IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 29 Ağustos 2021, 02:49   #1
Standart Guillan-Barre Sendromu Nedir?

Guillain-Barre Sendromu; sinir sisteminde meydana gelen, vücutta kas güçsüzlüğüne, refleks kaybına, uyuşmaya, karıncalanmaya sebep olan ve geçici felç hali yaratabilen, kesin tedavisi olmamakla beraber hastalığın etkisi azaltılabilen bir nörolojik hastalıktır. 100.000’ de 1 ila 2 kişide görülen nadir bir hastalıktır.
Hastaların yaklaşık olarak %85’i 6 ila 12 ay içerisinde tamamıyla sağlığına kavuşabilir. Tekrardan hasta haline dönme ihtimali oldukça küçüktür. Ayrıca, hastalıktan ölüm oranı yaklaşık olarak %4 ila %7 aralığındadır.

Guillain-Barre Sendromunda, bağışıklık sistemi, sinirlere saldırır ve sinirlerin etrafındaki miyelin kılıf zarar görür. Bunun sonucunda sinir iletiminde aksama ortaya çıkar ve ekstremitelerde güçsüzlük ve karıncalanma hali meydana gelir. Belirtilerin görülmeye başlamasıyla bu his tüm vücuda yayılır ve vücut geçici bir şekilde felç olur. Bu sendrom, acil müdahale gerektirdiği için hasta derhal hastaneye yatırılmalıdır. Bu hastalığın ortaya çıkma sebebi hala tam olarak bilinmemektedir.
Guillain-Barre Sendromunun bilinen bir tedavi yöntemi bulunmamaktadır fakat uygulanabilecek bazı yöntemlerle belirtilerin etkisi hafifletilebilir ve iyileşme süresi kısalabilir. Hastaların çoğu 6 ayda yürüme yetisini tekrar kazanabilir hale gelmiştir. Fakat iyileşme sürecine geçilse bile, uyuşma, yorgunluk, güçsüzlük gibi kalıcı hasarlar hastada kalabilmektedir
.
________________

El Haset Min-El Mahrum
Kötü Niyetle İyi Murada Varılmaz ! ! !
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 18:42.