IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 28 Temmuz 2021, 20:16   #1
Sirius
Elya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Psikolojik terapi jedir?

Psikolojik terapi nedir?
Depresyonun tanımını yapmak gerekirse; genelde derinlerden gelen güçlü bir üzüntü hissi barındıran, kendini kızgınlık ve kolay sinirlenme şeklinde saklı bir biçimde belli edebilen duygu halidir. Diğer karakteristik özellikleri arasında yeme bozuklukları, uyku düzensizliği, halsizlik, her zaman yapılan günlük aktivitelere karşı ilgisizlik, ümitsizlik ve ölüm ya da intihar hissi yer almaktadır. Kimi zaman, depresyonun belirtileri kronik ağrı, mide rahatsızlıkları veya bitkinlik şeklinde fiziksel sağlığımızı etkileyen semptomlar şeklinde de görülmektedir.
Anksiyete’de ise durum şu şekildedir: Sürekli kıpır kıpır olunur, endişe veya korku ile ortaya çıkan çalkantılı bir ruh hali söz konusudur. Kişi huzursuz ve kararsızdır. Anksiyetesi olan insanlar genelde sabit durmakta, düşünmekte ve konsantre olmakta güçlük çektiklerini, bir işe odaklanamadıklarını veya işi tamamlayamadıklarını belirtmektedir. Anksiyete bir çeşit korkmaktan korkma halidir. Panik atak ise aşırı anksiyete durumu olup, kişi ciddi tıbbi bir acil müdahale gerektirecek sağlık sorunu yaşadığından endişe eder. Göğüs ağrısı, nefes alma güçlüğü, kalp çarpıntısı ve benzeri şikayetlerle, sıklıkla hastahanelerin acil servislerine müracaat edilir.
Üzüntü ve yas tutma herhangi bir kayıp yaşandığında hissedilen, son derece normal tepkilerdir.Ayrıca öz benlikle ilgili sorunlar, orta yaş bunalımları gibi önemli duygusal kaoslar sebebiyle de kişi terapiye ihtiyaç duyabiliyor.

Terapi sırasında yaşanan aktarım ve paylaşımlar hem kişiyi rahatlatabilir, hem de ona sorunlarını farklı ve uzman bir perspektiften görme şansı tanıyabilir. Elbette ki; dertlerin hiç biri sihirli bir değnekle ortadan kalkmıyor ancak tarafsız bir gözle size bakılması ve en önemlisi de bu sorunları sadece sizin yaşıyor olmadığınızı idrak etmek belki de çözümün başlangıcını oluşturabilir.

Psikolojik terapinin işe yarayıp yaramaması, kişinin ne kadar iyileşmek istediğiyle doğru orantılıdır. Yardım istemek ve iyileşmeye hazır olmak bence son derece kayda değer adımlar. Bu yüzden gerçekten ciddi anlamda yaşamdan ve mutluluktan kopmayı beklemeden, sorunlarımızla yüzleşebilmeli ve işbirliğine açık olabilmeliyiz.

Alıntı
________________

Siyah neden gökkuşağında olmak istesin ki,
Gece tamamıyla ona aitken..
Karakalemle gökkuşağı çizmek gibiydi hayatım...
 
Alt 04 Ekim 2021, 12:41   #2
Dalımı incitenin Ağacını kökünden Sökerim...
EsrarLı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Bu terapi ise yaramiyor ilaci basiyor kafamiz guzel geziyoz arkadas

________________

 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:48.