IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 10 Ağustos 2023, 02:51   #1
Standart Frambuazlı Cheesecake Tarifi

Frambuazlı Cheesecake Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler
500 gr labne peyniri
200 ml krema
1,5 su bardağı toz şeker
5 yemek kaşığı un
4 adet yumurta
1 paket vanilya
Alt tabanı için:

2 paket yulaflı bisküvi (262 gr)
100 gr eritilmiş tereyağı
1 su bardağı fındık
Yarım çay bardağından biraz az süt (50 ml)
Üzerinin sosu için:

250 gr frambuaz
5 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 çay bardağı su (125 ml – nişastayı eritmek için)
1 su bardağı su (200 ml)
1 paket vanilya

Frambuazlı cheesecake’in alt tabanı için öncelikle yulaflı bisküvi ve fındığı rondoya alarak kum gibi olana kadar rondoyu çalıştıralım.
Hazırladığımız bisküviyi uygun bir kaba aktaralım. Üzerine süt ve eritilmiş tereyağını ekleyerek tüm malzemeleri güzelce karıştıralım.
Kelepçeli kalıbımızın tabanına pişirme kağıdını yerleştirelim. Hazırladığımız bisküvili harcı kalıba boşaltalım ve kaşıkla bastırarak sıkıştıralım. Kremamızı hazırlayana kadar tatlımızın tabanını buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
Kreması için uygun bir kasede sıvı kremayı mikserle çırpalım.
Labne peynirini de ayrı bir kap içerisinde çırptıktan sonra kremayı üzerine ilave edelim.
Üzerine şekeri de ekleyelim ve şeker eriyene kadar güzelce çırpalım.
Kremamızı çırparken bir yandan da yumurtalarımızı teker teker ekleyelim.
Yumurtaları ekledikten sonra karışımımıza son olarak un ve vanilyayı ilave edip tekrar çırpalım.
Buzdolabında beklettiğimiz kelepçeli kalıbı alarak kalıbın etrafını alüminyum folyo ile saralım.
İçerisine hazırladığımız kremayı boşaltalım ve önceden ısıttığımız 160 °C fırında alt üst fansız ayarda 1 saat pişmeye bırakalım. Bu aşamada fırının içerisine ısıya dayanıklı bir kap içerisinde su koyarak cheesecake’in çatlamasını engelleyelim.
Sürenin sonunda fırının kapağını açalım. Hafifçe sallayarak pişip pişmediğini kontrol edelim. Salladığımızda çok fazla oynamıyorsa fırını kapatalım. Kapağını aralık bırakarak 1 saat kadar oda ısısına gelmesi için dinlenmeye bırakalım.
Cheesecake’imizin frambuazlı sosu için sos tenceresine frambuaz, toz şeker ve suyu alarak karıştıralım.
Diğer taraftan soğuk suyun içerisinde mısır nişastasını çözdürelim ve sosumuza ilave edelim. Kaynayıncaya kadar sürekli karıştırarak frambuaz sosunu pişirelim.
Sos kaynamaya başladıktan sonra ekleyelim ve tekrardan karıştıralım.
Yaklaşık 1 saat kadar dinlendirdikten sonra cheesecake’i fırından alaralım. Üzerine sosumuzu gezdirelim.
Hazır olan frambuazlı cheesecake’imizi dilediğimiz şekilde süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun!
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 11:01.