07 Ağustos 2021, 18:13 | #1 |
Antalya Piyazı Tarifi
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Yapımı için malzemeler 500 gram Çandır fasulyesi Sosu için: 3 yemek kaşığı haşlanmış kuru fasulye 1 kahve fincanı tahin 5-6 diş sarımsak 2 kahve fincanı zeytinyağı 1 adet limonun suyu 1 kahve fincanı sirke 1 tatlı kaşığı tuz 2 çay bardağı su Üzeri için: 3 adet domates 6 adet yeşil sivri biber 4 adet haşlanmış yumurta 4 adet taze soğan Yarım demet maydanoz 1 tatlı kaşığı karabiber 2 tatlı kaşığı kırmızı pul biber 1 tatlı kaşığı tuz Antalya piyazı tarifi Nasıl yapılır? Fasulyeleri bir gece öncesinden tuzlu suda bekletin. Eğer zamanınız az ise fasulyeleri 5 dakika bol tuzlu suda kaynatın ve haşlama suyunda da 1 saat bekletin. Daha sonra fasulyeleri orta ateşte ve tuzlu bol suda 20-25 dakika kadar ön haşlama yapın. Haşlama suyunu döktükten sonra fasulyeleri yıkayıp yeniden tencereye koyun ve tuzlu suda haşlamaya bırakın. Fasulyeler iyice pişince ocaktan alıp süzün ve ılınması için bekletin. Ardından haşlanmış fasulyelerden 3 yemek kaşığı kadarını alıp bir kasede çatalla ezin. Fasulyelere, diğer sos malzemelerini ekleyip karıştırın. Kalan fasulyeleri de bir servis tabağına alın ve üzerine sosu gezdirin. Soyulmuş ve küp küp doğranmış domatesleri, dörde bölünmüş yumurtaları, ince doğranmış taze soğanı, yeşil sivri biber ve maydanozları, tuzu, kırmızı pul biberi ve karabiberi ekleyip harmanlayın. Afiyet olsun... Alıntı
________________
Bir Defa Aldatan Kisiyi Affedersen, Seni Yine Kullanir;
Çünkü Ihanet Bir Ruh Hali Degil, Karakterin Dökülüş Biçimidir. |
|
|
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi) | |
|
|