IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 26 Ağustos 2021, 16:52   #1
Standart Ağaç Adam Hastalığı Ne İyi Gelir? Ne İyi Gelmez?

Ağaç adam hastalığı yaşayan veya akrabalarında ağaç adam hastalığı olanlar çocuk sahibi olmadan önce mutlaka genetik danışmanlık almalıdır. Ağaç adam hastalığının çok eski bir kuşakta görülmüş olması tekrar ortaya çıkma ihtimalini ortadan kaldırmamaktadır.

Ailesinde ağaç adam hastalığına benzer belirtiler gösteren kişilerin yaşamış olduğunu bilenler de bu hastalığı taşıma risklerini değerlendirmelidir.

Ağaç adam hastalığı nadir görülen bir hastalık olduğu için teşhis koyulması kolay olmamakta ve akrabalarında var olan ağaç adam hastalığı tanı alamadığı için bilinmiyor olabilir.

Ağaç adam hastalarında bazı deri kanserlerinin görülme sıklığı, ağaç adam hastası olmayan kişilere göre ciddi düzeyde artmıştır. Ağaç adam hastaları deri kanserleri açısından yüksek risk altındadır.

Ağaç adam hastalarının güneşe çıkmadan önce yüksek faktörlü güneş kremleri kullanmaları, mümkünse ışınların çoğunu yansıtacak açık renkli kıyafetler giymeleri ve ışığın ciltle direk temasını önlemeleri önemlidir.

Yeni oluşan cilt bozuklukları hakkında doktora danışmaktan çekinilmemelidir. Ciltte ortaya çıkan bozukluklar kanser belirtisi olabilir. Erken evrede teşhis edilen kanserlerin tedavisi nispeten kolay olmaktadır.

Ağaç Adam Hastalığı Ne İyi Gelmez?
Ağaç adam hastalığında görülen deri bulgularının daha çok vücudun güneş alan yerlerinde oluştuğu gözlenmiştir.

Güneşten yayılan yüksek frekanslı ışınlar (mor ötesi ışıma) herkes için tehlikelidir ve etkilediği hücrelerin genetik şifresine hasar vererek cilt kanserlerinin gelişimine yol açabilmektedir.

Ağaç adam hastaları bu mor ötesi ışınlardan sağlıklı insanlara göre daha çok etkilenir ve ağaç adam hastalarında bazı cilt kanserlerinin görülme sıklığı artar.

Güneş dışındaki yüksek frekanslı radyasyon kaynakları da (radyoterapiler, sık sık tomografi çekilmesi ve benzeri) ağaç adam hastalarının cilt kanseri olma ihtimalini artırabilir.
________________

El Haset Min-El Mahrum
Kötü Niyetle İyi Murada Varılmaz ! ! !
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 19:19.