IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


Oyun Dünyası Oyunlar ile alakalı her şeye bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

 
 
Seçenekler Stil
Alt 08 Nisan 2023, 16:28   #1
Memories last forever.
Alisa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Path Tracing, Cyberpunk 2077’de RTX 4090’ın Belini Büktü



NVIDIA, birkaç gün önce Cyberpunk 2077’nin yeni RT Overdrive modunu tanıtmak maksadıyla yeni bir video yayınladı. Daha önce RT Overdrive modunun “RTX Path Tracing” teknolojisini kullandığını yazmıştık. Bu teknoloji grafikleri inanılmaz hale getiriyor, ancak yükün altından koskoca GeForce RTX 4090 bile kalkamıyor.

Amiral gemisi ekran kartı, RT Overdrive modu etkin haldeyken oyunu 16 FPS’de çalıştırabiliyor. DLSS 3 kullanıldığında ise oyun oynanabilir hale geliyor. Şimdi RT Overdrive modunun detaylarından biraz bahsedelim.

RT Overdrive, 11 Nisan’da Cyberpunk 2077’ye eklenecek yepyeni bir işleme modu. Yeni grafik modu, oyunun mevcut ışın izleme hattını, oyunun işleme motorunu önemli ölçüde genişleten tamamen birleşik bir yol izleme çözümüyle değiştiriyor. Hibrit işleme yok, sadece ışın izlemeli pikseller var.

[YOUTUBE]Tk7Zbzd-6fs[/YOUTUBE]

Cyberpunk 2077’deki normal ışın izleme modları, ışın izlemeli yansımalar, küresel aydınlatma ve diğer efektlerle birlikte rasterleştirmeden oluşan hibrit bir işleme yöntemi sunuyordu. Tam anlamıyla path tracing kullanıldığında ise oyundaki her bir ışık kaynağı simüle ediliyor; aydınlatmalar, gölgeler ve yansımalar mümkün en olan en gerçekçi şekilde oluşturuluyor. Dolayısıyla muazzam bir hesaplama gücü gerekli.

Oyundaki tüm ışık kaynakları, görüntü kalitesini iyileştirmek ve performansı hızlandırmak için NVIDIA Real-Time Denoisers (NRD), NVIDIA RTX Direct Illumination (RTXDI) ve Shader Execution Reordering (SER) gibi NVIDIA teknolojileriyle birlikte izlenmekte. Temelde NVIDIA’nın Portal RTX ile yaptığı revizyonun aynısı, ancak şimdi çok daha modern ve zorlu bir oyun motoruna uygulanıyor.

Technopat
________________

Sanalı bıraktım..
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 19:04.