IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 03 Haziran 2022, 18:26   #1
Kayıtlı Üye
NoForgive - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Ebrehe ve ordusu

. Ebrehe zamanında Yemen valisiydi. Ancak insanların Hac için Mekke’ye gitmelerini istemiyordu. Kuleys’e bir kilise inşa ettirdi. Hacıların buraya gelmesini söyledi. Yemenli Araplar bu duruma çok öfkelenmişlerdi.

Rivayete göre Nukayl isimli bir yerli, bu olay karşısında sessiz kalmamayı tercih etmişti. Bir gece kiliseye girip içini talan etti. Bunu duyan Vali Ebrehe çok sinirlenmişti ve karar verdi. Kabe yıkılmadan hacıların oraya gelmesini sağlayamayacaktı. Bu hiddetle bir ordu kurdu. Bu ordu fillerden oluşuyordu. Niyeti Mekke’ye gidip Kabe’yi yıkmaktı.

Ebrehe ve ordusu Mekke’ye vardılar. Allah (CC) bu durumu ezeli ve ebedi ilmide bildiği için Kabe’nin üstüne kuşlar yolladı. Bu kuşlar ebabil kuşlarıydı. Her birinin ayaklarında ve gagasında taşlar vardı. Bu taşların boyutu mercimekten büyük ve nohuttan küçüktü. Beytullah’a girmeye çalışan bu orduyu Allah’ın (cc) izni ile ebabil kuşları engelledi. Her biri taşıdığı taşları yere attı ve kocaman filleri helak ettiler. Gökyüzünden gelen bu taşlar adeta kurşun gibiydiler. Asker ve fillerin başından girip ayaklarından çıkıyordu. Kuşlar yüzünden bozguna uğrayan bu ordunun başı Ebrehe Yemen’e kaçarak geri dönmüştür.
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 18:49.