IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 22 Ağustos 2021, 21:34   #1
Kayıtlı Üye
DeLLy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ircforumuicon (1) Necip Fazıl Kısakürek Kimdir

Necip Fazıl Kısakürek, Türkiye’nin en popüler edebiyatçılarından biridir. Edebiyatta makale, roman, tiyatro, anı ve hikayelerle katkı vermiş, yazdığı tiyatrolar kapalı gişe oynamış, ancak asıl şöhreti şairlikle yakalamıştır. Hece ölçüsünde yazdığı şiirleri çok sevilmektedir. Siyasi olarak İslami çizgiye yatkın olmakla beraber tüm Türkiye’ye malolmuş bir edebiyatçıdır. Çıkardığı Büyük Doğu dergisi uzun yıllar siyasi olarak bir çok çevrede tesirli olmuştur ve şu an Büyük Doğu Yayınevi adıyla yaşamaya devam etmektedir.

Kısakürek, 26 Mayıs 1904’te İstanbul’da dünyaya gelmiştir. Gençlik yılları kurtuluş savaşına denk gelmektedir. Bahriye Mektebi ve Darülfünun’da eğitim görmüştür. 24 yaşında yazdığı Kaldırımlar şiir kitabıyla üne kavuşmuştur. 1943 ile 1978 yılları arasında Büyük Doğu dergisini çıkarmış ve Büyük Doğu Hareketi’ne öncülük etmiştir. Şiirlerinin tamamını Çile isimli kitabında toplamıştır. 1934 yılında Arvasi ile karşılaşması onun bu görüşlerinin oluşmasına sebep olmuştur. 34 öncesi yıllarında İslami hareketle çok uzak durduğu ve aynı zamanda büyük buhranlar yaşadığı bilinmektedir.

25 Mayıs 1983’te ölen Necip Fazıl Kısakürek, Eyüp Sultan mezarlığına defnedildi. Ölümünden sonra Necip Fazıl Kısakürek Eğitim ve Araştırma Vakfı kurulmuştur.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Konu DeLLy tarafından (24 Ağustos 2021 Saat 16:25 ) değiştirilmiştir..
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 11:55.