IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 26 Ağustos 2021, 17:22   #1
Standart Botoks

Botoks (Botulinum toksini), Clostridium botulinum adı verilen bakterilerden elde edilen bir tür toksindir.

Yüzdeki mimik kaslarının etkisini azaltan veya dondurarak etki eden Botoks, bakteriden üretilen bir toksindir. Gözlerin kısılması, gülme, şaşırma, kızma etkenleri yüzdeki mimik kaslarının çalışmasını ve bu çalışmalar da ciltte yıllar içerisinde çizgiler oluşmasına neden olmaktadır. Botoks, bu çizgileri gidermeye yönelik yapılır. Devamlı surette yapılan mimikler, oluşan kırışıklık ve çizgilerin kalıcı olmasına neden olur.

Botox hangi bölgelere uygulanır?
Kırışıklıkların büyük çoğunluğu kaş arası, göz kenarları, alın ve ağız çevresinde görüldüğünden botox daha çok bu bölgelere uygulanır.

Botoks’un yan etkisi yok denecek kadar azdır. Uzmanlık eğitimi almış kişiler tarafından yapılmadığında asimetrik bir görünüm ve geçici göz kapağı düşüklüğü gibi problemler yaşanabilir.

Botoks Nasıl Yapılır?
Günümüzde erkek kadın fark etmeksizin herkes güzelliğine önem vermektedir. Bunun için farklı yollar denemektedir. Botoks ise günümüzde en yoğun kullanılan estetik uygulamasıdır.

Botoks nedir?
Cildemikro enjeksiyon ile enjekte edilen bir toksindir. Botoks sırasında sadece küçük bir rahatsızlık hissedilir. Bu rahatsızlığı azaltmak için uygulamanın yapılacağı alana uyuşturucu krem sürülür. Enjekte işleminden önce ve sonra soğuk kompleks uygulanmasına rağmen sonrasında biraz şişlik oluşabilir. 3 ila 7 gün içerisinde etkisi görülmeye başlar. Etki süresi 3 ila 8 aydır.

Botoks fiyatları 2019 uygulamada kullanılan doza göre değişmektedir. Uygulamanın yapıldığı alan başta olmak üzere çeşitli nedenler Botoks fiyatları üzerinde etkilidir. Uygun lisanslı uygulamaların yapılması ve doktorun talepettiği ücret de botoks fiyat listesi içinde etkilidir.

Migren ve Aşırı Terlemede Botoks Uygulaması
Botoks uygulaması ile vücudun en çok terleyen koltuk altı ve avuç içlerindeki ter bezi dokusu ve sinir uçları arasındaki iletişim zayıflatılır. Böylece fazla çalışması önlenerek terleme rahatsızlığı ortadan kaldırılır. Terleme 4 ila 8 süreyle azalır. Kalıcı terleme tedavisi için Estetik merkezi tarafından uygulanan lazer lipoliz uygulaması önerilmektedir. Botoks uygulaması yaptıran bazı kişilerin migren ağrılarının hafiflemesini fark etmesi ile migrene olan etkisi tesadüfen keşfedilmiştir.

Botoks enjeksiyonu uygulaması ile migren ağrısını yapan kasların gerginliğinin azaltılması ve gevşetilmesi sağlanır. Son günlerde botoks dudak etkisi meydana getiren bazı kremler piyasaya sürülmüştür. Bu botoks kremi kısa süreli etki meydana getirmektedir. Gerçek botoks uygulamasından farklı olan kremlerin gerçek uygulama ile karıştırılmaması ve kıyaslanmaması gerekir.
________________

El Haset Min-El Mahrum
Kötü Niyetle İyi Murada Varılmaz ! ! !
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 11:18.