda bekletin. Eğer zamanınız az ise fasulyeleri 5 dakika bol tuzlu suda kaynatın ve haşlama suyunda da 1 saat bekletin.

Daha sonra fasulyeleri orta ateşte ve tuzlu bol suda 20-25 dakika kadar ön haşlama yapın.

Haşlama suyunu döktükten sonra fasulyeleri yıkayıp yeniden tencereye koyun ve tuzlu suda haşlamaya bırakın.

Fasulyeler iyice pişince ocaktan alıp süzün ve ılınması için bekletin.

Ardından haşlanmış fasulyelerden 3 yemek kaşığı kadarını alıp bir kasede çatalla ezin. Fasulyelere, diğer sos malzemelerini ekleyip karıştırın.

Kalan fasulyeleri de bir servis tabağına alın ve üzerine sosu gezdirin.

Soyulmuş ve küp küp doğranmış domatesleri, dörde bölünmüş yumurtaları, ince doğranmış taze soğanı, yeşil sivri biber ve maydanozları, tuzu, kırmızı pul biberi ve karabiberi ekleyip harmanlayın.

Afiyet olsun...
Alıntı
Oktayy ve İpek bunu beğendiler.
________________


Bir Defa Aldatan Kisiyi Affedersen, Seni Yine Kullanir;
Çünkü Ihanet Bir Ruh Hali Degil, Karakterin Dökülüş Biçimidir.
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 16:58.