IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 30 Mart 2023, 15:12   #1
Ada
BANLI ÜYE
Ada - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart İftarda Salata Yemenin Faydaları

İftarda salata yemenin faydaları



İftara bir bardak su içtikten sonra salata ile devam etmenin saymakla bitmeyen faydaları var! Salata; kan şekerini dengeliyor, çarpıntı, ağırlık çökmesi ve terlemenin önüne geçiyor, reflü ve gastrit gibi mide rahatsızlıklarını önlüyor

İftara 1 bardak su içtikten sonra salata ile devam etmek hem gün boyu aç kalan mideniz içinhafif bir başlangıç olur hem de bolca çiğneme gerektirdiği için yemekleri hazmetmenizi kolaylaştırır. Çiğnemek, beslenmenin başladığına dair sinyalleri beyne ilk gönderen aktivite olduğundan çiğneme ile birlikte tüm sistem baştan aşağıya harekete geçmeye ve sindirim fonksiyonlarını bir bir çalıştırmaya başlar. Bütün gün boş kalan sindirim kanalı için bu, bir hayli önemli bir unsurdur.
Orucunuzu salatayla açmak aynı zamanda kan şekerinizin de dengeli yükselmesini sağlayıp çarpıntı, ağırlık çökmesi, terleme gibi sorunların önüne geçecektir. Salatanın içerisindeki besinler reflü ve gastrit gibi mide rahatsızlıklarına da iyi gelecektir. Uzun süre aç kalındığı zaman, beslenme sırasında tokluk sinyalleri gecikir. Ne kadar uzun aç kalırsak o kadar daha geç ve zor doyarız. Tüm öğüne yavaş bir giriş olacak bu salata, öğün süresini uzatarak Ramazan ayında geciken tokluk sinyalleri için de ilaç niteliğinde olacaktır.


BAĞIŞIKLIĞINIZI DÜŞÜRMEYİN

Çoğu insan oruç tutarken sahura kalkmayı ihmal etse de Ramazan ayını sorunsuz geçirmek isteyenler için sahur büyük önem taşıyor. Sahurda öğün yapmadan tüm günü aç geçirmek sizi pek zorlamıyor olsa bile uzun saatler boyunca aç kalmak metabolik faaliyetlerde sorun yaşanmasına neden olabiliyor. Sahura kalkmak bu anlamda günlük tüketilmesi gereken sıvı miktarını tamamlayabilmek, metabolizmayı yavaşlatmamak ve bağışıklığı düşürmemek için kritik derecede önemlidir.
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 14:30.