IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


Sağlık Haberleri Güncel Sağlık Haberleri.

 
 
Seçenekler Stil
Alt 10 Eylül 2021, 10:06   #1
BANLI ÜYE
serCiya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Kalp rahatsızlığı ve kanser hastalığı olan vatandaşlara bankalar kredi vermiyor: Hasta olanlar için hayat sigortası yapmayız

Pandemi döneminde bankalardan kredi taleplerinde artış yaşandı. İstenen şartlar sağlandığı takdirde kolaylıkla yanıt veren bankalar, kalp rahatsızlığı ve kanser hastalığı olan vatandaşlara "Hasta olanlar için hayat sigortası yapmayız" yanıtını verirken, kredi vermekten de vazgeçiyor.
18 yaşını doldurmuş, yeterli kredi notuna sahip, üzerine ipotek olmayan, sigortalı çalışan, belgelenebilir geliri olan birçok vatandaş, bankaların diğer şartlarını da sağladığı takdirde finansal ihtiyaçlarını karşılamak, yatırım yapmak ve gelişebilecek durumlara karşı kullanmak için krediye başvurabiliyor. Ancak kalp krizi ve kanser hastalığını atlatanlara bankalar kredi vermiyo

18 yaşını doldurmuş, yeterli kredi notuna sahip, üzerine ipotek olmayan, sigortalı çalışan, belgelenebilir geliri olan birçok vatandaş, bankaların diğer şartlarını da sağladığı takdirde finansal ihtiyaçlarını karşılamak, yatırım yapmak ve gelişebilecek durumlara karşı kullanmak için krediye başvurabiliyor. Ancak kalp krizi ve kanser hastalığını atlatanlara bankalar kredi vermiyor.


"YAŞARKEN ÖLÜ OLARAK GÖRÜLÜYORUZ"Bankaya başvurarak kredi almak isteyen vatandaşlar, hastalığı atlatsalar bile kredi alamıyor. Bankalar, "Hasta olanlar için hayat sigortası yapmayız" derken, BDDK, "Her banka kredi ve risk politikasını kendisi belirler" açıklamasını yaptı. Bu açıklamaya isyan eden vatandaşlar, yaşarken ölü olarak görüldüklerini belirtiyor."GÜVENİLİR KEFİL GETİR"Miliyet'te yer alan habere göre, hastalığı atlatsalar da bankalardan "Kredi veremeyiz" yanıtını alan kişiler, TBMM Dilekçe Komisyonu'na yoğun şikayet başvurusu yaptı. Hatta bir vatandaş, üniversitede okuyan çocuklarının masraflarını karşılayabilmek amacıyla sadece 10 bin TL kredi için başvurduğunu, ancak bankadan "Veremeyiz, hayat sigortası yapamayız, güvenilir kefil getir" yanıtını aldığını kaydetti.

 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 02:33.