IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 29 Kasım 2022, 14:57   #1
Ada
BANLI ÜYE
Ada - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Fincan böreği

FİNCAN BÖREĞİ

•MALZEMELER

•Hamuru için

•2 su bardağı un
•1 çay bardağı ılık su
•1 adet yumurta
•Yarım tatlı kaşığı tuz

•İç harcı için

•500 gram pazı
•1 adet kuru soğan
•2 yemek kaşığı tereyağı
•1 tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber
•Yarım tatlı kaşığı tuz

•Kızartmak için

•3/4 su bardağı ayçiçek yağı


YAPILIŞI

Derin bir kabın içerisine unu koyarak ortasını havuz gibi açın.Tuzu yumurtayı ortasına koyup, suyu azar azar ekleyerek yavaşça yoğurun.

Yumuşacık ele yapışmayan bir kıvama geldiğinde hamuru 4 parçaya ayırın ve üstünü nemli bir bezle örterek yaklaşık 30 dakika dinlenmeye bırakın.

Hamur beklerken iç malzemelerini hazırlayabilirsiniz.

Pazıları yıkayıp sap kısımlarını bir bıçakla keserek çıkartın ve pazıları ince ince doğrayın. Soğanı da küp küp yemeklik olacak şekilde doğrayın.

Bir tavada tereyağını eritin ve soğanları pembeleşene dek kavurun, ardından pazıları,tuzunu ve karabiberi ekleyerek kavurmaya devam edin. Karışım suyunu salıp tekrar çekene dek karıştırarak pişirin.

Dinlenen hamurdan bezeler yapıp, en ince şekilde açın.

Yufkaların boş taraflarını dolu taraflarının üstüne örtün.


Harç böreğin ortasında kalacak şekilde her bir öbeğin üzerine bir kahve fincanını bastırın ve bu şekilde keserek çıkartın.

İç harç bitene kadar aynı işlemi tüm hamura uygulayın.

Hazır hale gelen börekleri bol yağın içerisinde kızartın.

Afiyet olsun...




 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:40.