IRCForumu.ORG   Reklamalanı
sohbetkeyfim


Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 Post By Bitti

 
 
Seçenekler Stil
Alt 17 Eylül 2021, 00:09   #1
"The ALpha"
Otis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart İnsan hayatını Uzatan Tesadüf : PENİSİLİN ve ANTIBIYOTIK

Hiç düşündünüz mü? eskiden savaşlarda veya gündelik hayatta yaşanan en basit yaralanmalar bile ölümle sonuçlanabiliyordu. Ortalama insan hayatı 30-40 sene kol bacak kemik kırılması, el ayak kesikleri, kılıç bıçak ve silah yaralanmaları, hayvan ısırıkları önce enfeksiyona daha sonra yüksek ateş ve ölüme veya kangrene amputeye sebep oluyordu.

Bugün insan ömrü 80-90 senelere çıktıysa bunda eczanelerde bolca bulduğumuz her hastalıkta pervasızca kullandığımız penisilin ve antibiyotiklerin katkısı % 100 dür.

Tesadüf eseri bulunan ve bence gelmiş geçmiş en büyük 3 icattan birisi olan MUCİZE yi inceleyelim...

ALINTIDIR


Sir Alexander Fleming

Antibiyotikler, çeşitli mikroorganizmaların gelişimini engelleme veya yok etme yeteneğine sahip kimyasal maddelerdir. Antibiyotik çağı, Alexander Fleming’in (1881-1955), 1928 yılında penisilini keşfetmesiyle başladı.

Penisilin, antibiyotik grubu ilaçların ilk örneğidir. 1928'de bulunduğunda birçok hasta için yeni bir umut olmuştu. Çünkü doktorlar ve kimyacılar mikrobik hastalıkların önünü alabilmek için hastalara zarar vermeksizin mikropları öldürebilecek bir madde arıyorlardı. Gerçi kireçkaymağı, iyot, arsenik ve kinin gibi bazı maddelerin mikropları öldürdüğü biliniyordu, ama bu maddeler yanlış kullanıldığında ya da yüksek dozda verildiğinde hastaları da zehirleyebiliyordu.

“Küf” ortaya çıkardı

Fleming bir deney üzerinde çalışırken işler iyi gitmemiş, hatta çalışmaları ortaya saçmış ve kısa bir tatile çıkarken laboratuvarın karşısındaki bardan uçup gelen bir küf mikroskoptaki lamın üzerine konmuştu. 15 gün sonra geldiğinde sonuç hayret vericiydi. Çünkü Fleming, "Penicilim notatum" isimli yeşil küfün bulunduğu bölümdeki bakterilerin öldüğünü fark etmişti.


Alexander Fleming’in arkadaşına hediye ettiği penicillium küfü, 1935

1939 yılında, Oxford'dan Howard Florey ve Ernst Chain bu maddeyi ayrıştırmayı başardılar ve buna "penicilin" adını verdiler. Bu madde, öldürücü bakteriyel hastalıklarla savaşabilen ilk antibiyotik olarak tarihe geçti. Fleming ve diğer iki bilim adamı olan

Alexander Fleming, Howard Florey ve Ernst Chain, penisilinle ilgili olarak gerçekleştirdikleri araştırmalarda gösterdikleri başarı nedeniyle 1945 yılında Nobel Fizyoloji veya Tıp Ödülü’nü paylaştılar.
________________

Ne kadar anlatsan da boş,
Karşındakinin anladığı kadarsın...
 
Alt 29 Eylül 2021, 13:34   #2
BiTTi DiYe ÜzüLDüğüM TeK ŞeY SaRjıM🤜🤛
Bitti - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Bilime saygi

Otis bunu beğendi.
________________


 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 17:08.