IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 10 Ekim 2022, 06:40   #1
Standart Estetik Cerrahi: Ameliyattan Önce Bilinmesi Gerekenler

Estetik Cerrahi: Ameliyattan Önce Bilinmesi Gerekenler



Estetik cerrahi görünüşünüzü güzelleştirmeye yardımcı olabilir; fakat herkes için uygun değildir. Estetik cerrahiye karar vermeden önce ameliyatın faydalarını, risklerini ve kısıtlamalarını bilmeniz gerekir.

Estetik cerrahi veya plastik cerrahi, gençleşmenin ve fiziğinizi güzelleştirmenin en kolay yoluymuş gibi görünebilir. Eğer görünüşünüzden memnun değilseniz estetik cerrahi hem görünüşünüzü güzelleştirmeye hem de kendinizi daha iyi hissetmenize yardımcı olur. Buna karşın diğer ameliyat türlerinde olduğu gibi estetik ameliyatın da riskleri ve kısıtlamaları vardır. İşte estetik ameliyata karar vermeden önce bilmeniz gerekenler.

Bilinmesi Gereken Faktörler
Estetik cerrahi vücudunuzda normal olarak işleyen fakat görünüşünden memnun olmadığınız bölümleri düzelterek dış görünüşünüzü değiştirir. Estetik cerrahiye başvurmadan önce şu noktaları göz önünde bulundurun:
  • Beklentileriniz. Mükemmeliyet değil gelişme bekleyin. Estetik cerrahinin sizi bir film yıldızına döndüreceğini umarsanız hayal kırıklığı yaşamanız kaçınılmaz olur. Sallantıda olan ilişkinizi kurtarma, terfi etme veya sosyal yaşamınızı geliştirme konusunda estetik cerrahiye güvenmeyin.
  • Harcamalar. Birçok sağlık sigortası planı, estetik cerrahi masraflarını karşılamaz. Maliyet, operasyon türüne bağlı olarak yüzlerce veya binlerce TL arasında değişebilir. Ayrıca operasyon sonrası bakıma ve ek düzeltme operasyonlarına ait maliyetleri de göz önünde bulundurun.
  • Riskler. Estetik cerrahinin ardından memnuniyetsizlik görülebilir. Aşırı kanama veya cerrahi uygulanan alanda enfeksiyon gibi sağlık sorunlarının yaşanması da mümkündür.
  • İyileşme. Estetik cerrahinin ardından iyileşmek için günler, haftalar, hatta aylara ihtiyacınız olabilir. İyileşme süresinde oluşabilecek fiziksel etkileri ve ameliyatın kişisel ve profesyonel yaşamınızı ne boyutlarda etkileyeceğini kavramanız gerekir.
  • Psikolojik değişiklikler. Estetik cerrahinin ardından özgüveniniz artabilir; fakat estetik cerrahi depresyon veya diğer zihinsel sağlık sorunlarını iyileştirmez.
Cerrahınızla Tanışma

Uzman Bir Estetik Cerrahı Bulunması

Estetik cerrahiye karar verirseniz, istediğiniz bir estetik cerrahı seçebilirsiniz. Uygulanacak estetik cerrahi türünde uzmanlaşmış ve tıp doktoru diploması, uzmanlık belgesi ve Türk Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği gibi derneklerden yeterlilik belgesi olan bir estetik cerrah seçin. Kabul görmeyen ve onaylanmamış derneklerden alınan yanıltıcı belgelere karşı dikkatli olun.

Genel anestezi gerektiren bir ameliyata girecekseniz, ameliyatın gerçekleştirileceği yerin ulusal veya bölgesel akreditasyon kurumlarından onaylı ve bulunduğu şehrin ilgili kurumlarından ruhsatlı olduğundan emin olun.

Her bir referansın aynı olmayacağını unutmayın. Aile doktorunuz veya daha önce başarılı bir operasyon geçirmiş arkadaşınız gibi güvendiğiniz kişilerin görüşlerini alın. Eğer öneri almak için bir hastaneyi ararsanız döner listelerindeki ilk estetik cerraha yönlendirilebilirsiniz.

Cerrahınızla Tanışma
Cerrah seçeneklerinizi daralttığınızda, listenizdeki farklı cerrahlarla görüşebilirsiniz. Cerrah, estetik operasyon geçirmek istediğiniz bölgeyi inceleler ve siz de tıbbi geçmişinizi, kullandığınız ilaçları cerrahınızla paylaşırsınız ve ameliyattan beklentilerinizi anlatırsınız. İlk görüşmeniz sırasında cerrahınıza şu soruları sorabilirsiniz:
  • Bu operasyon için uygun bir aday mıyım? Neden?
  • Benim için ameliyat kadar veya ameliyattan daha iyi sonuç verecek başka tedaviler var mı?
  • Bu operasyonu kaç kez uyguladınız? Sonuçları nelerdir?
  • Yöntemi ve beklenen sonuçları anlamama yardımcı olacak fotoğraflar veya çizimler gösterebilir misiniz?
  • İstediğim sonucu tek bir ameliyatla alabilir miyim yoksa birden fazla ameliyat gerekir mi?
  • Belirli cerrahi seçenekleri nelerdir? Her bir seçeneğin avantajları ve dezavantajları nelerdir?
  • Operasyon sırasında ne tür bir anestezi uygulanacak? Bu beni nasıl etkiler?
  • Hastaneye yatmam gerekecek mi? Gerekecekse ne kadar?
  • Operasyon sırasında ortaya çıkabilecek sağlık sorunları nelerdir?
  • Ameliyatın ardından iyileşme sürecim nasıl izlenecek? Ameliyat sonrası ne tür bir bakım uygulanacak?
  • İşlemin maliyeti nedir?
  • Ne sıklıkta rötuş ameliyatlarına ihtiyacım var? Bu ameliyatların maliyeti toplam maliyet içerisinde yer alıyor mu?
Ameliyat öncesinde açık, ölçülebilir ve ulaşılabilir hedefler koymak için cerrahınızla ne kadar yakın iş birliği içinde olursanız sonuçtan o kadar memnun kalırsınız. Üzerinize düşünleri yapsanız ve masraflarını karşılayabileceğiniz iyi bir cerrah bulsanız dahi estetik cerrahiye devam etmenin sizin kendi kararınız olduğunu unutmayın. Cerrahınızdan memnun olduğunuzdan ve tedavi seçeneklerine uyabileceğinizden emin olun.

Alinti: Hemensaglik.com
________________





 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 11:24.