IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 23 Ağustos 2021, 18:36   #1
Kayıtlı Üye
DeLLy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ircforumuicon (1) Tavada Ay Böreği Tarifi

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Tavada Ay Böreği Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için:
4
su bardağı
un
1,5
su bardağı
ılık su
1
paket
kuru maya
1
çay kaşığı
tuz
İçi için:
1
adet
soğan
1
tatlı kaşığı
domates salçası
1
su bardağı
lor peyniri
1
çay kaşığı
karabiber
1
çay kaşığı
toz kırmızı biber


Tavada Ay Böreği Tarifinin Püf Noktası

Hamuru hazırlarken unu azar azar ilave etmeye özen gösterin. Ele yapışmayan çok sert olmayan bir hamur elde edin. Böreklerinizin üzerine piştikten sonra da yağ sürebilirsiniz. Bu şekilde kurumalarını da engellemiş olursunuz. İç harcını dilediğiniz gibi farklılaştırabilirsiniz. Börekler oda sıcaklığına geldikleri zaman buzdolabı poşetlerinin içerisine koyup buzluğa kaldırabilirsiniz.


Tavada Ay Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

Ilık su ve mayayı bir kabın içerisinde karıştırın. Ardından azar azar un ilavesinde bulunarak yoğurmaya başlayın.
Tuzu da ilave edin ve yoğurmaya devam edin. Ele yapışmayan orta yumuşaklıkta bir hamur elde edin. Un ve su miktarını hamurunuz ihtiyaç duyarsa arttırabilirsiniz.
Ardından oda sıcaklığında 30-40 dakika kadar, üzeri nemli bir bezle örtülmüş şekilde mayalandırın.
O sırada içini hazırlayın. Soğan incecik bir şekilde doğrayın. Bir tavaya aktarın, üzerine zeytinyağı ve salçayı ilave ederek güzelce kavurun.
Kavurduktan sonra ocaktan alın ve üzerine lor peynirini ve baharatlarını ilave ederek güzelce karıştırın. Bir köşede dinlenmeye bırakın.
Mayalanan hamurdan orta büyüklükte bezeler elde edin ve hafif unlanmış bir tezgahın üzerinde oklava yardımıyla tabak büyüklüğünde açın.
Açtığınız yufkanın yarısına hazırladığınız peynirli harçtan 1,5 yemek kaşığı kadar aktarıp yayın.
Yufkanın harçsız diğer yarısını, harçlı olan kısmın üzerine kapatın. Kenarlarından varsa fazlalıklarını bıçak yardımıyla ya da hamur keseceği yardımıyla alın. Düzelttikten sonra çatalla ya da parmaklarınızla kenarlarına bastırın.
Tavanızı yüksek ateşin üzerinde ısıtın. Böreklerinizin her iki yüzüne de fırça yardımıyla yağ sürün. İyice ısındığında hazırladığınız börekleri aktarın. Böreklerinizi arkalı önlü pişirin.
Pişen böreklerinizi sıcak sıcak servis edin. Afiyetler olsun!

Konu DeLLy tarafından (24 Ağustos 2021 Saat 14:59 ) değiştirilmiştir..
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 20:46.