IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


Ağaç Şeklinde Aç2Beğeni
  • 2 Post By NoForgive

 
 
Seçenekler Stil
Alt 24 Şubat 2022, 13:08   #1
Kayıtlı Üye
NoForgive - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Kendimi nasıl koruyabilirdim? 1. bölüm

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]



ÖNSÖZ
kadınların "cinsiyetleri" nedeniyle maruz kaldıkları fiziksel, cinsel, psikolojik acı veya ıstırap veren ya da verebilecek olan her türlü eylem, uygulama ya da bu tür eylemlerle tehdit edilme, zorlanma veya keyfi olarak özgürlükten yoksun bırakılmalarıdır.
Yazacağım şeyde günümüzde eksik olmayan şiddet,taciz,tecavüz olaylarını baz alarak sizlere sunmak istedim...

Keyifli okumalar...


Sana ruh üflendiğinde bir kadının karnındasın.
Ağladığında bir kadının kucağındasın.
Aşık olduğunda bir kadının kalbindesin..
Ona güzel davran.


1.BÖLÜM



Sabah babamın anneme bağırma sesleriyle uyandım, her zaman yaşadığım bir durum olduğu için artık alışmıştım. Babam gece hayatı olan, annemi ve bizi sevmeyen bir adamdı. Çoğu zaman eve başka kadınlarla gelip onlarla eğlenir ve annemi onlara hizmet ettirirdi. Annem ise bu kadar işkenceye rağmen neden katlanıyor derseniz çocukları için ve geri döndüğünde ona sahip çıkacak bir "ailesi" olmadığı için...
Yatağımdan kalktım ve korku içinde annemin yanına gittim ağlıyordu yanına eğilip anneme sarıldım ve öylece sustuk, ne söylenebilirdi ki? Annem kalktı ve banyodan bir kova su ve bez getirdi önce ne yaptığını anlamayarak anneme izlemeye başladım, kovadan bezi alıp duvarı silmeye başladığını gördüm. Evet annem duvarı siliyordu çünkü duvarda annemin kan izleri vardı. Bir kadın bunu yaşayacak kadar ne yapmış olabilirdi ki?
bir kadın ne yaparsa yapsın şiddeti hak etmiyordu.
Ama babam kumarda kaybeder annemi döver, yemeği beğenmez annemi döver, canı sıkılır annemi döver. Bunlar babamın her gün yaptığı şeylerdi. Ben ve kardeşlerim meslek sahibi olup kendi ayaklarımızın üstünde durmak istiyorduk, ben en büyük kardeş olarak liseye gidiyorum, benden küçük 3 erkek kardeşim de ilkokula gidiyor. Babam beni liseye göndermek yerine çalışıp ona kumar parası kazanmamı istiyordu. Ama dedem babamla konuşup onu bir şekilde ikna etmişti. Hedefim ise okulumu bitirip iyi bir meslek sahibi olup annemi ve kardeşlerimi babamdan kurtarmaktı.

Okulda pek arkadaşım yoktu çünkü babam beni okuldan almak için bahane arıyordu tek hata benim hayatıma bedel olabilirdi, zaten kimse benimle arkadaşlık yapmak istemiyordu çünkü diğer öğrencilerin benim gibi durumu kötü değildi o yüzden beni yanlarına yakıştıramıyorlardı.
Eğer hayatım normal olsa buna üzülürdüm ama hayatım normal değildi maalesef...
***
Okuldan çıkıp mahallemize geldiğimizde evin önünde bir kalabalık gördüm babamın anneme bir şey yaptığını düşünerek koşarak eve girdim, babam annemi dövüyordu komşularda babamı tutmak yerine onları izlemekle yetiniyordu; O kadar kalabalıktan aldığım cesaretle annemin telefonunu alarak polisi aradım..
Kısa bir müddet sonra babamı polisler alıp götürdü
Bu sefer gerçekten kurtulduğumuzu düşünmüştüm.
Bir yandan annemin yaralarını sararken bir yandan da teselli veriyordum , uzun zamandır ilk defa huzurlu bir uyku uyuyacaktık, annem hariç hepimizde mutluluk vardı. acaba kendisine o kadar şiddet uygulayan adama üzülüyor olabilir miydi? Neyse bunları düşünmek yoktu artık kurtulmuştuk.
***
Sabah olduğunda dışardan bağırma sesleriyle uyandım,ilk başta kabus gördüğümü düşünerek gözlerimi kapattım. Çünkü polisler babamı götürmüştü, nasıl gelecekti ki?
Bunları düşünürken o sesin babama ait olduğunu anlamıştım.
Evet bu babamın sesi. Nasıl çıkmıştı ordan ? Annem neredeydi?

Devamı gelecek...


AdNaN ve KahKaha bunu beğendiler.
 
Alt 04 Mart 2022, 14:39   #2
Standart

Konu değerli, yazı da öyle.
Ellerine sağlık @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...].

________________





 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 18:12.