IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 02 Şubat 2024, 16:50   #1
Ircforumuicon (1) Öksürük, balgam, burun tıkanıklığına elveda! Grip belirtilerini 3 damlasıyla kesiyor


~ Kış mevsiminde kurtulması en zor rahatsızlıklardan biri de ne yazık ki grip problemi. Her geçen gün artış gösteren soğuk algınlığı, grip, nezle gibi sorunlar bir türlü geçmiyor, sürekli tekrar edebiliyor. İşte bu sorunun çözümü okaliptus yağında saklı.


~ Grip belirtileri herkesin hayatını olumsuz etkilemeye ve yavaşlatmaya başlar. Pek çok hastalığın tedavisinde kullanılan okaliptus yağı, grip belirtilerine karşı etkileyici bir koruma yöntemi sağlıyor.


~ Okaliptus ağacının yapraklarından elde edilen yağ, özellikle grip hastalığının belirtilerini hafifletmede etkili bir rol oynuyor. Başlıca faydalarından biri ise solunum sıkıntısını gidermesi. Grip nedeniyle tıkanan solunum yollarını rahatlatabiliyor.


~ Okaliptus yağı, balgam söktürücü görevi görebilir. İçerisinde bulunan sineol, mukusu gevşetmeye ve tıkanıklığı hafifletir. Sineol bileşiği ağacın tohumlarından elde edilir. Taze kokusu ve serinletici tadıyla birçok kozmetik ürünün içine ekleniyor.


~ Okaliptus yağının buharını solumak, burun tıkanıklığını ve sinüs basıncını hafifletebilir. Bu sayede grip atakları, geçmek bilmeyen grip için ideal bir doğal ilaç olacaktır. Güçlü antimikrobiyal özellikleri enfeksiyonla mücadele eder.


~ Etkili özelliklere sahip olan bu yağın buharını solumak hastalığınıza fayda sağlar. Bunun için kaynar suya birkaç damla damlatmak yeterli olur. Bir süre buharı soluduğunuzda mikrop kırıcı özelliği olacaktır. Zararlı mikropların büyümesini engelleyerek solunumu güçlendirebilirsiniz.


~ Okaliptus yağını grip belirtilerini hafifletmek için farklı yöntemlerde kullanabilirsiniz. Buhar solumak için sıcak su ve havlu yeterli olacaktır. Buharı daha yoğun sooluyabilmek için havluyla üstünüzü örtebilirsiniz. Ancak grip temelli rahatsızlıklarda oluşan öksürüğü azaltmak için farklı bir yöntem mevcut.


~ Okaliptus, Hindistan cevizi veya jojoba yağı gibi taşıyıcı yağlardan biriyle seyreltildiğinde öksürük ve tıkanıklığı giderebilir. Öksürüğü hafifletmek için göğüs bölgesini yumuşatabilir. Aynı zamanda göğüs, boğaz veya sırt bölgesine topikal uygulandığında ağrıları hafifletebilir.


~ Seyreltilmiş okaliptus yağıyla gargara yapmak da boğazları rahatlatabilir. Okaliptusun etkili kokusu kötü nefes kokusuna karşı da iyi bir çözümdür. İçindeki sineol bileşiği ağız kokusuna neden olan bakterilerle savaşır.


~ Aynı zamanda okaliptus yağının etkili kokusu baş dönmesini, konsantrasyon bozukluğunu giderebilir. Gün içerisinde daha rahat odaklanmayı sağlar. Zihin açıcı özelliğiyle işlerinizi rahatlamış bir şekilde halledebilirsiniz.


Kaynak: Milliyet.com
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 14:01.