IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 30 Mart 2023, 15:27   #1
Ada
BANLI ÜYE
Ada - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Sahurda süt içmek yararlı mı zararlı mı?

Sahurda süt içmek yararlı mı zararlı mı?



Ramazan ayı boyunca tutulan oruçlar, beslenmeye dikkat edilerek gerçekleşirse vücudun arınmasını ve dinlenmesini sağlamaktadır. Ancak oruç tutanların yeteri kadar beslenmemesi durumunda bağışıklık sisteminin zayıflamasına neden olmaktadır. Bundan dolayı Ramazan’da oruç tutan kişilerin özellikle sahur vakti yeme içmelerine dikkat ederek hem sağlıklı hem de doyurucu besinler tüketmeye özen göstermeleri tavsiye edilir. Beslenme uzmanlarının bu konuda önemli önerileri bulunmaktadır.

Sağlıklı gıdalar dışında sahurda süt içmek, hem vücudun ihtiyacı olan kalsiyum miktarını karşılamakta hem de uzun süre tok tutmaktadır. Sahurda alınan yiyeceklerin yanında ya da yemekten sonra toplamda 5 bardak süt içmenin birçok faydası bulunmaktadır. Süt içmenin faydalarının yanında tatlı ihtiyacının karşılanması için de daha çok sütlü tatlılara yönelmek gerekmektedir. Şerbetli tatlılara göre daha az zararlı olan sütlü tatlılar, iftardan 1-2 saat sonra yenmesi önerilir.

SAHURDA SÜT İÇMENİN FAYDALARI


Doğru ve sağlıklı beslenme, kişilerin bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı korumaktadır. Küresel salgının herkesi etkilediği şu günlerde oruç tutarken bağışıklık sistemini güçlendirecek besinlerin tüketilmesi çok önemlidir. Sahurda ve iftarda alınması gereken besinlerin yanına muhakkak süt de eklenmelidir. Besin değerleri sayesinde vücudun daha zinde tutan süt, açlığa olan direnci arttırmaktadır. Beslenme uzmanlarının aktardıklarına göre, sahurda süt içmenin faydaları şunlardır:

- Protein kaynağı olduğu için acıkma süresini uzatarak daha uzun süre tokluk hissi vermektedir.
- Vücudun su ihtiyacını büyük oranda karşılar
- Yüksek tansiyon hastalarının tansiyonlarını normal seviyede tutmaya yardımcı olduğundan gün içinde daha rahat oruç tutmayı sağlamaktadır.
- İçerdiği, A, B,C,D,E ve K vitaminleri sayesinde vücudu açlığa olan direncini arttırır ve günlük vitamin ve mineral ihtiyacını büyük oranda karşılar.
- Vücuda güç verir.
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 13:59.