IRCForumu.ORG   Cilek Chat
sohbetkeyfim


Ağaç Şeklinde Aç8Beğeni

 
Seçenekler Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 27 Temmuz 2021, 14:29   #1
Kayıtlı Üye
VelevKi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Leopar Poğaça

Leopar Poğaça

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Leopar Poğaça Tarifi Malzemeler
Hamuru için
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 yaş maya
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
6 bardak kadar un

İçi için
Beyaz peynir

Üzerine dökünlen sosu için
Yarım su bardağı su
Yarım su bardağı pirinç unu
1 paket instant maya
1 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz

Leopar Poğaça Tarifi Yapılışı

Önce derin bir kap içerisinde yaş mayayı; su, süt ve şekerle karıştırıp maya eriyene kadar karıştırın. On dakika kadar beklettikten sonra sıvı yağ ve tuz ilave edilip tekrar karıştırın. Hazırladığınız karışımın içerisine yavaş yavaş unu ilave etmeye başlayın. Hamurunuzu güzelce yoğurun. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur haline getirin. Hamurun sert olmamasına dikkat edin.
Hazırladığınız hamurun üzerini güzelce örtün ve mayalanıp kabarması için 1 saat dinlendirin. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezelere ayırın. Daha sonra bezeleri elde çok hafif açarak içine beyaz peynir koyun. Hamurla fazla oynamadan yapmaya özen gösterin ki hamurunuz güzel kabarsın. Hazırladığınız leopar poğaçalarını yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin. 5 dakika bu şekilde bekletin.
Üzeri için hazırladığınız sos malzemelerini bir derin kapta güzelce karıştırın. Tepsiye dizdiğiniz leopar desenli poğaçaların üzerine 1 tatlı kaşığı sosu döküp, her tarafına güzelce dağıtın. Hazırladığınız leopar poğaçalarını, önceden ısıtılmış 200-220 derece fırında nar gibi kızarıncaya kadar pişirin.
Leopar desenli poğaçalarınızı pişirdikten sonra, 10 dakika ılımaya bırakın. Ardından afiyetle yemeğe hazır olacaklardır.
Leopar desenli poğaçalarınızın üzerine döktüğünüz sos hem çok güzel bir görünüm hemde hafif kıtırımsı bir lezzet veriyor. Yapıldığı gün tüketilmesi tavsiyemizdir. Ertesi gün leopar poğaçaların üzerindeki koyu kısımda biraz yumuşaklık oluşuyor.

Afiyet olsun.


Alıntıdır.
SuGaRBoY, FesLeğen ve IneGoL bunu beğendiler.
________________

B
 
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 08:23.