IRCForumu.ORG

IRCForumu.ORG (https://www.ircforumu.org/)
-   Pasta Börek Tarifleri (https://www.ircforumu.org/pasta-borek-tarifleri/)
-   -   Leopar Poğaça (https://www.ircforumu.org/pasta-borek-tarifleri/7116-leopar-pogaca.html)

VelevKi 27 Temmuz 2021 14:29

Leopar Poğaça
 
Leopar Poğaça

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Leopar Poğaça Tarifi Malzemeler
Hamuru için
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 yaş maya
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
6 bardak kadar un

İçi için
Beyaz peynir

Üzerine dökünlen sosu için
Yarım su bardağı su
Yarım su bardağı pirinç unu
1 paket instant maya
1 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz

Leopar Poğaça Tarifi Yapılışı

Önce derin bir kap içerisinde yaş mayayı; su, süt ve şekerle karıştırıp maya eriyene kadar karıştırın. On dakika kadar beklettikten sonra sıvı yağ ve tuz ilave edilip tekrar karıştırın. Hazırladığınız karışımın içerisine yavaş yavaş unu ilave etmeye başlayın. Hamurunuzu güzelce yoğurun. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur haline getirin. Hamurun sert olmamasına dikkat edin.
Hazırladığınız hamurun üzerini güzelce örtün ve mayalanıp kabarması için 1 saat dinlendirin. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezelere ayırın. Daha sonra bezeleri elde çok hafif açarak içine beyaz peynir koyun. Hamurla fazla oynamadan yapmaya özen gösterin ki hamurunuz güzel kabarsın. Hazırladığınız leopar poğaçalarını yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin. 5 dakika bu şekilde bekletin.
Üzeri için hazırladığınız sos malzemelerini bir derin kapta güzelce karıştırın. Tepsiye dizdiğiniz leopar desenli poğaçaların üzerine 1 tatlı kaşığı sosu döküp, her tarafına güzelce dağıtın. Hazırladığınız leopar poğaçalarını, önceden ısıtılmış 200-220 derece fırında nar gibi kızarıncaya kadar pişirin.
Leopar desenli poğaçalarınızı pişirdikten sonra, 10 dakika ılımaya bırakın. Ardından afiyetle yemeğe hazır olacaklardır.
Leopar desenli poğaçalarınızın üzerine döktüğünüz sos hem çok güzel bir görünüm hemde hafif kıtırımsı bir lezzet veriyor. Yapıldığı gün tüketilmesi tavsiyemizdir. Ertesi gün leopar poğaçaların üzerindeki koyu kısımda biraz yumuşaklık oluşuyor.

Afiyet olsun.


Alıntıdır.

SuGaRBoY 27 Temmuz 2021 14:30

Hemen Uygulama Yapamacam :D

VelevKi 27 Temmuz 2021 14:31

Alıntı:

SuGaRBoY Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 35085)
Hemen Uygulama Yapamacam :D

Yaparsan bizimle de paylaşır mısın?
Görelim marifetini. :D

FesLeğen 27 Temmuz 2021 14:40

Emeğine sağlık @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'cim diyeti bozdurcaksiniz :gulmektencatlayan:

VelevKi 27 Temmuz 2021 14:43

Alıntı:

FesLeğen Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 35109)
Emeğine sağlık @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'cim diyeti bozdurcaksiniz :gulmektencatlayan:

Bı parçadan bir şey olamaz.

SuGaRBoY 27 Temmuz 2021 17:11

Dün Yaptım Üstü BOL yumurta ve Susamlı :D
Alıntı:

VelevKi Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 35087)
Yaparsan bizimle de paylaşır mısın?
Görelim marifetini. :D


VelevKi 27 Temmuz 2021 17:14

Alıntı:

SuGaRBoY Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 35289)
Dün Yaptım Üstü BOL yumurta ve Susamlı :D

Öyle marifetlerin var mı senin , hayatta inanmam. :D

SuGaRBoY 27 Temmuz 2021 17:16

Benim Eller Çok Marifetlidir İstanbul Ustasıyız :D
Alıntı:

VelevKi Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 35291)
Öyle marifetlerin var mı senin , hayatta inanmam. :D


VelevKi 27 Temmuz 2021 17:17

Alıntı:

SuGaRBoY Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 35295)
Benim Eller Çok Marifetlidir İstanbul Ustasıyız :D

Kendini övmeyen de ne bileyim. :D

SuGaRBoY 27 Temmuz 2021 19:07

Biz ArNaVUT uz Hamur İşi Bizde Çok Olur :)
Alıntı:

VelevKi Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 35297)
Kendini övmeyen de ne bileyim. :D



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 03:35.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.