IRCForumu.ORG   sohbetkacak
sohbetkeyfim


 
 
Seçenekler Stil
Alt 24 Haziran 2021, 23:45   #1
Emektar
ESinti - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Boşnak Böreği

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Genellikle kıymalı, patatesli ve peynirli hazırlanan Boşnak böreğini ıspanakla hazırlıyor, tadına doyamıyoruz.

HAZIRLAMA
SÜRESİ
1 saat

PİŞİRME
SÜRESİ
45 dakika

Boşnak Böreği Tarifi İçin Malzemeler


Hamur için:
1,5 su bardağı ılık su
1/2 tatlı kaşığı tuz
4 su bardağı un
Yufkaları açmak için:
125 gram tereyağı
1 çay bardağı ayçiçek yağı
1 yemek kaşığı yoğurt

İç harcı için:
500 gram ıspanak
2 yemek kaşığı süt kaymağı
1 adet rendelenmiş kuru soğan
2 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
Üzeri için:
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı yoğurt

Boşnak Böreği Tarifinin Püf Noktası
Unu azar azar ekleyip hamur yoğurun. Yumuşak kıvamlı ve pürüzsüz bir hamur elde etmek için bir miktar daha un ekleyebilirsiniz.Yağlanmış hamur bezelerini, baklava yufkası inceliğinde açmaya özen gösterin.

Boşnak Böreği Tarifinin Pişirme Önerisi
Böreği; kavrulmuş kıyma, haşlanmış patates ve peynirli gibi iç harçlarla hazırlayabilirsiniz.

Boşnak Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Ilık suyu derin bir karıştırma kabına alın. Azar azar eklediğiniz un ve tuz yardımıyla pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Elde ettiğiniz yumuşak kıvamlı hamurun üzerine nemli bir mutfak bezi kapatıp 30 dakika kadar oda ısısında dinlendirin.

Dinlenen hamuru, dört eşit bezeye bölüp mutfak tezgahı üzerinde yuvarladıktan sonra 30 dakika daha oda ısısında dinlendirin.

Yufkaları açmak için; tereyağını kısık ateşte eritin. Ilındığında ayçiçek yağı ve yoğurt ile karıştırın.

İç harcı için; ayıkladıktan sonra yıkayıp kuruladığınız ıspanak yapraklarını incecik doğrayın. Yumurta, rendelenmiş kuru soğan, süt kaymağı ve tuz ilavesiyle karıştırarak yoğurun.

Mutfak masasının üzerini pamuklu ve temiz bir mutfak örtüsüyle kaplayın. Dinlendirdiğiniz hamur bezelerinden birini alıp merdane yardımıyla açmaya başlayın. Aralarda hafifçe unlayın.

Belirli bir büyüklüğe ulaşan hamur bezesinin üzerini hazırladığınız katı-sıvı yağ karışımıyla yağlayın. Karşılıklı kenarlarından elinizle çekip olabildiğince ince bir hal alana kadar yufkayı büyütün.

Muntazam olması için yufkaların kenar kısımlarını bıçak yardımıyla kesip büyük dikdörtgenler hazırlayın. Kenar kısımlarına hazırladığınız ıspanaklı iç harçtan yayın. Yufkanın kenar kısımlarını üzerine kapatıp ortaya doğru rulo şeklinde sarın.

İç harç dolgusuyla içe doğru sardığınız hamurlar orta kısımda toparladığında bıçakla uzunlamasına kesin. Rulo börekleri iki taraftan birbirine bitiştirip aynı işlemi tüm hamur bezelerine uygulayın.

Yağlanmış fırın tepsisinin orta kısmından başlayarak hazırladığınız tüm hamur rulolarını spiral şeklinde sarın.

Üzerine çırpılmış yumurta ve yoğurt sürdüğünüz böreği önceden ısıtılmış 200 derece fırında üst ve alt kısmı kızarana kadar pişirin. Yufkaları ağızda dağılan nar gibi kızarmış Boşnak böreğini dilimledikten sonra sevdiklerinizle paylaşın.
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 11:47.