Ýnsan hayatýný Uzatan Tesadüf : PENÝSÝLÝN ve ANTIBIYOTIK - IRCForumu.ORG
IRCForumu.ORG sohbet  

Sohbet

Geri Git IRCForumu.ORG > Düþünce Platformu > Emektar Þairler > Otis > Ýnsan hayatýný Uzatan Tesadüf : PENÝSÝLÝN ve ANTIBIYOTIK
Aðaç Þeklinde Aç1Beðeniler
  • 1 Post By Bitti

Yeni Konu Aç Cevap Yaz  
Konu ID: 17558
Seçenekler Stil
Alt 17 Eylül 2021, 00:09   #1
Standart Ýnsan hayatýný Uzatan Tesadüf : PENÝSÝLÝN ve ANTIBIYOTIK

Hiç düþündünüz mü? eskiden savaþlarda veya gündelik hayatta yaþanan en basit yaralanmalar bile ölümle sonuçlanabiliyordu. Ortalama insan hayatý 30-40 sene kol bacak kemik kýrýlmasý, el ayak kesikleri, kýlýç býçak ve silah yaralanmalarý, hayvan ýsýrýklarý önce enfeksiyona daha sonra yüksek ateþ ve ölüme veya kangrene amputeye sebep oluyordu.

Bugün insan ömrü 80-90 senelere çýktýysa bunda eczanelerde bolca bulduðumuz her hastalýkta pervasýzca kullandýðýmýz penisilin ve antibiyotiklerin katkýsý % 100 dür.

Tesadüf eseri bulunan ve bence gelmiþ geçmiþ en büyük 3 icattan birisi olan MUCÝZE yi inceleyelim...

ALINTIDIR


Sir Alexander Fleming

Antibiyotikler, çeþitli mikroorganizmalarýn geliþimini engelleme veya yok etme yeteneðine sahip kimyasal maddelerdir. Antibiyotik çaðý, Alexander Fleming’in (1881-1955), 1928 yýlýnda penisilini keþfetmesiyle baþladý.

Penisilin, antibiyotik grubu ilaçlarýn ilk örneðidir. 1928'de bulunduðunda birçok hasta için yeni bir umut olmuþtu. Çünkü doktorlar ve kimyacýlar mikrobik hastalýklarýn önünü alabilmek için hastalara zarar vermeksizin mikroplarý öldürebilecek bir madde arýyorlardý. Gerçi kireçkaymaðý, iyot, arsenik ve kinin gibi bazý maddelerin mikroplarý öldürdüðü biliniyordu, ama bu maddeler yanlýþ kullanýldýðýnda ya da yüksek dozda verildiðinde hastalarý da zehirleyebiliyordu.

“Küf” ortaya çýkardý

Fleming bir deney üzerinde çalýþýrken iþler iyi gitmemiþ, hatta çalýþmalarý ortaya saçmýþ ve kýsa bir tatile çýkarken laboratuvarýn karþýsýndaki bardan uçup gelen bir küf mikroskoptaki lamýn üzerine konmuþtu. 15 gün sonra geldiðinde sonuç hayret vericiydi. Çünkü Fleming, "Penicilim notatum" isimli yeþil küfün bulunduðu bölümdeki bakterilerin öldüðünü fark etmiþti.


Alexander Fleming’in arkadaþýna hediye ettiði penicillium küfü, 1935

1939 yýlýnda, Oxford'dan Howard Florey ve Ernst Chain bu maddeyi ayrýþtýrmayý baþardýlar ve buna "penicilin" adýný verdiler. Bu madde, öldürücü bakteriyel hastalýklarla savaþabilen ilk antibiyotik olarak tarihe geçti. Fleming ve diðer iki bilim adamý olan

Alexander Fleming, Howard Florey ve Ernst Chain, penisilinle ilgili olarak gerçekleþtirdikleri araþtýrmalarda gösterdikleri baþarý nedeniyle 1945 yýlýnda Nobel Fizyoloji veya Týp Ödülü’nü paylaþtýlar.




Ne kadar anlatsan da boþ,
Karþýndakinin anladýðý kadarsýn...
 
Alýntý Yap
Alt 29 Eylül 2021, 13:34   #2
Standart

Ýçerik gizlenmiþtir.

Ýçerikleri görebilmek için üye olmalý ve üye giriþi yapmalýsýnýz.
Giriþ Yap Kayýt Ol

Otis bunu beðendi.




 
Alýntý Yap
Cevapla

Etiketler
antibiyotik, hayatýný, penÝsÝlÝn, tesadüf, uzatan, Ýnsan


Þu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanýcýlar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajýnýzý Deðiþtirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açýk
Smileler Açýk
[IMG] Kodlarý Açýk
HTML-Kodu Kapalý
Trackbacks are Açýk
Pingbacks are Açýk
Refbacks are Kapalý


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmýþ. Þuanki Zaman: 12:16.