IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


Sağlık Haberleri Güncel Sağlık Haberleri.

 
 
Seçenekler Stil
Alt 07 Kasım 2021, 00:22   #1
Kayıtlı Üye
CRown - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Son 24 saatte 203 can kaybı, 27 bin 474 yeni vaka

Sağlık Bakanlığı son 24 saatte 203 kişinin koronavirüsten hayatını kaybettiğini, 27 bin 474 kişinin ise koronavirüs testinin pozitif çıktığını açıkladı.



Sağlık Bakanlığı’nın 6 Kasım’a ilişkin koronavirüs verilerine göre; son 24 saat içerisinde yapılan 358 bin 326 testten 27 bin 474’ü pozitif çıktı. Virüs nedeniyle 203 kişi daha hayatını kaybetti. İyileşen hasta sayısı 30 bin 584 olarak açıklandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Hedeflediğimiz aşı başarısına ulaşabilmiş değiliz. Aşı kararsızlığı bunun önemli nedenleri arasında. İlk dozu olmayanlar ve ikinci dozu erteleyenler konuyu sürüncemede bırakmayıp, ciddiyetle ele almalı” dedi.

Sağlık Bakanlığı'nın paylaştığı haritada, 2. doz aşılamada hedef nüfusun yüzde 75 ve üzerinin aşılandığı iller mavi renkle gösteriliyor. Sağlık Bakanlığı'nın koronavirüs verilerine ilişkin yayınladığı tabloda yer alan bilgilere göre; 2. doz aşılamada yüzde 83.3 aşılama oranıyla Ordu birinci sırada yer alıyor. Yüzde 54.1 aşılama oranı ile Şanlıurfa ise son sırada bulunuyor.

2. doz aşılamada üç büyük ilde ise birinci sırada yüzde 80.6 ile İzmir, ikinci sırada yüzde 78.4 ile Ankara ve üçüncü sırada yüzde 72.8 ile İstanbul yer alıyor.

“Hedeflediğimiz aşı başarısına ulaşabilmiş değiliz. Aşı kararsızlığı bunun önemli nedenleri arasında. İlk dozu olmayanlar ve ikinci dozu erteleyenler konuyu sürüncemede bırakmayıp, ciddiyetle ele almalı. Bilgi kaynağımız bilim insanları, yüzde 79’un kararıysa hepimize örnek olmalı.”
Alıntı
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 23:53.