IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 26 Haziran 2021, 13:44   #1
...HÜKÜMSÜZ...
BoSs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Gta V

GTA 5 Oyununun Konusu ve Nasıl Oynandığı Hakkında

Oyun genel olarak adından da anlaşılacağı üzere Büyük Araba Hırsızlığı üzerine kuruludur. Konusu araba çalma ve çalınan arabaları müşterilere teslim etmek üzerine inşa edilmiş olsa da oyunun içerisinde sınırsız harita ve farklı birçok görev vardır. Bu görevlerin çoğu soygun ve adam öldürmek gibi şiddet içeriklidir.
Oyunda Michael, Franklin ve Trevor isminde sabıkası kabarık üç farklı karakter mevcuttur. Hayali bir şehir olan Los Santos’da geçmektedir. Oyundaki üç karakterden her birinin farklı alanlarda farklı yetenekleri ve güçleri vardır. Bazı özel korumalı bölgelerin dışında oyunun tüm haritası açıktır ve başlangıçtan itibaren tüm haritayı gezmek ve keşfetmek mümkündür.
Oyuncular karakterler arasında geçiş yapabilme imkanına sahiplerdir. Karakterler arasında geçiş yapılırken, oyuncunun kullandığı karakterden haritada uzaklaşarak diğer karaktere doğru yakınlaştırma yaparak geçiş yapılmaktadır.
Oyunda tekne kullanabilme, uçuş yarışlarına ve off-road yarışmalarına katılma, paraşütle atlayış, akrobasi, yoga, triatlon yapma, tenis oynama ve golf oynama gibi etkinlik ve hobi faaliyetleri mevcuttur.


Oyun Modları :
⦁ Oyunda araç ve yaya trafiği kontrolü için nüfus yoğunluğu belirleyebilme özelliği,
⦁ 30 oyuncu ve 2 izleyici desteğiyle Grand Theft Auto Online modu,
⦁ Grand Theft Auto Online’ın PC sürümü için Soygunlar ve Rakip modları bulunmaktadır.
Oyun bazı ülkelerde oynanması tamamen yasakken ülkemizde Emniyet Müdürlüğü raporlarıyla 18 yaş altı oyuncuların oynaması yasaklanmıştır.


GTA 5 Hakkında Ailelerin Bilmesi Gerekenler

Ebeveynlerin çocuklarının oynadıkları oyunlar hakkında bilgi sahibi olmaları ve çocuklarına kılavuzluk yapmaları, oyunların barındırdığı olası riskleri azaltmak açısından önem taşımaktadır.

GTA 5 oyununu inceleyecek olursak, oyun tek başına veya çevrimiçi diğer insanlarla oynanabilen aksiyon-macera oyunudur. GTA 5 ücretli bir oyundur ve oyun içi satın alma özelliği bulunmaktadır. Oyun, hem çevrimiçi diğer oyuncularla hem de çevrimdışı bilgisayara karşı oynanabilmektedir. GTA 5, suç geçmişleri bulunan iki ana karakter ile suç dünyasına girmeye çalışan üç karakterin yollarının kesişmesiyle başlayan suç dünyasında gerçekleştirdikleri eylemleri konu edinmektedir. Oyunun amacı ise bu suç dünyası içinde verilen illegal görevleri yapmak ve bu sayede para kazanmaktır. Oyun bilgisayara karşı oynandığında hikâyeye bağlı görevler yapılabilmekte ve ilerleme kaydedilebilmektedir. Oyun çevrimiçi diğer oyuncularla oynandığında ise diğer oyuncularla kendi içinde küçük hikâyeler barındıran ortak görevler yapılabilmektedir. Oyunda çevrimiçi sohbet özelliği bulunmaktadır.

GTA 5 Hakkında Ailelere Tavsiyeler
Oyunun Pegi oyun derecelendirme sistemine göre 18 yaş üstü yetişkinler için uygun olduğu görülmektedir. Bu konuda ebeveynlerin belirleyici konumda olmaları gerekmektedir. Ebeveynlerin oyunun içeriğini inceledikten sonra bir karar vermeleri en uygun yöntemdir.
Oyun oynanışı itibariyle, oyuncularda el-göz koordinasyonu sağlama, refleks ve strateji geliştirme, problem çözme becerilerine yardımcı olması gibi olumlu özelliklere sahiptir. Bunların yanı sıra oyunda şiddet, müstehcenlik, alkol sigara vb. birçok olumsuz içerik mevcuttur. Amacın, suç dünyasında illegal görevler yapmak olduğu GTA 5 oyununda, uyuşturucu satmak, banka soymak, insanları öldürmek gibi çocukları ve gençleri olumsuz etkileyecek birçok içerik bulunmaktadır. Küçük yaştaki çocukların bu tarz olumsuz içeriklerle karşılaşması çocukların psikolojisini olumsuz yönde etkileyebilmektedir. Bu tarz içeriklerin aleni bir şekilde gösterilip oyunun amacının illegal işler yapmak olması, henüz gerçek hayatla sanal hayatın farkını kavrayamayacak çocukların yasadışı işleri normal karşılamasına sebep olabilmektedir. Oyunda dikkat edilecek diğer bir husus ise çevrimiçi sohbet özelliğinin bulunmasıdır. Çocuklar bu özellik sebebiyle diğer oyunculardan gelebilecek müstehcen ve uygunsuz içerikli konuşmalara maruz kalabilmektedir. Müstehcen ve uygunsuz içerikli konuşmalara maruz kalmamak için oyun çevrimdışı oynanabilmektedir. Oyunun bir diğer olumsuz özelliği ise bağımlılık yapıcı etkisidir. Oyunun sürükleyici bir hikâyesinin bulunması, çevrimiçi diğer oyuncularla oynama özelliğinin bulunması ve belirli periyotlarda yeni görevlerin çıkması oyuncuyu oyuna bağımlı hale getirebilmektedir. Ayrıca, çevrimiçi satın alma ile oyun içi para satın alınabiliyor olması, oyun içi para kazanmanın zor olduğu ve envanterlerin paralı olması sebebiyle oyuncuları çevrim içi satın almaya yönlendirebilmektedir.
Sonuç olarak, ebeveynlerin çocukların oynayacağı oyun hakkında genel olarak bilgi sahibi olmaları ve çocuk için risk taşıyan oyunlar konusunda dikkat etmeleri büyük önem taşımaktadır. GTA 5 gibi aşırı derecede şiddet, müstehcenlik, alkol sigara vb. olumsuz içerikler barındıran oyunların incelenip, çocuğun kişisel özellikleri de göz önünde bulundurularak değerlendirilmesi gerekmektedir. Ayrıca, ebeveynlerin oyunu oynayan çocuğa süre kısıtlaması getirmesi, oyun sürelerini kontrol altına alması oyunun bağımlılık yapıcı etkisini azaltacaktır. Diğer taraftan ebeveynlerin oyun içi satın almalar konusunda da dikkatli olması gerekmektedir. Ebeveynlerin çocukları için uygun gördükleri oyunlara yönlendirmeleri, oyun esnasında çocuklara eşlik etmeleri oyunda karşılaşılabilecek olası riskleri azaltacaktır.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
________________

Yaşadığım kayıplarda kazancımdır. Ben asla kaybetmem.



İLLEGALİ SEVİN



E-İMZALIDIR


www.İrcForumu.org
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 00:45.