IRCForumu.ORG   sohbetkacak
sohbetkeyfim


Ağaç Şeklinde Aç5Beğeni
  • 2 Post By Ecem12
  • 1 Post By Oktayy
  • 1 Post By Ecem12
  • 1 Post By Oktayy

 
 
Seçenekler Stil
Alt 04 Ağustos 2021, 00:48   #1
BekLentiLer Üzer BekLemeyin
Ecem12 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart IspanakLı PeynirLi KoL Böreği Tarifi

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

ISPANAKLI PEYNİRLİ KOL BÖREĞİ TARİFİ

Ispanaklı peynirli kol böreği malzemeler

Hamuru için;

7,5 su bardağı un
3 su bardağı ılık su
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı sıvı yağ
İç harcı için;

1 kg ıspanak
1 tatlı kaşığı tuz
1 kase lor peyniri
1 adet yumurta
Pul biber, karabiber

Araları ve üzeri için;

Sıvı yağ

Ispanaklı peynirli kol böreği yapılışı

Hamur yoğurma kabına ılık suyu, tuzu, sirkeyi ve sıvı yağı alıp karıştırın. Daha sonra unu da azar azar ilave ederek hamuru yoğurun.

İç harcı için 1 kg ıspanağı güzelce yıkayıp doğrayın. Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip elle iyice yoğurarak ıspanağın sönmesini sağlayın.

1 kase peynirin içerisine 1 adet yumurtayı kırıp iyice karıştırın. Bu karışımı da ıspanağın üzerine ilave edin. İçerisine pul biber ve karabiberi de ekleyip karıştırın ve iç harcı hazır hale getirin.

Yoğurulan hamuru hafif unlanan tezgaha alıp biraz daha yoğurduktan sonra 7 eşit bezeye ayırın. Hazırlanan hamurları unlanan tepsiye alıp üzerine nemli bir bez kapatıp 15 dakika kadar dinlendirin. Bezeleri unlanan tezgahta merdane yardımıyla servis tabağı büyüklüğünde açın. Daha sonra unlanan tabağa açılan hamuru alıp üzerini sıvı yağ ile yağlayın. Diğer hamurları da aynı şekilde açıp aralarını sıvı yağ ile yağlayarak üst üste dizin. Tüm hamurları da bu şekilde üst üste dizdikten sonra üzerini kapatıp yarım saat kadar bekletin. Şimdi açılmış olan hamurları tek tek tezgahta kenarlarından çeke çeke açabildiğiniz kadar ince bir şekilde büyütün. Hamurun bir kenarına hazırlanan ıspanaklı harçtan koyup daha sonra rulo şeklinde sarın. Uzun ruloyu da kol böreği şeklinde sarıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.

En son üzerlerine yine bolca sıvı yağ sürün ve önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında pişmeye bırakın.
Oktayy ve Bitti bunu beğendiler.
________________


Bir Defa Aldatan Kisiyi Affedersen, Seni Yine Kullanir;
Çünkü Ihanet Bir Ruh Hali Degil, Karakterin Dökülüş Biçimidir.
 
Alt 04 Ağustos 2021, 00:58   #2
Ya Hep Ya Hiç
Oktayy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Paylaşım için teşekkürler.

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bunu yarın yapıyorsun

Ecem12 bunu beğendi.
 
Alt 04 Ağustos 2021, 01:01   #3
BekLentiLer Üzer BekLemeyin
Ecem12 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Alıntı:
Perfect Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Paylaşım için teşekkürler.

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bunu yarın yapıyorsun
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Becerebilirmiyim Acaba
Ben Tsk Ederim Beğeni iCin

Oktayy bunu beğendi.
________________


Bir Defa Aldatan Kisiyi Affedersen, Seni Yine Kullanir;
Çünkü Ihanet Bir Ruh Hali Degil, Karakterin Dökülüş Biçimidir.
 
Alt 04 Ağustos 2021, 01:08   #4
Ya Hep Ya Hiç
Oktayy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Alıntı:
Ecem Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Becerebilirmiyim Acaba
Ben Tsk Ederim Beğeni iCin
Yaparsın sen ben sana güveniyorum

Ecem12 bunu beğendi.
 
Alt 04 Ağustos 2021, 01:34   #5
BiTTi DiYe ÜzüLDüğüM TeK ŞeY SaRjıM🤜🤛
Bitti - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Kıymalı yaptim.ben yarinda yapcam peynirli ispanakli yaparim bu sefer:

________________


 
Alt 04 Ağustos 2021, 01:35   #6
BiTTi DiYe ÜzüLDüğüM TeK ŞeY SaRjıM🤜🤛
Bitti - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Deneyin bence

________________


 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:20.