IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 23 Aralık 2023, 02:25   #1
Memories last forever.
Alisa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Soğanı boynunuza asınca bakın ne oluyor! ABD'li uzmanlar açıkladı!

Soğanı boynunuza asınca bakın ne oluyor! ABD'li uzmanlar açıkladı!



.23.12.2023

İçeriğindeki vitamin, mineral, fosfor, kükürt gibi faydalı bileşenlerle lezzetinin yanı sıra şifa ambarı olarak da mutfaklarda yerini alan soğan hakkında ilginç bir araştırma yapıldı. Dailymail'de yer alan habere göre soğanı boyna asmanın insan vücudu üzerinde şaşırtan faydaları ortaya çıktı.

Soğan, kandaki pıhtının ortadan kalkmasına yardımcı olur ve astımla mücadelede etkilidir.

Karaciğerdeki zararlı içeriklerin vücuttan atılmasına destek sağlar.

Peki, faydaları saymakla bitmeyen soğanın boyna asıldığında bile insan sağlığına sağladığı olumlu etkileri biliyor muydunuz?

Eski dönemlerde de oldukça popüler olan bu yöntemin kan şekerini yüzde 50 oranında azaltabildiği biliniyor.

Kan şekerine ait bu bulgular, ABD'de yapılan bir araştırmada ortaya kondu.

Dailymail'de yer alan habere göre boyna bir dilim soğan kesip asmak, soğuk algınlığına iyi geliyor.

Bu yöntem sinüslerin temizlenmesine de yardımcı oluyor.

Ayrıca eklem, baş ağrısı, omuz ve boyundaki tutulmaların azalmasınada destek oluyor.

Soğan, pırasa ve sarımsağı da içeren allium bitki grubundan gelir. Profesör Eccles, "Bunların doğal anti-viral ve anti-inflamatuar özellikleri var" ifadelerini kullandı.

Endocrine Society'nin verilerine göre soğan, antidiyabetik ilaç ile birlikte verildiğinde yüksek kan şekerini ve toplam kolesterol seviyelerini güçlü bir şekilde düşürüyor.

Soğan vücut direncini artırma özelliğiyle biliniyor. Farklı bir ülkeye seyahat ettiğinizdeki oradaki mikroplara karşı dirençli olmak için o ülkede yetişen soğanı tüketmelisiniz.

Tam bir kalp dostu olan soğanın kanı temizleme özelliği vardır. Bu sebeple kalp damarlarının tıkanmasına neden olan engelleri ortadan kaldırır, kalp hastalıklarından kişiyi korur.

Bileşiminde C, A ve B vitaminleri bulunan soğan; fosfor, iyot, kükürt, kalsiyum, magnezyum, potasyum mineralleri yönünden en zengin besinlerden biri.

Vücut direncinizi artırır, hasta olmaktan size korur. Bu da yetmezmiş gibi özellikle sindirim siteminde , daha çok bağırsak ve mide gibi organlarda meydana gelen enfeksiyonlara birebirdir. Ağrı kesici özelliği olmasını da yanında cabası.

Ölümle sonuçlanabilen, en tehlikeli ve en zor tedavi sürecine sahip hastalık olan kansere yakalanma riski her canlıda var. Önemli olan önlemini önceden almak. Öyleyse bol bol soğan tüketeceksiniz.

Zira bilimsel araştırmalar böyle diyor. Çünkü kansere sebep olan serbest radikallerin baş düşmanı olarak soğan gösteriliyor. Özellikle kolon kanseri riskini ciddi anlamda azaltır.

Enfeksiyonların, yaraların çabuk iyileşmesini sağlayan soğan suyunun tedavi edici özelliği vardır. Bu sebeple böcek ısırmaları, yaralanmalarda o bölgeye soğan suyu uygulayabilirsiniz. Aynı şekilde arı sokmasında soğan bölgedeki acı ve yanma hissini hemen alacak ve size rahatlatacaktır.

Soğuk havalarda çok sık hastalanıyorsanız doktorunuz reçetenize 'günde bolca soğan tüketmelisiniz' yazacağı kesin. Nezle, grip, öksürük dışında astım ve bronşite de iyi gelir. Balgam söktürücü özelliği de vardır. Soğanı lapa halde göğsünüze sürüp yattığınızda sabah daha rahat uyunacağınızdan emin olabilirsiniz.

Ayrıca akciğerlerdeki bronşları genişleten soğan sigara içenler için de bir akciğer temizleyicisi görevi görür.

Kılcal damarları genişleten soğan cildin kanlanmasını sağlar ve selülit, ciltte görülen yaşlanma belirtileri ve kırışıklıklar gibi sorunların ortadan kalkmasına yardımcı olur. Aynı şey sağlıklı, parlak saçlar için de geçerli.

Soğan ağız ve diş sağlığı için de birebir. Tavsiyemiz soğanı aynı sakız gibi üç dakika boyunca ağzınızda çiğnemeniz. Çünkü böylelikle ağız içindeki tüm zararlı bakterileri öldürmüş ve dişlerinize zarar vermelerini önlemiş olacaksınız.

Yaşlılık döneminde zayıflayan kemiklerin çözümü belli. Kemik erimesi, kemiklerin görevini yapamaması, en küçük düşmede kırılan kol ve bacaklar gibi sorunları gençlik döneminizde düzenli tükettiğiniz soğanla kemik erimesinin üstesinden gelebilirsiniz.

Alıntılar
CNN
TÜRK
[
________________

Sanalı bıraktım..
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 03:35.