IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 01 Eylül 2021, 11:50   #1
Kayıtlı Üye
Keystone - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Ayak mantarı nasıl geçer ve ne iyi gelir? Ayak başparmak tırnak mantarı tedavisi nasıl yapılır?

Ayak mantarı nasıl geçer ve ne iyi gelir? Ayak başparmak tırnak mantarı tedavisi nasıl yapılır?




Ayak mantarı bulaşıcı bir hastalık türüdür. Cilt hastalıkları arasında çoğu kişide sıklıkla görülür. Ayak mantarı nem ve sıcağın yoğun olduğu bölgelerde gerçekleşir. Buradaki mikroorganizmalar büyüyerek ve artarak cilt üzerinde rahatsız edici bir duruma neden olur. İşte ayak mantarı neden olur? Ayak mantarına ne iyi gelir ve tedavisi hakkında merak edilenler…


Sıcağı ve nemi seven ayak mantarı herkeste görülebilen bir cilt hastalığı olarak karşımıza çıkar. Genel olarak gün içerisinde çok uzun süre ayakkabı giymek zorunda kalan kişilerde görülür. Bunun yanı sıra ayağa dar gelen ayakkabılar giymek ve ayak temizliğinin yapılmaması da mantarların oluşmasına yol açar. Yayılma özelliği de olan ayak mantarının nedenleri ve tedavisi için yapılması gerekenlerin detayları yazımızda.

AYAK MANTARI NEDEN OLUR?



Ayak mantarının oluşmasına yol açan pek çok neden vardır. Çok fazla terleyen ve uzun süre ayakkabı içerisinde kalan ayaklarda ayak mantarı sıklıkla görülür. Ayak mantarına yol açan diğer nedenlerin arasında ayak temizliğine dikkat etmemek ve yıkadıktan sonra kurulamamak, ayak mantarı olan kişilerin ayakkabılarını kullanmak, pedikür yapılıyorsa kullanılan malzemelerin temizliğinden emin olmamak yer alır.

AYAK BAŞPARMAK TIRNAK MANTARI TEDAVİSİ



Ayak mantarının en yoğun görüldüğü bölge baş parmak tırnağıdır. Ayak baş parmak tedavisi için aşağıdaki uygulamalar ile tedavi yapılır:

Doktor tarafından verilen kremler kullanılmalı.
Tırnaklar düzenli olarak kesilmeli ve inceltme işlemi uygulanmalı
Ayak bakımı aksatılmamalı, güvenilir merkezlerde profesyonel ayak bakımı da yapılmalı.
AYAK MANTARI NASIL GEÇER?

Ayak mantarı hastalığına sahip olan kişiler doktor yardımı almalıdır.
Ayakkabılar sık sık yıkanmalı, giyilen çoraplar ise ayrı bir şekilde kaynatılmalıdır. Yıkama sırasında çamaşır suyu da kullanılmalıdır.
Başkasının ayakkabı ve çorabı kullanılmamalı, başkasının da eşyalarınızı kullanmasına izin vermemelisiniz.
Doktor tarafından verilen ilaçlar ve kremlerin kullanımı aksatılmamalıdır.


AYAK MANTARINA NE İYİ GELİR?



Ayak mantarı olan kişiler ilk olarak kişisel temizliğine önem vermelidir. Buna ek olarak ayaklar her gün sonunda temizlenmeli, parmaklar kağıt havlu ile kurutulmalıdır. Böylelikle havlu kullanımında hijyen sorunu olmayacaktır. Çorap tercihinde terletmeyen ürünler kullanılmalı ve her gün değiştirilmelidir. Ayağı sıkan ayakkabı kullanımından kaçınılmalı, ortak alan kullanımı olan yerlerde terlik giymeye özen gösterin.

AYAK MANTARI TEDAVİSİ



Mantar tedavisinde kullanılan en etkili yöntem ilaç tedavisidir. Ayak mantarı kremi olarak kullanabileceğiniz kremler ile gün sonunda ayak temizliğinin ardından ince bir tabaka olarak uygulanır. 15 gün süren tedavinin ardından doktor kararı ile ilaç kullanımı 4 haftaya çıkarılabilir. Tedavi boyunca ayak temizliğinde çoraplar günlük olarak değiştirilir, yıkamanın ardından kuruma işlemi kağıt havlu ile yapılır. İlaç kullanımında önerilen saatlerin dışına çıkılmamalıdır. Kişisel eşya kullanımına dikkat edilmelidir. Kişilerin günlük hayatını ve hareketlerini de olumsuz etkileyen bu cilt hastalığında ilaç tedavisi yanında temizlik ve bakım çok önemli bir yer tutmaktadır. Ayak mantarına kesin çözüm için ayak temizliğinizi aksatmamalı ve hastalığın yayılmaması için erken önlem almalısınız.

AYAK MANTARI ÇEŞİTLERİ



Ayak mantarı 3 farklı şekilde görülür. Bunlardan biri makosen ayak mantarıdır. En yaygın görülen mantar türü olmasının yanı sıra tedavisi aksatılmamalıdır. Tedavi edilmediği takdirde deride ağrıya neden olan yarılma ve kaşınmalar oluşur. Parmak arası mantarı da çoğu kişide görülen bir ayak mantarı türüdür. Genel olarak küçük parmaklarda meydana gelir. Son mantar türü ise kabarcıklı ayak mantarı olarak adlandırılır. Ayak altında oluşan bu mantarda su toplanır ve burada su baloncukları patlar. Tedavi uygulanmadığı takdirde ayağın geneline de yayılır.

Ayak mantarına kesin çözüm nedir?


Elma sirkesini bir litre suyun içine ilave ederek karıştırın. Karıştırdıktan sonra yarım saat bekleyin ve elma sirkesi artık hazır. Elma sirkesini pamuk ile birlikte alarak ayak mantarlarınıza sürebilirsiniz. Bu şekilde hızlı bir çözüm ile ayak mantarı şikayetlerinizden tamamen kurtulabileceksiniz.

Ayak mantarı nasıl kurtulurum?


Yazın ayak mantarından korunmak için bunlara dikkat edin!Ayağınızın terlememesine özen gösterin.Ayaklarınızı her gün yıkayın. ... Uzun süreli ve sıkı ayakkabılar giymeyin.Kapalı ayakkabı giymekten kaçının, birkaç çift ayakkabıyı dönüşümlü olarak giyin.Islak zemine çıplak ayak basmayın.

Parmak arası mantar nasıl geçer?


Sıcak su içerisine ciks ekleyerek, su buharının ayakla temas ettirilmesi önemlidir. Ardından beyaz sirke ve çay ağacı yağı ile mantarlı bölge silinebilir. -Zeytinyağı ve Limon: Zeytinyağı ve limon suyu, ayak mantarına iyi gelecek bir çözüm yolu olarak belirtilebilir.

Ayak mantarında hangi krem kullanılır?


AYAK MANTARI İLAÇLARITravazol Krem. Dennatofitlere, mayalara ve maya benzeri mantarlara karşı etkili olan Travazol, deri üzerinde bulunan birçok zararlı mikroorganizmanın yok edilmesine yardımcı olur. ... EXODERIL Krem. ... Oceral Sprey. ... Ketoral Krem.
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 08:18.