IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 10 Ekim 2022, 06:25   #1
Standart Her Erkeğin Sağlıklı Bir Yaşam için Yaptırması Gereken 5 Test

Erkeklerin Sağlıklı Yaşam için Yaptırması Gereken 5 Test

Sağlık hepimizin olmazsa olmazı. Bu nedenle de yaşamdaki önceliğimiz sağlıklı kalmak olmalı. Günümüzde pek çok faktörden etkileniyoruz ve sağlığımızı korumak git gide zorlaşıyor. Modern insanın stres dolu dünyasında sağlığını korumak erkekler için zor zanaat halini almış durumda. Ancak bu durumun değişmesi gerekiyor.

Modern insanın her şeyden önce yaşı kaç olursa olsun yılda bir kez genel sağlık kontrollerini yaptırması gerekiyor. Erken tanının sağlık açısından çok önemli olduğunu unutmamalıyız. Erkeklerin de sağlıklı bir yaşam sürmesi için yaptırması gereken kontroller bulunuyor.



1. Diyabet ve Kolesterol Testleri

Diyabet ve kolesterol her erkeğin dikkatle takip etmesi gereken iki sağlık durumudur. Özellikle ailesinde diyabet ve kanser, tansiyon ve obezite gibi hastalık geçmişi bulunan erkeklerin bu hususta daha dikkatli olması gerekir. Söz konusu problemlerden uzak durabilmek, gerekli önlemleri alabilmek adına yılda bir kez düzenli kant tetkiklerinin yapılmasının çok önemli olduğunu unutmamalıyız. Unutmayın; biz önemliyiz, sağlığımız da bizim en önemli değerimiz.

2. Efor Testi

Efor testi, cinsiyet fark etmeksizin bireylerin kalp ve damar sağlığı açısından önemlidir. Yılda bir kez yaptırmanızın sağlığınız için önemli ve değerli olan kontrollerinden birisidir. Ailesinde kalp hastalıkları riski bulunan erkeklerin ise erken yaştan itibaren düzenli olarak yaptırması gereken bir testtir. Unutmayın, önleminizi alın, sağlığınızı koruyun.



3. Prostat Muayenesi

Prostat, erkeklerde mutlaka kontrol edilmesi gereken bir sağlık problemidir. Erken tanının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha hatırlatarak, basit muayene ve testlerle kontrol edilebilen prostat sorunu, erkeklere özgü sağlık problemlerinde ilk üçte yer almaktadır.

4. Depresyon Taraması

Modern insanın en önemli sorunlarından biri de strestir. Yoğun stres bireylerin psikolojik durumunu doğrudan etkilemektedir. Günümüz dünyasının hızlı akışında yaşadığımız stres artmakta, bu durum da kişilerin içe kapanık olmasına ve melankolik tepkiler vermesine sebep olmaktadır. Bunu fark eden insanlar bir yandan da bu durumu çevrelerinden saklamaya çalışmaktadır ki bu da yaşadıkları stresi ve melankoliyi artırır, içe kapanıklığı tetikler. Bu nedenle yetişkin erkeklerin erken yaşlardan itibaren düzenli olarak rutin taramalara girmeleri önemli ve değerlidir. Unutmayın, mutlu olmak sağlıklı olmanın yarısıdır.

5. Görme ve İşitme Muayenesi

İşitme ve görme problemleri de cinsiyet fark etmeksizin her yetişkin bireyin dikkat etmesi gereken bir sağlık durumudur. Özellikle erkeklerde kırk yaş ve üzerinde çeşitli faktörlerden dolayı görme ve işitme problemleri gerçekleşebilir. Bu nedenle erken yaştan itibaren yapılacak düzenli kontrollerle benzeri durumların önüne geçilebilir.

Alıntı: 365gun.com
________________





 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 02:35.