10 Ağustos 2023, 04:34 | #1 |
Karpuzlu Pasta Tarifi
2 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı şeker Yarim çay bardağı süt 1 paket kabartma tozu 1,5 çay bardağı un 150 gram ıspanak Kreması için; 250 gram süzme yoğurt 250 gram mascarpone 3 yemek kaşığı pudra şekeri Üst jel için; 2 dilim karpuz suyu 1 yemek kaşığı nişasta Yarım çay bardağı hibiskus çayı Yumurta ve şekeri çırpıyoruz. Süt, yağ ve ıspanağı bilendir da eziyoruz. Çırptığımız yumurta ve şekere ilave ediyoruz çırpıyoruz. Un ve kabartma tozu ekleyip güzelce karıştırıyoruz. Yağlanmış tart kalıbımıza kek hamurumuzu döküyoruz 175°’de 30 dakika pişiriyoruz. Diğer yandan pastamızın kreması için yoğurt, mascarpone ve pudra şekerini güzelce çırpıyoruz krema kıvamına getiriyoruz. Soğuyan kekimizin üstüne kremamızı sürelim. Pastamızın jelini hazırlamak için iki dilim karpuz suyu bir yemek kaşığı nişasta yarım çay bardağı hibiscus çayı karıştırıp pişirelim kıvam aldıktan sonra soğumaya bırakalım. Soğuduktan sonra kremamızın üstüne sürelim damla çikolata ile süsledikten sonra servis yapabiliriz. |
|
|
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi) | |
|
|