IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 26 Ağustos 2021, 16:50   #1
Standart Ağaç Adam Hastalığı Tedavisi

Ağaç adam hastalığında görülen rahatsızlıkların ortadan kaldırılması veya hafifletilmesini sağlayan çeşitli tedavi seçenekleri bulunuyor olsa da, ağaç adam hastalığının tedavi ile ortadan kaldırılması mümkün olmamaktadır.

Ağaç adam hastalığı için yapılabilecek en iyi şey hastalığın gelecek nesillere aktarılmamasıdır.

Ayrıca hastalığın ortaya çıkmasını kolaylaştıracak genlere sahip olabileceğini düşünen kişiler HPV’nin bulaş yolları açısından dikkatli olmalı, mümkünse cinsel ilişkilerinde bariyer yöntemiyle korunmalıdır. EVER1 ve EVER2 genleri sağlıklı olan kişilerde genital siğillere sebep olacak HPV türleri, bu genlerinde ağaç adam hastalığına yatkınlık oluşturacak bozukluklar olan kişilerde ağaç adam hastalığının ortaya çıkmasına sebep olur.

Ağaç adam hastalarının yaşadığı sıkıntıları ortadan kaldırmak için denenebilecek tedaviler şu şekildedir:

Ameliyat: Ameliyat, hastalığın sebebini ortadan kaldırmaz ve deri üzerindeki oluşumların gelişimini yavaşlatmaz. Ancak deri üzerindeki tümöral oluşumların azaltılmasını sağlar. El ve ayak gibi işlevsel uzuvlarda gelişen tümöral oluşumlar kişinin becerilerini sınırlandırabilir. Ameliyat ile tümörlerin alınması kişinin ellerini daha rahat kullanabilmesini ve ayaklarının üzerine basabilmesini sağlayabilir. Kimyasalların ve merhemlerin hastalıklı bölgeye daha iyi nüfuz edebilmesi için küçük cerrahi işlemlerle hastalıklı oluşumlar kaldırılarak ilaçlar cildin iç bölgelerine uygulanabilir.
Kimyasal Tedavi: Sıvı nitrojen, ağaç adam hastalığı görülen kişilerin cilt bulgularını hafifletmesi için kullanılan bir maddedir. Bulguların hafiflemesini sağlamaktadır, ancak kişinin tam tedavisi sağlanamaz.
Merhemler: Verrugon merhem, salisilik asit içeren bir kimyasal üründür. Salisilik asit bir protein olan keratini parçalamaktadır. Keratin içeren keratinositler de salisilik aside maruz kaldıklarında haraplanmaktadır. Keratinositler HPV enfeksiyonundan en çok etkilenen hücreler oldukları için HPV’den etkilenen hücrelerin ortadan kaldırılması, cilt bulgularının da azalmasını sağlar.
Kriyoterapi: Cilt üzerinde oluşan siğillerin soğuğa maruz bırakılması, derideki bulguların ilerlemesini önler ve siğilleri tahrip eder.
Ağaç Adam Hastalığı Tedavi Edilmezse
Ağaç adam hastalığının kesin bir tedavisi bulunmamaktadır. Ancak ağaç adam hastalığının iyi yönetilmesi ve deri kanseri gelişiminin önlenmesi kişilerin hayat kalitesini önemli ölçüde artırmaktadır.

Hastalığın idare edilemediği durumlarda kişiler deri kanseri olup yorucu tedavi süreçlerinden geçebilmekte ve hatta hayatlarını kaybedebilmektedir.

Kişide görülen sağlık sorunlarının doktora bildirilmemesi ve kişinin gerekli önlemleri almaması durumunda ileri yaşlarda yüksek oranlarda deri kanserleri ortaya çıkmaktadır.

Ayrıca ağaç adam hastalığının genetik alt yapısı ağaç adam hastalığı geni taşıyan kişilerin sağlıklı kişilerin genlerini çocuklarına aktarmasıyla kalıtılmakta ve hasta çocuklar dünyaya gelmektedir.

Hastalıklı genetiğe sahip kişilerin tespit edilmesi hasta çocukların doğmasının önüne geçebilir.
________________

El Haset Min-El Mahrum
Kötü Niyetle İyi Murada Varılmaz ! ! !
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 16:54.