IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 26 Ağustos 2021, 16:58   #1
Standart Mantar Hastalığı

Mantar Hastalığı nedir? Nerelerde görülür?
Mantar hastalığı, bulaşıcı, mikrobik, maya veya küf mantarlarının oluşturdukları hastalıklardır. ” Günlük yaşamda insan vücudu dışında da çok iyi bilindiği gibi maya ve küfler için en ideal üreme ortamı sıcak ve nemli ortamlardır”(Mat, 5)
Bu nedenle sıklıkla kasık, ayak parmakları arası, yüz ağız içi, tırnaklar saçlı deri ve bayanların cinsel organında görülmektedir.

Nasıl bulaşır?
Şapka, havlu, kep, otellerdeki halılar, banyo hamam gibi ortak kullanılan malzemeler ve yerler yoluyla bulaşabilir. Yakın temas halinde olduğunda insandan insana ve hayvandan insana bulaşabilir.

Tedavisi var mıdır?
Tedavisi vardır ve hastalık için doğru ilaçlar kullanıldığında düzelir. Fakat gerekli önlemler alınmazsa hastalık tekrarlayabilir. Ayrıca el ve ayak tırnaklarında mantar olursa tırnak çekilmemeli, doktora başvurulmalıdır.

Korunmak için ne yapılabilir?
Öncelikle kişisel eşyalar başkasıyla ortaklaşa kullanılmamalıdır. Vücudun kuru tutulması gerekir. Her insanın hangi mantara yatkın olup olmadığı bilinmediği için alınması gereken önlemler farklıdır. Örneğin çocuklar saçlı derinin kimyasal yapısındaki özellik sebebiyle saçlı deri mantarına yatkındırlar. Bunun için saçlarını temiz tutmaya özen göstermeli ve kapalı tutmamalılardır.
________________

El Haset Min-El Mahrum
Kötü Niyetle İyi Murada Varılmaz ! ! !
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 17:44.