IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 07 Ağustos 2021, 07:05   #1
Standart Sistemik Lupus Eritematozus (Kelebek Hastalığı) Kimlerde Görülür?

Kişilerde SLE gelişiminin asıl nedeni henüz tespit edilememiştir. Genetik, hormonal, bağışıklık sistemi ve çeşitli çevresel faktörler bu hastalığın ortaya çıkmasında rol oynuyor olabilir.

* Tek yumurta ikizlerinde kelebek hastalığının diğer kardeşte de ortaya çıkmasını inceleyen araştırmalar sonucunda, hastalığın diğer kardeşte de gelişmesinin %50 ihtimalle gerçekleşmesi, bu hastalığın ortaya çıkmasında genetik faktörlerin önemine işaret eden bir sonuçtur.

* Kadın cinsiyet ve vücutta meydana gelen hormonal dalgalanmalar da SLE gelişimi açısından birer risk faktörüdür. Bu faktörler dışında bazı ilaçlar, güneş ışını, virüslere bağlı oluşan hastalıklar ve sigara içiciliği gibi çevresel faktörler de SLE gelişiminde birer risk faktörü olarak kabul edilir.

* Kelebek hastalığı genellikle üreme çağındaki kadınları etkiler. Bu yaş grubunda sistemik lupus eritematozus görülme sıklığı yaklaşık olarak her 250 kadında 1’dir. Kadınlarda görülme sıklığı erkeklere göre 9 kat daha yüksektir. Menopoz sonrası dönemde yer alan kadınlarda ise hastalığın gelişimine dair risk azalmış olsa da aynı yaş grubundaki erkeklere göre 2 kat daha fazla görülmektedir. Kelebek hastalığı erkeklerde kadınlara göre daha nadir görülmesine rağmen ortaya çıkması halinde daha kötü bir seyir izleme eğilimindedir.

* Hastalığın daha kötü seyir izlediği bir diğer hasta grubu da çocuklar ve yaşlı hastalardır. Bu kişilerde hastalığa dair bulgular daha sinsi şekilde ortaya çıkar ve diğer bulgulardan önce akciğerleri ilgilendiren hastalığın ileri evrelerine dair problemlere daha erken dönemde rastlanılır.
________________

El Haset Min-El Mahrum
Kötü Niyetle İyi Murada Varılmaz ! ! !
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:45.