IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 04 Nisan 2024, 01:40   #1
Standart 2024 yılında çıkacak oyunlar

Geride bıraktığımız 2023 yılı dolu dolu ve doyurucu oyunlarla karşımıza çıktı.Geçtiğimiz yıl olduğu gibi 2024 oyunları tarafında da birbirinden iddialı yapımların yer aldığı bir oyun takvimi bizleri bekliyor. Tabi yeni yılın oyunlarına geçmeden önce, oyun çıkış tarihlerinin artık hava durumu tahminleri kadar güvenilir olduğunu hatırlatmakta fayda var. Bu nedenle bugün paylaşacağımız oyunların bir bölümünün ertelenme ihtimalini her zaman göz önüne almamız gerekiyor. Şimdi gelin bu yıl içerisinde çıkacak önemli oyunlara yakından bakalım;

Prince of Persia: The Lost Crown
18 Ocak (PC, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox One, Xbox X/S, Nintendo Switch)

Günümüzde yeniden yapım projeleri bildiğiniz gibi oldukça popüler. Prince of Persia hayranları uzun süredir Sands of Time Remake projesi için çaresizce bekliyor olsa da neyse ki Ubisoft, yepyeni bir Prens oyunu ile kapımıza dayandı. 2.5D metroidvania türündeki Prince of Persia: The Lost Crown, serinin köklerine inerek yeniden yeşertmeye çalışan bir platform oyunu olarak karşımıza çıkacak. Alışılmışın aksine bu sefer farklı bir karakteri kontrol edeceğimiz ve Pers Prensini kurtarmaya çalışacağımız oyun, zaman temasına uygun yetenekleri ve kombo sistemiyle de dikkat çekiyor. Aynı zamanda bazı modern dokunuşlara da sahip olan yapım 18 Ocak'ta satışa çıkacak.

Tekken 8
26 Ocak (PC, PS5, Xbox Series X/S)

Geçtiğimiz yıl Street Fighter ve Mortal Kombat gibi köklü dövüş oyunlarının yeni halkaları ile karşılaşmıştık. Bu yıl 30. yılını kutlayacak olan Tekken serisi de 8. oyunuyla 26 Ocak tarihinde karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Unreal Engine 5'in marifetlerini yeni nesil cihazlarda bizlere göstermeyi hedefleyen oyun PS5, Xbox Series konsolları ve PC için raflardaki yerini alacak.

Like a Dragon: Infinite Wealth
26 Ocak (PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S)

Aynı gün hem yeni, hem de eski nesil konsollar için yayınlanacak olan bir diğer oyun da Like a Dragon: Infinite Wealth. Yakuza 8 demek için şatafatlı bir yol izleyen oyun, bugüne kadar yalnızca Japonya topraklarında kullanmayı seçtiği ismi artık tüm dünyada kullanmaya karar vermiş. Tıpkı Dragon Quest'in onlarca yıl boyunca Japonya dışında Dragon Warrior olarak çıkarılması gibi. Ünlü Dragon Quest oyuncusu Ichiban Kasuga'nın yeni ve bir o kadar da tuhaf kahraman yolculuğu için geri döneceği oyunda serinin bir başka veteran karakteri olan Kazuma Kiryu da yer alacak.

The Suicide Squad: Kill The Justice League
2 Şubat (PC, PS5, Xbox Series X/S)

Muhtemelen şimdiye dek duymuşsunuzdur, Arkham serisine imza atan Rocksteady Games, uzun süredir yeni Suicide Squad üyelerinin başrolde yer aldığı bir co-op aksiyon oyunu için Dark Knight'ı kenara bıraktılar. Bu yeni ekibin görevi ise Justice League'i yok etmek. Yapım süreci adeta yılan hikayesine dönen The Suicide Squad: Kill The Justice League, 2 Şubat'ta PC ve yeni nesil konsollar için çıkacak ve birçok soru işaretini de beraberinde getiren oyun için dahanın kuyruğu tam anlamıyla Şubat'ın ilk haftasında kopacak.

Persona 3 Reload
2 Şubat (PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S)

Daha önce PS2 , PSP ve son olarak PS Vita'ya çıkan Persona 3'ü kaçıranlar ya da tekrar oynamak isteyenler için güzel bir haberimiz var. Yeniden yapım furyası bu oyuna da sıçradı ve Suicide Squad ile aynı gün serinin en sevilen oyunlarından biri tekrar karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Çıktığı dönem yılın en iyi RPG oyunu olarak gösterilen oyunun Nintendo Switch'i pas geçmesi ise en çok şaşırdığımız detaylardan birisi.

Helldivers 2
8 Şubat (PC, PS5)

Piyasaya sürülen ilk Helldivers, farklı gezegenlerde uzaylıları hakladığımız ve zorlayıcı yapısıyla dikkat çeken bir co-op aksiyon oyunuydu. Devam oyunu ise ana oynanış öğelerini saklıyor ve üzerine üçüncü şahıs bakış açısıyla daha geniş ölçek ve daha karmaşık görevler ekliyor. PS5 ve PC için geliştirilen oyunun çıkış tarihi ise 8 Şubat.

Skull and Bones
16 Şubat (PC, PS5, Xbox Series X/S)

Uzun süredir geliştirme aşamasında olan ve soru işaretleriyle birlikte çıkışa hazırlanan bir diğer oyun da Skull and Bones. Assassin’s Creed Black Flag'in deniz savaşları üzerinden şekillenen oyun, yedi kez ertelendi. Fakat Ubisoft bu kez kararlı görünüyor. Geçtiğimiz günlerde IGN Türkiye olarak katıldığımız kapalı beta testleri oyunun çıkacağını doğrular nitelikte. Arkadaşlarımızla birlikte uçsuz bucaksız denizlere yelken açabileceğimiz Skull and Bones yeni nesil konsollar, PC ve Amazon Luna için yayınlanacak.

Final Fantasy 7 Rebirth
29 Şubat (PS5)

Şubat ayının 29'una geldiğimizde ise Cloud, Tifa, Barrett ve arkadaşları geri dönüyor. Birkaç tanıdık yüzün de onlara katılacağı Final Fantasy 7 Rebirth, devasa olması beklenen geniş bir dünyada orijinal Final Fantasy 7'den tatlar barındırsa da çok daha farklı bir macerayı bizlere sunacak.

Alone in the Dark
20 Mart (PC, PS5, Xbox Series X/S)

20 Mart tarihinde bizleri hayatta kalma-korku türünün büyük büyük babalarından birinin yeni oyunu bekliyor. Diriliş sloganıyla tanıtılan oyunda gotik bir tema bizi karşılayacak. Tamamen farklı bir hikâyenin anlatılacağı oyunda 1992 yapımı orijinal Alone in the Dark ile aynı yerde, yani Derceto Manor'da yeni ve korku dolu bir maceraya atılmayı umuyoruz.

Dragon's Dogma 2
22 Mart (PC, PS5, Xbox Series X/S)

Yaşayacağımız bu küçük deja vu deneyiminin hemen ardından 22 Mart tarihinde Dragon's Dogma 2 ile karşılaşıyoruz. Bu oyun, tıpkı Dark Souls'u piyasaya sürmeden önce Demon's Souls'un sahip olduğu gibi bir hayran kitlesine sahip ve öyle büyük etki yarattı ki koca bir türe şekil vermeyi başardı. Dragon's Dogma 2'de Dark Souls benzeri bir etki yaşanır mı bilemiyoruz ama muhtemelen keyifli boss dövüşlerine sahne olan, geniş kapsamlı bir aksiyon rol yapma oyunu ile karşılaşacağız gibi duruyor.

Rise of the Ronin
22 Mart (PS5)

Sony ile Sucker Punch yeni Ghost of Tsushima oyunu konusunda ölüm sessizliği içindeyken harakiri yapasınız geldiyse, Rise of the Ronin sizin ilacınız olabilir. Souls türünün hayranlarının da ilgisini çekecek olan bu yapım PS5 konsoluna özel olarak geliyor. Açık dünya, aksiyon ve RPG türündeki oyun daha önce Wo Long, Nioh ve elbette Ninja Gaiden'dan hatırlayacağımız Team Ninja tarafından geliştiriliyor.

Black Myth: Wukong
20 Ağustos (PC, PS5, Xbox Series X/S)

Eğer düşman pataklamayı özlediyseniz 20 Ağustos için takviminizde yer açın, zira Black Myth: Wukong nihayet, bir aksilik olmazsa geliştirme aşamasını tamamlıyor. Çinli oyun stüdyosu Game Science tarafından geliştirilen souls türündeki oyun, Çin edebiyatının klasik eserlerinden biri olan Batı'ya Yolculuk'tan esinlenmiş. Bu hikâye başta Dragon Ball olmak üzere 2010 yılında çıkan Enslaved: Odyssey To The West gibi birçok yapıma da ilham kaynağı olmuştu. Geçtiğimiz yıl yaptığımız ön incelemede oyunun Soulsborne DNA'sı taşıdığını, fakat kendine has bir tarzı olduğunu da belirtmiştik.

Warhammer 40K: Space Marine 2
9 Eylül (PC, PS5, Xbox Series X/S)

Aradan bir ay bile geçmeden yaklaşık 38 bin yıl ileri ışınlanıyor ve Warhammer 40K: Space Marine 2'ye geçiş yapıyoruz. 2011 yılında orijinal Space Marine, Games Workshop'un masaüstü oyunundan uyarlanan gearslike türünde sağlam bir yapım olarak büyük övgü toplamıştı. Şimdi ise, 10 yıldan uzun bir süre sonra nihayet devam oyunu karşımıza çıkıyor ve yeni nesil donanımın tüm gücünü kullanacak gibi görünüyor.

Evet bu noktadan sonra bahsedeceğimiz oyunların henüz çıkış tarihleri net olmasa da 2024 yılında çıkmaları büyük bir olasılık taşıyor. Hatta bazılarının bu yıl içerisinde çıkacağına dair açıklamalar da geldi.

Star Wars: Outlaws
(PC, PS5, Xbox Series X/S)

Bu oyunların başında Star Wars: Outlaws geliyor. Çok çok uzaklardaki o galaksinin pisliklerine ve kötülüklerine odaklanan bir açık dünya oyunu olarak tanımlanan yapım geçtiğimiz yıl duyurulmuştu. Gelen son haberler ise oyunun bu yıl sonunda çıkacağını işaret ediyor.

Hellblade 2: Senua's Saga
(PC, Xbox Series X/S)

Hellblade 2: Senua's Saga, 2024'ün parlayan yıldızları arasında yer alıyor. Ninja Theory'nin 2017 yılında beri geliştirdiği oyun, fantastik ve psikolojik korku temellerini koruyarak çıtayı yükseltmeyi hedefliyor. Xbox Series ve PC için çıkacak oyunun henüz net çıkış tarihi olmasa da bu yıl geleceğine kesin gözüyle bakılıyor.

STALKER 2: Heart of Chernobyl
(PC, Xbox Series X/S)

Şimdiye kadar çoktan karşımıza çıkması gereken oyunlardan birisi de STALKER 2: Heart of Chernobyl. Henüz resmi tarihini bilmediğimiz yapım, muhtemelen 2024'ün ilk çeyreğinde hayranlarıyla buluşacak. Oyunun gecikmesindeki en büyük problem ise bildiğiniz gibi Rusya ile yaşanan savaş. Ukraynalı ekip oyunun son rütüşlerini savaşın gölgesinde yapmaya devam ediyor.

Hades 2
(PC)

Supergiant Games, on yılı aşkın bir süredir düzenli olarak eleştirmenleri ve hayranları memnun eden renkli ve aksiyon dozu yüksek oyunlar çıkarıyor. Hades ile ödülleri toplayan firma devam oyunu ile bir kez daha bizi sonsuz bir döngünün içerisine hapsetmeye hazırlanıyor.

Paper Mario: The Thousand-Year Door
(Switch)

Sevilen Gamecube oyunu Paper Mario: The Thousand-Year Door'un Switch için geliştirilen yeniden yapımıyla türü seven oyunculara göz kırpıyor. 2023 yılında gördüğümüz Super Mario RPG Remake projesinden sonra adeta tatlı niyetine gömeceğimiz bir oyun karşımıza çıkabilir.

Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2
(PC, PS5, Xbox Series X/S)

Bloodlines 2 uzun süredir büyük bir merakla beklediğimiz devam oyunlarından bir tanesi. Hatta bu bekleyiş yeni bir stüdyonun eline geçtikten sonra her şeye sil baştan başlanması sebebiyle oldukça uzun sürdü. Görmüş geçirmiş bir vampir olarak modern Seattle'da yeni hedefler peşinde koşacağımız oyunda RPG dinamikleri önemli bir yer işgal edecek. Diyalog seçimlerine de bağlı olarak müttefik toplayacak ve şehri kimin yöneteceğine adeta biz karar vereceğiz.

Tabi tüm bu oyunların yanı sıra daha listede Elden Ring genişleme paketi Shadow of the Erdtree gibi bu yıl çıkacağı kesinleşen bir çok oyun yer alıyor. Bu oyunların yanı sıra yine bu yıl çıkmasını umduğumuz ve bu konuda çeşitli, olumlu açıklamalar da yapılan Ark 2, Silent Hill 2 Remake, Awoved, Dragon Age: The Dread Wolf, yeni Test Drive oyunu ve tabi ki Metal Gear Solid 3 Remake gibi oyunlar da var.

Başta da belirttiğimiz gibi bazı oyunların ertelenme ihtimali olduğu gibi, 2024 yılında yepyeni duyurulara ve oyun çıkışlarına da şahit olabiliriz.

Kaynak [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
________________

SihirliSohbet.Org & Sevdi.Net
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 02:50.